Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Jandarmeria Română sărbătoreşte 168 de ani de la înfiinţare. Programul manifestărilor din Alba

Publicat

Pe 3 aprilie, Jandarmeria Română aniversează 168 de ani de la înființare. Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) “Avram Iancu” Alba marchează acest moment printr-o serie de manifestări, săptămâna viitoare.

Luni, 26 martie, vor fi acţiuni de promovare a imaginii instituţiei în instituţii de învăţământ, cu accent pe semnificaţia zilei de 3 aprilie,. Va fi prezentată oferta educaţională a Jandarmeriei Române şi avantajele carierei militare, la Școala „Mihail Kogălniceanu” din Sebeș, transmit reprezentanţii IJJ Alba.

Vineri, 30 martie, va fi organizat un simpozion cu tema “Contribuţia Jandarmeriei la Marea Unire”, la care sunt invitaţi personalităţi publice şi istorici. Evenimentul se desfăşoară la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.

Luni, 2 aprilie, la monumentul închinat Soldatului Jandarm Căzut la Datorie din comuna Horea, va fi o ceremonie de depunere de coroane de flori.

Marţi, 3 aprilie, vor fi prezentate exerciţii tactice – forme şi procedee de intervenţie a structurilor Jandarmeriei Române, în Piața Cetăţii din Alba Iulia. Vor fi şi standuri de prezentare a materialelor specifice de intervenție şi a armamentului din dotarea Jandarmeriei Alba.

Tot marţi, în aceeaşi locaţie, se organizează ceremonie militară, cu ocazia avansărilor în gradul următor înainte de îndeplinirea stagiului minim în grad.

„Ca în fiecare an, adresăm invitaţia tuturor cetăţenilor să participe într-un număr cât mai mare la aceaste activități şi apreciem că este un bun prilej pentru a cunoaşte domeniul de activitate al jandarmilor, de a se convinge de deschiderea Jandarmeriei Alba faţă de societatea civilă şi de a-şi consolida încrederea în această instituţie”, transmite IJJ Alba.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ADMINISTRATIE

Autobuze electrice și stații de încărcare de 43 de milioane de euro, la Alba Iulia. A fost demarată achiziția

Publicat

autobuz electric

Alba Iulia va beneficia de 13 autobuze electrice achiziționate printr-un proiect național de reînnoire a materialului rulant pentru transport urban. Valoarea totală a acestui proiect depășește 43 de milioane de lei, din care puțin peste 850.000 de lei reprezintă contribuția orașului. Pe lângă autobuze, vor fi cumpărate 13 stații de încărcare lentă și 4 stații […]

Citește mai departe
Publicitate

ECONOMIE

APIA: Ajutor de 14,7 euro/ hectar pentru fermierii care au culturi pe terenuri arabile. Cine primeşte mai mult

Publicat

teren agricol agricultura

Ajutorul acordat fermierilor din bugetul naţional pentru culturile amplasate pe teren arabil în anul de cerere 2018 a fost stabilit la 14,7033 euro/hectar, plafonul total alocat acestui sprijin – Ajutorul Naţional Tranzitoriu (ANT1) – fiind de aproximativ 102,36 de milioane de euro, a anunţat, miercuri, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA). Cea mai […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Conturile deschise la Revolut nu pot fi poprite de ANAF. Care ar fi motivul

Publicat

revolut card

ANAF nu ar putea bloca sumele din conturile românilor, deschise la Revolut, pentru că aceasta nu este instituţie de credit. Totuși, Revolut, ca entitate economică are deschise conturi bancare. Revolut este o instituție care emite monedă electronică și care oferă o alternativă la multe operațiuni bancare pe care un client le-ar putea face, cu excepția […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Sancţiuni mai dure pentru apeluri false la 112. Amenzi dublate sau muncă în folosul comunităţii. Proiect la Senat

Publicat

apel 112

Amenzile pentru persoanele care apelează nejustificat 112 ar putea fi majorate. Un proiect aflat în dezbatere la Senat prevede acest lucru. Inițiatorii proiectului susțin, în expunerea de motive, că numărul alertelor false este foarte mare, de aproximativ 34.000 pe zi, în toată țara, mai exact, 70% din totalul apelurilor nu justifică o situație de urgență. […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate