Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Jaf în 60 de secunde la magazinul Flanco din Sebeș. Cum au acționat doi spărgători care au furat zeci de telefoane mobile

Publicat

Filmul unui jaf în 60 de secunde dat la magazinul Flanco din Sebeș este detaliat de judecătorii instanței din oraș, după mai mulți ani de la comiterea furtului. 

Deși au fost doi bărbați implicați în spargerea care a avut loc în 4 iunie 2018, doar unul a fost identificat și condamnat pentru furt. Al doilea bărbat implicat a rămas un mister pentru anchetatori. 

Recent, în data de 14 iunie 2023, unul dintre cei doi spărgători a fost condamnat pentru furt calificat de Judecătoria Sebeș. 

Deși era mascat, și purta mănuși chirurgicale, o greșeală l-a dat de gol: din câte se pare a fost găsită o amprentă de a sa la fața locului.

În primă instanță acesta nu a fost de găsit de către anchetatori, dar la un moment dat a fost identificat și adus în fața polițiștilor. Bărbatul este din Orăștie și nu a putut să ofere mai multe detalii despre partenerul său de jaf.

A spus că l-a cunoscut într-un bar din gara CFR Orăștie și că s-au hotărât să dea spargerea.

Modul în care au acționat este descris de magistrații Judecătoriei Sebeș, în motivarea instanței.

Cum au acționat în 60 de secunde

”S-a stabilit că cele două persoane, anterior comiterii faptei, au traversat strada deplasându-se în spatele complexului, mai exact în partea de vest a acestuia.

Ajunși în fața magazinului, cele două persoane, cu ajutorul unui obiect contondent, au forțat sistemul de închidere asigurare al celor două uși culisante, pătrunzând prin efracție în interiorul acestuia.

După pătrunderea în magazin, cele două persoane s-au deplasat la o vitrină în care se aflau mai multe cutii cu telefoane mobile de diferite mărci, unde, prin aplicarea mai multor lovituri cu obiectul contondent (bâtă/topor) au distrus sistemul de închidere-asigurare al acesteia și au spart geamul.

Din interiorul acestei vitrine cele două persoane au încărcat în plasele (gențile) avute asupra lor un număr de 32 de cutii care conțineau telefoane mobile de diferite mărci (Allview, Iphone, Huawei, Xiaomi) după care au părăsit magazinul trecând în alergare prin fața supermarketului Kaufland spre partea de nord a complexului, toată acțiunea acestora desfășurându-se într-un interval de aproximativ 60 de secunde”, se arată în motivarea instanței.

Greșeala care l-a dat de gol

Bărbatul a făcut o greșeală: nu a fost atent cu mănușile, deoarece o bucată de latex s-a rupt și a fost găsită de polițiștii criminaliști la fața locului.

”a fost identificată o încuietoare metalică aparținând vitrinei, iar pe suprafața acesteia a fost identificată o bucată de material cauciucat/plastic (latex) de culoare albastră, provenind de la o mânușă chirurgicală (folosită de către autori la comiterea faptei)”, au notat magistrații.

Ce pedeapsă a primit acesta

În fața anchetatorilor a susținut că nu știe cine este complicele său și că nu poate să ofere mai multe detalii despre acesta.

Pentru fapta sa a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat și plata a 35.391,76 lei reprezentând contravaloarea bunurilor sustrase de către inculpat.

Momentan decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    luni, 19.06.2023 at 12:36

    Măi, da nu vă este ruşine ? Cinci ani pentru un furt ? Păi să tot dai spargeri,că liber scrie pe fruntea ta.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax