Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Jandarm, condamnat pentru că a bătut un tânăr la Untold. A fost nevoie de doi colegi ca să îl oprească din lovituri

Publicat

Un jandarm din Cluj a fost condamnat de Tribunalul Militar Cluj Napoca, după ce a bătut un tânăr, la festivalul Untold. Pedeapsa de închisoare cu amânare a fost dată de magistrații militari în data de 2 iulie 2021. 

Fapta s-a petrecut la cea mai recentă ediție a festivalului, cea din 2019. Toată agresiunea a fost făcută publică în motivarea instanței militare din Cluj.

De notat este că jandarmul a început să îl bată pe tânărul recalcitrant, după ce omul legii a încercat să îl pună la pământ, dar manevra nu i-a reușit.

Mai mult de atât, ca să nu îl mai lovească pe tânăr, alți doi colegi ai jandarmului au trebuit să intervină și să îl potolească pe omul legii.

Ce s-a întâmplat

Potrivit magistraților militari, în dimineața zilei de 4 august, în jurul orei 8.00, un echipaj de jandarmi a observat că în zona cortului SMURD era agitație. Când au ajuns la fața locului, au observat un grup de tineri care erau agitați, faceau scandal și se aflau în stare de ebrietate.

Din discuțiile purtate, tinerii voiau să vadă care este starea unei preietene care primea îngrijiri medicale. Cel mai vocal dintre toți era un tânăr, U.R.. Trei jandarmi printre care M.C., au luat decizia de a-l extrage pe tânăr din grup pentru a-l conduce la autospeciala de jandarmi și a-l legitima.

Jandarmii i-au spus tânărului să îi însoțească, dar ”dar acesta a refuzat, continuând să aibă o atitudine recalcitrantă, înjurându-i și adresându-le amenințări, respectiv că va aranja să fie dați afară”, se arată în motivarea instanței.

Când a refuzat, un jandarm alături de inculpatul M.C. l-au luat de brațe pe tânăr fără a-l încătușa. Din spate mai venea încă un jandarm.

Tânărul era recalcitrant, înjura și i-a călcat pe picioare pe jandarmi

”Pe tot parcursul deplasării, persoana vătămată U. R. a continuat să fie recalcitrantă, continuând să adreseze înjurături lucrătorilor de jandarmi, se zbătea încercând să scape de prinderea brațelor și călcându-i pe picioare pe cei doi inculpați care îl țineau imobilizat de brațe.

La un moment dat, după ce au parcurs circa 10 metri, inculpatul plt. maj. I.M.-C. s-a oprit și, pe fondul atitudinii agresive a persoanei vătămate, a încercat să o imobilizeze pe aceasta, încercând să o culce la pământ, trăgând-o de mână, manevra fiind însă nereușită, deoarece persoana vătămată era ținută de celălalt braț de inculpatul P. D. D”, se mai arată în documentul citat.

Câțiva pumni pentru a-l potoli

După ce manevra de culcare nu i-a reușit, jandarmul i-a aplicat ”câteva lovituri cu pumnul în zona abdomenului și a feței cu scopul, susține el, de a o liniști”, au mai precizat magistrații.

Colegul său, uimit de ceea ce face jandarmul i-a cerut acestuia să înceteze, dar M.C îi tot aplica lovituri tânărului.

”Întrucât I.M.-C. continua să-i aplice lovituri persoanei vătămate U. R.,  P. D.D.,fără a-l lăsa de braț pe U. R., i-a solicitat inculpatului sg.maj. P. A. I. care se afla la câțiva pași în urma lor, să intervină, acesta interpunându-se între inculpatul I. M.-C.și persoana vătămată U.R.

În acel moment, inculpatul I.M.-C. s-a liniștit, fiind dat la o parte de către inculpatul P. A. I., care a prins el de braț persoana vătămată, continuându-și astfel drumul spre autoturismul de serviciu cu persoana vătămată imobilizată de brațe în continuare”, mai precizează magistrații.

După, tânărul a fost bagat în autospeciala de jandarmi, legitimat, amendat și lăsat să plece.

Decizia magistraților

În data de 2 iulie 2021, magistrații Tribunalului Militar Cluj Napoca au decis să îl condamne, în urma unui acord de recunoaștere al vinovăției pe jandarm la pedeapsa de 8 luni de închisoare cu amânare pentru purtare abuzivă.

De asemenea a mai fost obligat să plătească tânărului 4.760 lei cu titlu de cheltuieli de judecată reprezentând onorariu avocaţial în faza de urmărire penală şi faza de judecată. În temeiul art.274 alin.1 C.pr.pen. obligă inculpatul la plata sumei de 1.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare în favoarea statului (din care suma de 301,10 lei reprezintă cheltuielile din faza de urmărire penală).

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. dolfi

    marți, 06.07.2021 at 22:38

    nimic nou despre trupele de securitate. Securitatea este inima partidului, care bate, bate, bate!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax