Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Jandarm, condamnat pentru că a bătut un tânăr la Untold. A fost nevoie de doi colegi ca să îl oprească din lovituri


Publicat

Un jandarm din Cluj a fost condamnat de Tribunalul Militar Cluj Napoca, după ce a bătut un tânăr, la festivalul Untold. Pedeapsa de închisoare cu amânare a fost dată de magistrații militari în data de 2 iulie 2021. 

Fapta s-a petrecut la cea mai recentă ediție a festivalului, cea din 2019. Toată agresiunea a fost făcută publică în motivarea instanței militare din Cluj.

De notat este că jandarmul a început să îl bată pe tânărul recalcitrant, după ce omul legii a încercat să îl pună la pământ, dar manevra nu i-a reușit.

Mai mult de atât, ca să nu îl mai lovească pe tânăr, alți doi colegi ai jandarmului au trebuit să intervină și să îl potolească pe omul legii.

Ce s-a întâmplat

Potrivit magistraților militari, în dimineața zilei de 4 august, în jurul orei 8.00, un echipaj de jandarmi a observat că în zona cortului SMURD era agitație. Când au ajuns la fața locului, au observat un grup de tineri care erau agitați, faceau scandal și se aflau în stare de ebrietate.

Din discuțiile purtate, tinerii voiau să vadă care este starea unei preietene care primea îngrijiri medicale. Cel mai vocal dintre toți era un tânăr, U.R.. Trei jandarmi printre care M.C., au luat decizia de a-l extrage pe tânăr din grup pentru a-l conduce la autospeciala de jandarmi și a-l legitima.

Jandarmii i-au spus tânărului să îi însoțească, dar ”dar acesta a refuzat, continuând să aibă o atitudine recalcitrantă, înjurându-i și adresându-le amenințări, respectiv că va aranja să fie dați afară”, se arată în motivarea instanței.

Când a refuzat, un jandarm alături de inculpatul M.C. l-au luat de brațe pe tânăr fără a-l încătușa. Din spate mai venea încă un jandarm.

Tânărul era recalcitrant, înjura și i-a călcat pe picioare pe jandarmi

”Pe tot parcursul deplasării, persoana vătămată U. R. a continuat să fie recalcitrantă, continuând să adreseze înjurături lucrătorilor de jandarmi, se zbătea încercând să scape de prinderea brațelor și călcându-i pe picioare pe cei doi inculpați care îl țineau imobilizat de brațe.

La un moment dat, după ce au parcurs circa 10 metri, inculpatul plt. maj. I.M.-C. s-a oprit și, pe fondul atitudinii agresive a persoanei vătămate, a încercat să o imobilizeze pe aceasta, încercând să o culce la pământ, trăgând-o de mână, manevra fiind însă nereușită, deoarece persoana vătămată era ținută de celălalt braț de inculpatul P. D. D”, se mai arată în documentul citat.

Câțiva pumni pentru a-l potoli

După ce manevra de culcare nu i-a reușit, jandarmul i-a aplicat ”câteva lovituri cu pumnul în zona abdomenului și a feței cu scopul, susține el, de a o liniști”, au mai precizat magistrații.

Colegul său, uimit de ceea ce face jandarmul i-a cerut acestuia să înceteze, dar M.C îi tot aplica lovituri tânărului.

”Întrucât I.M.-C. continua să-i aplice lovituri persoanei vătămate U. R.,  P. D.D.,fără a-l lăsa de braț pe U. R., i-a solicitat inculpatului sg.maj. P. A. I. care se afla la câțiva pași în urma lor, să intervină, acesta interpunându-se între inculpatul I. M.-C.și persoana vătămată U.R.

În acel moment, inculpatul I.M.-C. s-a liniștit, fiind dat la o parte de către inculpatul P. A. I., care a prins el de braț persoana vătămată, continuându-și astfel drumul spre autoturismul de serviciu cu persoana vătămată imobilizată de brațe în continuare”, mai precizează magistrații.

După, tânărul a fost bagat în autospeciala de jandarmi, legitimat, amendat și lăsat să plece.

Decizia magistraților

În data de 2 iulie 2021, magistrații Tribunalului Militar Cluj Napoca au decis să îl condamne, în urma unui acord de recunoaștere al vinovăției pe jandarm la pedeapsa de 8 luni de închisoare cu amânare pentru purtare abuzivă.

De asemenea a mai fost obligat să plătească tânărului 4.760 lei cu titlu de cheltuieli de judecată reprezentând onorariu avocaţial în faza de urmărire penală şi faza de judecată. În temeiul art.274 alin.1 C.pr.pen. obligă inculpatul la plata sumei de 1.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare în favoarea statului (din care suma de 301,10 lei reprezintă cheltuielile din faza de urmărire penală).

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. dolfi

    marți, 06.07.2021 at 22:38

    nimic nou despre trupele de securitate. Securitatea este inima partidului, care bate, bate, bate!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Ajutoare pentru sinistrații din Apuseni, din partea Lions Alba Iulia. Mai multe familii au primit electrocasnice

Publicat

Reprezentanții Lions Club Alba Iulia s-au deplasat în localitatea Gura Sohodol, care a fost afectată de viitură, pentru a distribui 12 aragaze și 12 frigidere noi, venind astfel în sprijinul gospodăriilor afectate, au transmis reprezentanții clubului.

Valoarea electrocasnicelor donate a fost de 15.034,00 lei, acestea fiind achiziționate cu sprijinul Lions Club Alba Iulia, Lions Club Decan București, Trans Prima SRL, Albatros Gold SRL și Farmaciei Eladerm.

”Pe această cale facem apel la toți cei care doresc sa vină în sprijinul celor care și-au pierdut agoniseala de-o viața, ajutându-i să revină cât mai repede la normalitate.

Pentru a participa la acțiunile clubului nostru puteți să ne contactați pe e-mail la adresa lions.alba@gmail.com sau la telefon 0726267976 – Florin Florea, Președinte Lions Club Alba Iulia” se arată într-un comunicat transmis miercuri.

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

ALBA IULIA: Zona de dezvoltare economică de pe centura municipiului, un vis îndepărtat. Precizările primăriei legate de termene

Publicat

Dezvoltarea zonei economice în partea de est a municipiului Alba Iulia, în proximitatea Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, este în faza declarațiilor și a promisiunilor.

Primarul din Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a anunțat în urmă cu o lună că ”în curând vor fi scoase la licitație 13 loturi pentru investitori”.

În realitate însă, potrivit chiar informațiilor furnizate de primărie, ar putea fi vorba despre ani întregi. 

Declarația legată de licitarea celor 13 loturi vine în condițiile în care nici măcar Primăria Alba Iulia nu deține prea multe detalii legate de viitoarea zonă de dezvoltare industrială.

Potrivit unui răspuns al instituției la o solicitare a Alba24.ro, înainte de a concesiona sau vinde parcelele respective, primăria va realiza infrastructura (inclusiv utilitățile). Iar acest lucru este încă departe.

Citește și FOTO: Zonă de dezvoltare economică pe 340.000 mp la Alba Iulia, lângă Autostrada Sebeș-Turda. Anunțul primarului Gabriel Pleșa

Reprezentanții instituției au răspuns unor întrebări adresate de Alba24, legate de etapele pe care trebuie să le străbată înființarea zonei de dezvoltare, înainte de a fi exista la propriu, dar și despre termenele stabilite.

În legătură cu graficul de realizare al zonei de devoltare și de enumerarea etapelor care trebuie străbătute până la atribuirea terenului, primăria a răspuns că aceste informații sunt parte a viitorului PUZ.

”Estimăm ca până la sfârșitul anului să finalizăm Planul Urbanistic Zonal, iar în anul 2022 să finalizăm indicatorii tehnico-economici pentru realizarea infrastructurii și să pornim lucrările în zonă”, se arată în răspuns.

Abia apoi poate fi realizată infrastructura, fără de care nu se va face concesiunea.

De asemenea, reprezentanții administrației locale spun că prețurile de pornire pentru vânzarea sau concesionarea terenurilor se vor stabili conform pieței și vor fi supuse dezbaterii, în viitor.

”Cel mai probabil o să alegem formula de concesionare a terenului pe o perioadă de aproximativ 3 ani, perioadă în care operatorul economic are dreptul de a demara investiția, iar la finalizarea acesteia având posibilitatea de a achiiționa terenul”, au răspuns aceștia.

Instituția nu a stabilit deocamdată condițiile exacte de selectare a companiilor care vor să investească în zonă.

Utilități

Utilitățile vor se vor realiza anterior concesiunii sau vânzării terenurilor.

Reprezentanții primăriei spun că ”orizontul de timp pentru finalizarea utilităților în zonă este anul 2023”.

Aceștia nu au deocamdată idee de costurile pe care le implică realizarea infrastructurii tehnice, însă precizează că este vorba despre aproximativ 1.300 de metri liniari de infrastructură de transport și tehnico-edilitară.

”Orice început este greu și sunt conștient că așteptările sunt mari. Au trecut puțin peste 6 luni de la preluarea actualului mandat și știu că răbdarea multora se apropie de final.

Cu toții vrem să vedem proiecte duse la bun sfârșit, dar și proiecte noi, care să creeze plus valoare, locuri de muncă noi și un magnet pentru cei care își doresc să trăiască în Alba Iulia.

Pentru că acestea toate înseamnă dezvoltare! Iar o dezvoltare sănătoasă astăzi înseamnă sustenabilitate, coerență, eficiență și o latură puternică verde în orice proiect economic sau edilitar-urban” a explicat primarul Gabriel Pleșa, în urmă cu o lună.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Cum să trimiți fofografii și videoclipuri prin WhatsApp, care pot fi văzute doar o dată. Funcția View Once, funcțională

Publicat

WhatsApp permite trimiterea de fotografii și videoclipuri care pot fi vizualizate o singură dată de către destinatari.

Noua modificare a început să fie disponibilă pentru utilizatorii de iPhone, marți.

La scurt timp după aceea, aplicația de mesagerie a anunțat că toți utilizatorii pot folosi funcția, inclusiv pentru cei care utilizează Android.

După ce obține funcția View once din varianta nouă a aplicației (update), utilizatorul va putea activa dispariția fotografiei sau a videoclipului înainte de a o trimite contactelor sale, atingând noua pictogramă „1” care apare lângă bara de subtitrări.

Fotografiile și videoclipurile care sunt partajate utilizând funcția respectivă nu vor mai fi vizibile în chat, după ce destinatarul iese din vizualizare.

De asemenea, conținutul media nu va fi salvat.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Guvernul dă OUG pentru a abroga prevederile privind debranşarea și deconectarea clienţilor rău-platnici la utilități

Publicat

Guvernul urmează să aprobe, în ședința de joi, prin ordonanţă de urgenţă, abrogarea unei prevederi care stabileşte că pe perioada stării de alertă operatorii de transport şi distribuţie energie electrică şi gaze naturale asigură continuitatea furnizării serviciilor, iar în situaţia în care este incident un motiv de debranşare/deconectare amână efectuarea acestei operaţiuni până la încetarea stării de alertă.

„Prezentul proiect de act normativ are drept scop abrogarea prevederilor articolului 72, alineat (1) din OUG nr. 70/2020, în vederea revenirii la prevederile legislative anterioare intrării în vigoare a OUG nr. 70/2020, care permit – în condiţii contractuale reglementate – deconectarea clienţilor finali rău-platnici.

De asemenea, este avută în vedere şi includerea unei perioade de tranziţie de 90 de zile, în timpul căreia clienţii finali care au beneficiat de prevederile articolului 72, alineat (1) ale OUG nr. 70/2020 nu pot fi deconectaţi pentru debitele restante aferente perioadei de aplicabilitate ale respectivelor prevederi, aceştia având posibilitatea să identifice, împreună cu prestatorii de servicii din domeniile energie electrică şi/sau gaze naturale şi în funcţie de situaţia proprie, soluţii pentru achitarea debitelor restante”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de act normativ.

DOCUMENT: Textul integral al Ordonanței de Urgență poate fi consultat AICI.

FOTO: Pixabay

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate