Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Jandarmeria Alba se alătură campaniei „Ora Pământului”. Va stinge luminile, sâmbătă seara

Publicat

jandarmeria

Jandarmeria Alba se va alătura şi în 2018, pentru al optulea an consecutiv, Campaniei “Ora Pământului”. Comanda Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba a adresat un apel tuturor angajaţilor de a participa sâmbătă, 24 martie, la campania “Ora Pământului”, în semn de susţinere a eforturilor împotriva poluării şi a încălzirii globale.

Între orele 20.30 – 21.30, jandarmii din judeţul Alba se vor alătura iniţiatorilor şi participanţilor la această campanie ecologică, prin stingerea luminilor neesenţiale – exterioare şi interioare – şi deconectarea aparatelor aflate în stand by atât la sediul central din Alba Iulia cât şi la subunităţile dislocate în localităţile Sebeş, Aiud şi Câmpeni, dar și la posturile montane de la Șugag, Arieșeni și Roșia Montană. Această iniţiativă va fi aplicată şi la nivelul locuinţelor proprii ale personalului, Jandarmeria Alba implicându-se astfel nu doar la nivel instituţional, ci şi la nivelul familiilor membrilor instituţiei.

Jandarmeria Română a rămas un partener constant al acțiunii „Ora Pământului”, iar demersurile de protejare a mediului nu se limitează doar la o singură acțiune, ci și la promovarea la nivel național, în toate unitățile, a unui consum rațional al energiei, cu scopul reducerii cheltuielilor administrative, dar și pentru reducerea poluării.

Ora Pământului (Earth Hour) este un eveniment internațional, organizat în ultima sâmbătă a lunii martie a fiecărui an, care are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică față de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice. Ora Pământului constă în stingerea luminii și oprirea aparatelor electrocasnice neesențiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali cât și de către instituții și unități economice.

Acest eveniment este promovat de World Wide Fund for Nature Australia, un grup internațional de lobby pentru mediu și cotidianul australian Sydney Morning Herald. Prima Oră a Pământului a avut loc la Sydney, cel mai mare oraș din Australia, între orele 19:30 și 20:30, la 21 martie 2007.

Prin Ora Pământului 2007 se estimează că electricitatea consumată în Sydney a scăzut între 2,1% și 10,2% în aceea oră și că au participat 2,2 milioane de oameni. Al doilea eveniment Ora Pământului a avut loc la 29 martie 2008, între orele 20:00 și 21:00 (ora locală), în Sydney și în multe orașe importante ale lumii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax