Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Jaf inspirat din filme la o casă de amanet din Alba Iulia. Hoții au fost prinși după 8 luni. Cum au acționat

Publicat

politie mascati

Au jefuit o casă de amanet după o operaţiune ca-n filme. Identificaţi de poliţişti după opt luni, autorii au ajuns după gratii şi au fost condamnaţi la închisoare cu executare. Lovitura a fost dată de trei bărbaţi, doi din Blaj şi unul din Alba Iulia. Potrivit rechizitoriului, cei trei inculpaţi sunt persoane fără ocupaţie şi loc de muncă, astfel încât, neavând venituri periodice care să provină din activităţi de muncă zilnice, s-au hotărât împreună ”să dea marea lovitură” prin sustragerea de bunuri cu valoare însemnată (bijuterii) din cadrul casei de amanet situată în oraşul Teiuş.

Cei trei au sustras un seif în care se afla cantitatea de 2,2 kilograme de aur în valoare de peste 200.000 de lei. Bacăr Daniel (39 ani) a primit 5 ani de închisoare în regim de detenţie, Stoica Oniţă (29 ani) a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare, iar Gabor Nicolae (36 ani) urmează să execute pdeapsa de 3 ani şi 10 luni după gratii. Cei trei au recunoscut faptele, lucru ce a permis magistratului de la Judecătoria Aiud să fie mai ”indulgent” cu aceştia. În plus, cei trei trebuie să plătească firmei care administrează casa de amanet contravaloarea aurului furat, respectiv 215.715 lei. Decizia a fost pronunţată la Judecătoria Aiud şi a fost contestată, dosarul ajungând pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia. ”Lovitura” la casa de amanet a avut loc în 23 august 2017, scrie adevărul.ro.

Casa de amanet vizată de inculpaţi este situată într-un spaţiu comercial se compune din două încăperi, una destinată clienţilor, accesul în această încăpere făcându-se direct din DN 1, printr-o uşă din lemn prevăzută cu gratii. În ziua respectivă, inculpaţii s-au deplasat din Blaj în oraşul Teiuş cu un autoturism, înţelegerea dintre ei fiind în sensul ca inculpaţii Gabor Nicolae şi Stoica Oniţă să pătrundă în interiorul casei de amanet şi să sustragă bijuteriile, iar inculpatul Bacăr Daniel să revină la faţa locului pentru a încărca în autoturism şi transporta bunurile sustrase precum şi pe autorii furtului înapoi în Blaj.

Astfel, în intervalul 1.30 – 4.00 din 23 august 2017, cei doi bărbaţi au pătruns în interiorul casei de amanet pe uşile celor două spaţii comerciale dinspre curtea din spatele casei de amanet, după ce în prealabil au schimbat poziţia camerelor de supraveghere montate în acea zonă. După ce au intrat în interiorul celei de-a doua încăperi a casei de amanet, au dislocat seiful metalic din betonul în care era încastrat, în care se aflau bijuterii din aur în greutate de peste 2 kg şi suma de 5.066 lei, au demontat şi receiver-ul de stocare a imaginilor înregistrate de camerele de supraveghere, după care, cu aceste bunuri asupra lor au ieşit, prin locul pe unde au intrat, în curtea din spate.

Inculpatul Bacăr Daniel, cu care s-a ţinut legătura telefonic, şi-a corelat venirea cu autoturismul în curtea unde a fost scos seiful şi receiver-ul, oprind lângă bunurile sustrase ce au fost încărcate de autorii furtului, care au părăsit apoi locul faptei în direcţia de deplasare spre Blaj. Spaţiul în care s-a aflat seiful sustras era prevăzut şi cu sistem de alarmare, sistem care a funcţionat şi care era în acel moment era conectat la dispeceratul societăţii de intervenţie, însă inculpaţii, anterior sustragerii seifului, au anihilat acest sistem. După comiterea furtului, poliţiştii au reuşit să îi identifice prin vizionarea imaginilor surprinse de camerele de supraveghere amplasate în apropierea casei de amanet.

Au fost prinşi după opt luni de la comiterea furtului, perioadă în care au vândut întreaga cantitate de aur sustrasă. În 26 aprilie 2018, poliţiştii din Alba, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română au efectuat percheziţii la domiciliile acestora unde au indisponibilizat 4 autovehicule, unul folosit la comiterea furtului, iar celelate trei cumpărate cu banii obţinuţi din infracţiune. În ianuarie 2018, doi dintre inculpaţi, împreună cu alţi doi bărbaţi din Alba Iulia şi Blaj, au intrat în locuinţa unui cetăţean din municipiul Blaj şi au sustras bunuri electrice şi electrocasnice în valoare de 25.000 de lei. Inculpaţii sunt judecaţi în stare de arest preventiv.

sursa: adevărul.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax