Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ITM Alba: Amenzi de peste 50.000 lei și două persoane găsite cu ”muncă nedeclarată”, după controale la firme din județ


Publicat

sediul ITM Alba

ITM Alba a dat amenzi de peste 50.000 de lei și a depistat două persoane în situație de ”muncă nedeclarată”, în urma controalelor derulate săptămâna trecută la firme din județ.

Potrivit instituției, în perioada 3-9 august, în domeniul relaţiilor de muncă au fost verificați 41 de agenți economici, cu un număr total de 479 de angajați. Au fost făcute și controale de noapte.

Inspectorii au descoperit 73 de nereguli, inclusiv două persoane în situație de ”muncă nedeclarată”. Au dat 6 amenzi în valoare de 54.500 lei (40.000 lei, pentru munca nedeclarată) și 14 avertismente.

Principalele deficienţe stabilite în controale:

primirea în lucru a salariaţilor fără întocmirea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă

neplata orelor suplimentare și neacordarea concediilor legale de odihnă, anuale

neplata drepturilor salariale la termenul prevăzut în contractul individual de muncă

neacordarea repausului săptămânal și a sporului aferent

neconducerea corectă a evidenţei timpului lucrat

netransmiterea în termenul legal în Revisal a suspendărilor de contracte individuale de muncă

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, au fost verificate 38 de unități și constatate 74 nereguli. Au fost sancționați 18 angajatori, cu 20 avertismente.

Principalele deficienţe stabilite în controale:

lipsa fișelor de aptitudini eliberate în urma examinării medicale la angajare și/sau periodică a lucrătorilor

lipsa evaluarii riscurilor de accidentare și îmbolnăvire profesională pentru activitățile desfășurate

lipsa autorizării inițiale și a verificărilor periodice a echipamentelor tehnice supuse reglementărilor ISCIR

lipsa instruirii periodice a lucrătorilor

organizarea necorespunzătoare a activității la nivelul unităților, conform noilor reglementari din H.G. nr. 955/2010 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii securității și sănătății în muncă nr. 319/2006

lipsa instrucțiunilor proprii de securitate a muncii pentru activitățile desfășurate

desfășurarea activității fără efectuarea examenului medical la angajare și/sau periodic a lucrătorilor.

În perioada 7-9 august, ITM Alba a derulat acțiuni de control, împreună cu reprezentanți ai DSP Alba, IPJ Alba și ANSVSA Alba, la 40 de unități care au deschis terase.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Modificări în Programul de transport public local de persoane la Sebeș, Lancrăm, Petrești și Răhău. Detalii de la primărie

Publicat

A fost modificat programul privind transportul public local de persoane prin curse regulate în Municipiul Sebeș, inclusiv localitățile aparținătoare – Lancrăm, Petrești și Răhău.

Modificările au fost făcute la solicitarea unităților de învățământ și a cetățenilor din municipiul Sebeș, potrivit primăriei.

Elevii din învățământul obligatoriu şi liceal de pe raza administrativ-teritorială a Municipiului Sebeș, inclusiv din localitățile aparținătoare – Lancrăm, Petrești și Răhău, care utilizează mijloacele de transport în comun, beneficiază, pe tot parcursul anului calendaristic, de subvenționarea 100% a transportului urban cu mijloace de transport în comun aparținând operatorului de transport, S.C. LIVIO DARIO S.R.L.

Subvenționarea va fi suportată 50% din bugetul local al Municipiului Sebeș și 50% din bugetul Ministerului Educației și Cercetării.

În primele 30 de zile ale anului școlar în curs, elevii vor circula pe baza unui abonament lunar valabil pentru un singur traseu de transport, abonament pus la dispoziţie de operatorul de transport S.C. LIVIO DARIO S.R.L. şi distribuit de către unităţile de învăţământ. În acest interval de timp, S.C. LIVIO DARIO S.R.L. va asigura imprimarea cardurilor anuale de transport pentru elevi, care vor fi personalizate şi netransmisibile.

Pentru a beneficia de gratuitate la transportul urban de călători cu mijloace de transport în comun, elevii se vor adresa instituțiilor de învățământ pe care le frecventează.

Noul program a intrat în vigoare începând cu data de 16 septembrie.

Programul se regăsește afișat în stațiile de autobuz și poate fi consultat și pe site-ul Primăriei Municipiului Sebeș.

 

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

CÎMPENI

Judecătoria Câmpeni ÎNCHISĂ pentru dezinfecție. Un angajat, confirmat cu COVID-19

Publicat

justitie

Judecătoria Câmpeni este închisă vineri, 18 septembrie din cauza unui caz de COVID-19, înregistrat în rândul angajaților instituției. 

Surse juridice au declarat pentru alba24.ro, că este vorba despre un angajat din personalul auxiliar, care a fost confirmat pozitiv pentru coronavirus joi, 17 septembrie.

Potrivit surselor medicale este vorba de un bărbat, specialist IT.

Momentan în clădirea insituției se realizează o amplă acțiune de dezinfecție.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO ȘTIREA TA: Container și pubele de gunoi, pe pista de biciclete de la ieșirea din Alba Iulia. ”Era să intru în plin în ele”

Publicat

Un cititor Alba24 a transmis câteva fotografii surprinse joi seară, în jurul orei 21, la ieșirea din Alba Iulia spre Teiuș, în zona reprezentanței Dacia/Renault. 

În mijlocul pistei de biciclete de pe marginea drumului, au fost amplasate câteva containere de gunoi.

”Oare e frumos ce se întâmplă la Dacia/Renault la iesirea din Alba spre Cluj? La ce mai facem piste de biciclete, dacă punem mizeria în mijlocul drumului?

Sincer, supărarea mare e că atunci când mergi pe bicicletă cu viteză și mai e și noapte, abia le eviți; era să intru din plin în ele. Nu au ce căuta acolo… să le țină în curtea lor nu pe domeniul public” a transmis acesta.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO INTERVIU cu Horațiu Florea, liderul PRO România Alba: O să avem un scor mai bun decât PSD la alegerile județene

Publicat

Liderul PRO România filiala Alba, Horațiu Florea, a fost prezent la alba24.ro într-un interviu video, unde a vorbit despre actuala campanie electorală și de ce candidează pentru șefia Consiliului Județean Alba. 

Mai mult de atât, Horea a povestit cum a reușit o formațiune politică nouă care a început de la zero în Alba să aibă candidați pentru aproape toate localitățile din județ.

Florea a mai punctat care sunt în opinia sa cele mai mari greșeli pe care actuala conducere a Consiliului Județean Alba le-a făcut și ce ar face el dacă ar ajunge președintele instituției.

De asemenea, la finalul interviului Horea a declarat că PRO România în Alba va avea un scor mai bun decât PSD.

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate