Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ITM Alba organizează sesiuni de informare publică, în perioada 14 iunie – 31 august, pentru combaterea cazurilor de muncă „la negru”

Publicat

itm alba

itm albaPână în luna august, inspectorii ITM Alba vor derula o campanie de informare a agenţilor economici, prin care se urmăreşte transformarea muncii nedeclarate în muncă declarată.

Obiectivul acțiunii constă în cresterea gradului de conștientizare a entităților ce pot avea calitatea de angajator și folosesc forță de muncăfără respectarea prevederilor legale în ceea ce privește consecințele sociale și economice pe care le produce munca nedeclarată, a persoanelor care desfășoară activitate fără a avea încheiat contract individual de muncă în ceea ce privește consecințele economice și sociale pe care le produce munca nedeclarată și, nu în ultimul rând, clarificarea unor aspecte în ceea ce privește modul de interpretare și aplicare  a unor prevederi legale în domeniul relațiilor de muncă, transmite ITM Alba.

În acest sens, Inspectoratul Teritorial de Muncă Alba organizează în perioada 14 iunie – 31 august sesiuni de informare publică la care vor fi invitate entitățile care desfășoară activitate în domeniile ce înregistrează o incidență crescută a muncii nedeclarate, precum și categoriile de persoane vulnerabile.

Această acțiune a Inspecției Muncii este generată de efectele negative pe care munca nedeclarată le are pe termen scurt, dar mai ales pe termen lung, atât pentru individ cât și pentru societate, existând o relație interdependentă între plata contribuțiilor sociale și impozitelor și accesul la drepturile de asigurări sociale și alte măsuri de protecție socială, potrivit sursei citate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax