Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Jandarmeria Română sărbătoreşte 168 de ani de la înfiinţare. Programul manifestărilor din Alba

Publicat

Pe 3 aprilie, Jandarmeria Română aniversează 168 de ani de la înființare. Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) “Avram Iancu” Alba marchează acest moment printr-o serie de manifestări, săptămâna viitoare.

Luni, 26 martie, vor fi acţiuni de promovare a imaginii instituţiei în instituţii de învăţământ, cu accent pe semnificaţia zilei de 3 aprilie,. Va fi prezentată oferta educaţională a Jandarmeriei Române şi avantajele carierei militare, la Școala „Mihail Kogălniceanu” din Sebeș, transmit reprezentanţii IJJ Alba.

Vineri, 30 martie, va fi organizat un simpozion cu tema “Contribuţia Jandarmeriei la Marea Unire”, la care sunt invitaţi personalităţi publice şi istorici. Evenimentul se desfăşoară la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.

Luni, 2 aprilie, la monumentul închinat Soldatului Jandarm Căzut la Datorie din comuna Horea, va fi o ceremonie de depunere de coroane de flori.

Marţi, 3 aprilie, vor fi prezentate exerciţii tactice – forme şi procedee de intervenţie a structurilor Jandarmeriei Române, în Piața Cetăţii din Alba Iulia. Vor fi şi standuri de prezentare a materialelor specifice de intervenție şi a armamentului din dotarea Jandarmeriei Alba.

Tot marţi, în aceeaşi locaţie, se organizează ceremonie militară, cu ocazia avansărilor în gradul următor înainte de îndeplinirea stagiului minim în grad.

„Ca în fiecare an, adresăm invitaţia tuturor cetăţenilor să participe într-un număr cât mai mare la aceaste activități şi apreciem că este un bun prilej pentru a cunoaşte domeniul de activitate al jandarmilor, de a se convinge de deschiderea Jandarmeriei Alba faţă de societatea civilă şi de a-şi consolida încrederea în această instituţie”, transmite IJJ Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax