Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Jandarmeria şi şcoala”: Peste 600 de elevi şi profesori au participat la întâlnirile cu oamenii legii, în primele patru zile din săptămâna „Şcoala altfel”

Publicat

Până joi, 4 aprilie, peste 600 de elevi, cadre didactice şi personal auxiliar au participat la întâlnirile cu jandarmii, în cadrul programului „”Să ştii mai multe, să fii mai bun”, atât în municipiul Alba Iulia, cât şi în localităţile Cugir, Şugag şi Vinţu de Jos. Evenimentele au fost prilejuite şi de sărbătorirea Zilei Jandarmeriei Române.

Jandarmeria Alba desfăşoară, până vineri, o serie de activităţi destinate întăririi disciplinei în unităţile de învăţământ, prevenirii violenţei în mediul şcolar şi dezvoltării abilităţilor practice de protecţie personală a elevilor. Aceştia au primit informaţii utile în ceea ce priveşte recunoaşterea faptelor antisociale şi modul de sesizare a acestora celor în drept, au fost informaţi cu privire la cele mai frecvente fapte de natură contravenţională şi penală întâlnite în şcoală şi referitor la modul în care elevii pot fi traşi la răspundere din punct de vedere contravenţional şi penal, chiar dacă sunt minori.

Vineri, 5 aprilie, începând cu ora 10.00, peste 200 de elevi de la Colegiul Economic “Dionisie Pop Marţian” şi Colegiul Tehnic “Alexandru Domşa” sunt aşteptaţi de jandarmi la Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia pentru a afla mai multe despre răspunderea delictuală a minorului. Totodată, un reprezentant al Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Alba le va vorbi tinerilor despre conceptul de trafic de persoane, despre riscurile asociate traficului şi îi va învăţa noi modele de comportament pentru a nu deveni victimă a traficanţilor.

Activitatea de vineri încheie acţiunile preventive ale Jandarmeriei Alba destinate tinerilor, care s-au derulat în săptămâna “Şcoala altfel” sub egida “ Jandarmeria şi şcoala”,  în baza parteneriatului încheiat cu Instituţia Prefectului – judeţul Alba şi cu Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia, în beneficiul Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax