Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Jandarmeria recrutează candidaţi pentru instituţiile de învăţământ MAI. Vezi condiţiile

Publicat

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba recrutează candidaţi pentru concursurile de admitere în instituţiile de învăţământ care formează personal pentru Ministerul Administraţiei şi Internelor, sesiunea de admitere 2012. Pentru concursurile de admitere în instituţiile de învăţământ ale MAI, Jandarmeriei Române i-au fost aprobate un număr de 157 locuri.

La categoria învăţământ superior – studii universitare de licenţă, la Academia de Poliţie ,,Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti, Facultatea de Poliţie, Programul de studii universitare de licenţă ,,Ordine şi siguranţă publică” sunt 45 de locuri, respectiv 40 pentru bărbaţi şi 3 pentru femei. Două locuri sunt rezervate minorităţilor – (1 rom, 1 maghiar). Înscrierea se poate face până la 22 iunie 2012, completarea dosarelor având dată limită 30 iunie 2012 şi testarea psihologică efectuându-se în perioada 25 iunie – 4 iulie 2012.

Pentru învăţământ preuniversitar – postliceal, la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi ,,Grigore Alexandru Ghica” – Drăgăşani sunt disponibile 57 de locuri, respectiv 45 pentru bărbaţi şi 6 locuri SPP, iar 5 sunt rezervate pentru femei.

La Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi –Fălticeni, sunt 50 de locuri, 5 dintre acestea fiind pentru femei. Înscrierea se face până la 10 august 2012, completarea dosarelor – până la 31 august 2012, iar testarea psihologică – în perioada 13 – 24 august 2012.

Pentru formarea iniţială a personalului Ministerului Administraţiei şi Internelor – sesiunea 2012, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba va desfăşura activităţi de recrutare a candidaţilor pentru locurile Ministerului Administraţiei şi Internelor la instituţii de învăţământ din sistemul de apărare şi siguranţă naţională, după cum urmează:

Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” Braşov – Managementul traficului aerian (aviaţie nenaviganţi) – 12 locuri (bărbaţi). Înscrierea se face până la 22 iunie 2012, iar completarea dosarelor este posibilă până la 30 iunie 2012.

Academia Tehnică Militară Bucureşti – 14 locuri (bărbaţi), conform specialităţilor, din care:

– 2 locuri – construcţii şi fortificaţii (din care 2 locuri alocate Jandarmeriei Române);

– 6 locuri – transmisiuni (din care 2 locuri alocate Jandarmeriei Române);

– 6 locuri – calculatoare şi sisteme informatice pentru apărare şi securitate naţională.

Candidaţii concurează pe numărul de locuri aprobat pentru M.A.I. la fiecare facultate, iar repartizarea pe beneficiari se realizează după începerea anului universitar, în funcţie de mediile de admitere şi opţiunile individuale. Înscrierea:  până la 22 iunie 2012; completarea dosarelor : până la 30 iunie 2012.

Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu  – Ştiinţe militare şi informaţii – Management economico-financiar – 2 locuri (bărbaţi). Înscrierea: până la 22 iunie 2012; completarea dosarelor : până la 30 iunie 2012.

Candidaţii recrutaţi pentru toate instituţiile de învăţământ ale M.Ap.N. se vor prezenta la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române din strada Jandarmeriei, nr. 9 – 11, sector 1, Bucureşti, în ziua de 10 iulie 2012, ora 9.00, pentru susţinerea evaluării psihologice şi în ziua de 11 iulie 2012, ora 8.00 pentru susţinerea probelor eliminatorii (contravizita medicală şi probele de evaluare a aptitudinilor fizice).

Candidaţii vor avea asupra lor cartea de identitate/paşaportul, pix sau stilou cu pastă sau cerneală de culoare albastră, respectiv echipament sportiv adecvat susţinerii probelor de verificare a aptitudinilor fizice.

La concursul de admitere în instituţiile Ministerului Apărării Naţionale, candidaţii susţin o probă de concurs eliminatorie, de limbă engleză, iar nota obţinută la această probă se ia în considerare la calcularea mediei de admitere, cu ponderea stabilită în metodologia de admitere.

Detalii privind perioadele de desfăşurare ale concursurilor de admitere, probele de concurs, tematica şi bibliografia pentru fiecare dintre probele de cunoştinţe pot fi obţinute de pe site-ul fiecărei instituţii.

Pentru a putea participa la concursurile de admitere în instituţiile pentru formarea personalului Jandarmeriei Române—curs de zi—candidaţii trebuie  să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii legale:

– să aibã cetãţenia românã şi domiciliul în România;
– să cunoascã limba românã scris şi vorbit;
– să aibă capacitate deplinã de exerciţiu;
– sã fie declarate „apt” din punct de vedere medical, fizic şi psihic; verificãrile privind starea de sãnãtate medicalã, fizicã şi psihicã sunt efectuate de structurile de specialitate ale Ministerului Administraţiei şi Internelor;
– sã aibã vârsta de minimum 18 ani împliniţi, iar în cazul candidaţilor la concursurile de admitere în instituţiile de învãţãmânt ale M.A.I. sã îi împlineascã în cursul anului în care participã la concurs;
– sã fie absolvenţi de liceu cu diplomã de bacalaureat; dovada absolvirii se face cu diploma sau cu adeverinţã din care sã rezulte faptul cã au susţinut şi promovat examenul de bacalaureat;
– sã aibã un comportament corespunzãtor cerinţelor de conduitã admise şi practicate în societate;
– sã nu aibã antecedente penale sau sã nu fie în curs de urmãrire penalã ori de judecatã pentru sãvârşirea de infracţiuni, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea;
– sã nu fi fost destituite dintr-o funcţie publicã în ultimii 7 ani;
– nu au desfãşurat activitãţi de poliţie politicã, astfel cum sunt definite prin lege.

Criterii specifice pentru recrutarea candidaţilor la concursurile de admitere în instituţiile de învãţãmânt ale Ministerului Administraţiei şi Internelor:

– sã aibã vârsta de pânã la 27 de ani, împliniţi în anul participãrii la concursurile de admitere pentru formarea profesionalã iniţialã ca poliţist sau militar.

– sã fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media generalã de minimum 8,00;

sã nu fi fost exmatriculaţi pentru abateri disciplinare dintr-o instituţie de învãţãmânt;

– sã aibã înãlţimea de minimum 1,70 m bãrbaţii şi 1,65 m femeile, cu excepţia candidaţilor proveniţi din liceele Ministerului Administraţiei şi Internelor, numai pentru examenul susţinut în anul absolvirii; candidaţii pentru instituţiile de formare a ofiţerilor şi agenţilor de poliţie de frontierã pentru specializarea marinã trebuie sã aibã înãlţimea de minimum 1,60 m.
Nu se admit derogări de la condiţiile legale şi criteriile specifice.

Candidaţii care optează pentru admiterea într-o instituţie de învăţământ universitar pot participa şi la concursul de admitere în una din şcolile de agenţi/subofiţeri ale M.A.I.

Candidaţii care au ca a doua opţiune o şcoală postliceală vor relua întreaga procedură stabilită pentru concursul de admitere. În cazul acestor candidaţi fişa medicală de sepune în copie certificată cu menţiunea ,,conform cu originalul”.

Cererile de participare/înscriere la concursurile de admitere se primesc la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba situat în Alba Iulia str. Alexandru Ioan Cuza, nr. 18, de către Biroul Resurse Umane al unităţii, în zilele lucrătoare, de luni până vineri, între orele 08.00 – 16.00, telefon 0258/812318.

În vederea înscrierii, candidaţii vor prezenta actul de identitate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax