Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Iulie 2021, una dintre cele mai călduroase din ultimii 60 de ani. August va debuta cu zile caniculare și nopți ”tropicale”

Publicat

Luna iulie a acestui an a intrat în top 3 al celor mai călduroase din 1961 și până în prezent, spun meteorologii. Vremea rămâne așa și în continuare: va fi foarte cald ziua, nopțile vor fi tropicale, insuportabile iar în mai multe zone vom avea parte și de instabilitate atmosferică accentuată cu ploi torențiale, vijelii, descărcări electrice și grindină.

Mai mult, au fost întregistrate recorduri și pentru cele mai călduroase dimineți în ultimele zile.

„Putem considera că iulie 2021 a fost o lună a lui Cuptor, confirmată de ceea ce s-a întâmplat în acest val de căldură persistent, cel mai călduros din această vară, și acest lucru a făcut ca luna iulie a acestui an să se afle în top 3 cele mai călduroase luni iulie din 1961 și până în prezent.

Avem o abatere termică pozitivă la acest moment de 2 grade Celsius pentru intervalul 1 – 29 iulie, va mai conta și ziua de 30 și ziua de 31 și se alătură astfel lunii iulie a anului 2015, după 2012 și 2007”, a declarat vineri seara, la Digi24, Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Citește și: Directorul ANM anunță cum va fi începutul lunii august: Zile caniculare, nopți tropicale și instabilitate atmosferică accentuată

„Pentru luna viitoare ne așteptăm la un debut la fel de cald, este posibil să prelungim avertizarea meteorologică cod portocaliu  și cod galben și pentru ziua de 2 august, luând în considerare faptul că este posibil ca și luni în regiunile de sud și sud-est ale țării să înregistrăm valori de temperatură în jurul a 40 de grade, în special în sudul Olteniei și al Munteniei.

De asemenea, marți, posibil în zona de câmpie din sud, ne așteptăm la 37 de grade Celsius și acest lucru ar urma să fie caracteristic cel puțin pentru prima decadă a lunii august”, a spus Elena Mateescu.

Sursă: Digi24

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax