Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Jandarmeria Română sărbătoreşte 168 de ani de la înfiinţare. Programul manifestărilor din Alba

avatar

Publicat

Pe 3 aprilie, Jandarmeria Română aniversează 168 de ani de la înființare. Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) “Avram Iancu” Alba marchează acest moment printr-o serie de manifestări, săptămâna viitoare.

Luni, 26 martie, vor fi acţiuni de promovare a imaginii instituţiei în instituţii de învăţământ, cu accent pe semnificaţia zilei de 3 aprilie,. Va fi prezentată oferta educaţională a Jandarmeriei Române şi avantajele carierei militare, la Școala „Mihail Kogălniceanu” din Sebeș, transmit reprezentanţii IJJ Alba.

Vineri, 30 martie, va fi organizat un simpozion cu tema “Contribuţia Jandarmeriei la Marea Unire”, la care sunt invitaţi personalităţi publice şi istorici. Evenimentul se desfăşoară la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.

Luni, 2 aprilie, la monumentul închinat Soldatului Jandarm Căzut la Datorie din comuna Horea, va fi o ceremonie de depunere de coroane de flori.

Marţi, 3 aprilie, vor fi prezentate exerciţii tactice – forme şi procedee de intervenţie a structurilor Jandarmeriei Române, în Piața Cetăţii din Alba Iulia. Vor fi şi standuri de prezentare a materialelor specifice de intervenție şi a armamentului din dotarea Jandarmeriei Alba.

Tot marţi, în aceeaşi locaţie, se organizează ceremonie militară, cu ocazia avansărilor în gradul următor înainte de îndeplinirea stagiului minim în grad.

„Ca în fiecare an, adresăm invitaţia tuturor cetăţenilor să participe într-un număr cât mai mare la aceaste activități şi apreciem că este un bun prilej pentru a cunoaşte domeniul de activitate al jandarmilor, de a se convinge de deschiderea Jandarmeriei Alba faţă de societatea civilă şi de a-şi consolida încrederea în această instituţie”, transmite IJJ Alba.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

ACTUALITATE

Bilanț revoltător al CFR. Trenurile au întârziat șase ani într-u an

avatar

Publicat

tren CFR

Șase ani într-un an. Atât au au avut întârzieri trenurile din România în anul 2018. Statistica vine chiar de la Ministerul Transporturilor. Şi în timp ce la noii oficiali se mulţumesc să constate dezastrul, în Japonia, şeful căilor ferate a demisionat, iar ministrul Transporturilor şi-a cerut public scuze când trenurile de acolo au adunat întârzieri […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Accident în localitatea Trâmpoiele. O mașină în care se aflau trei persoane s-a răsturnat în râul Ampoi

avatar

Publicat

masina in ampoi

Trei persoane au rămas încarcerate după ce mașina în care se aflau s-a răsturnat. Accidentul s-a petrecut duminică în jurul orei 11.30 în localitatea Trâmpoiele. Potrivit IPJ Alba, persoanele sunt conștiente.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Până la 1 martie: Înscrieri pentru învățământul universitar, postliceal și liceal militar. Număr de locuri și condiții

avatar

Publicat

armata militari

Tinerii care își doresc o carierp militară trebuie să știe că început, prin Biroul Informare Recrutare, întocmirea dosarelor de candidat pentru instituţiile militare de învăţământ liceal, postliceal şi universitar şi comunică celor interesaţi următoarea ofertă educaţională pentru anul şcolar 2019-2020 (băieţi şi fete). Până la 1 martie au loc recrutări pentru învățământul universitar, postliceal și […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Destinul Floricăi Maria Sas din Aiud. Sclavă într-un harem otoman a ajuns Lady în societatea britanică

avatar

Publicat

Florica Maria Sas, fost o exploratoare de origine transilvăneană, este cunoscută azi ca şi Lady Florence Baker. Naţionalitatea lui Sas este disputată şi de maghiari şi de austriaci. Florica s-a născut în 1841 la Aiud, pe atunci aflat sub ocupaţia Imperiului Austriac.     Viaţa tinerei care s-a născut pe 6 august 1841, la Aiud, […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate