Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Izvoarele de apă din Alba, din nou în vizorul DSP. Horea Timiș: „Primăriile au ultimatum să facă analizele probelor de apă în maxim o săptămână”

Publicat

După mai multe discuții pe tema izvoarelor și surselor publice de apă potabilă din județul Alba, acțiunea de recoltare a probelor din sursele publice de apă continuă. În prezent, nu există o evidență clară a surselor cu apă potabilă și nepotabilă, potrivit DSP Alba. Primăriile din județul Alba au primit un nou ultimatum pentru a recolta probe din sursele publice de apă, a efectua analize și a afișa dacă apa este sau nu potabilă. Pentru că multe primării nu plătesc factura de 200 de lei pentru analiza de apă, DSP nu poate emite rezultatele analizelor, iar primăriile nu afișează dacă apa este sau nu potabilă, spre marele dezavantaj al oamenilor care beau apă de la izvoare.

„Sunt zone care sunt cu apă potabilă și zone care nu sunt cu apă potabilă. Acțiunea merge destul de greu, în mare parte din necunoașterea legislației și a obligațiilor pe care le au administrațiile locale. Ieri, 21 mai, am mai trimis o circulară și un termen, la toate primăriiile din Alba, iar, în cazul în care nu își respectă obligațiile, ne vom adresa Consiliului Județean și Instituției Prefectului, care vor lua măsuri în consecință”, a explicat directorul DSP Alba, Horea Timiș.

„În conformitate cu prevederile Legii 458/2002, republicată privind calitatea apei potabile, în conformitate cu HG 857/2011 art. 7 lit. e, în conformitate cu HG 974/2004, privind normele de supravegherea și monitorizarea calității apei potabile aveți obligația să verificație calitatea apei potabile care este furnizată cetățenilor având ca surse fântâni publice, izvoare captate etc. Vă rugăm ca în regim de urgență, respectiv până în data de 28 mai 2013 să luați legătuea cu compartimentul de evaluare a factorilor de mediu din cadrul DSP Alba în vederea încheierii unui contract de colaborare”, este mesajul adresat autorităţilor locale.

Rezultatele acțiunii vor fi făcute publice săptămâna viitoare, după centralizarea datelor și a rezultatelor analizelor de laborator.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax