Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Jandarmii atenționează: „Însușirea bunului găsit” se pedepsește cu închisoare de la 1 la 3 luni sau amendă. Află cazul unui bărbat din Alba Iulia

Publicat

Un bărbat din Alba Iulia este urmărit penal pentru „însușirea bunului găsit”, după ce a găsit un telefon mobil și nu l-a înapoiat celui care l-a pierdut sau autorităților. Telefonul a fost identificat duminică, în oraș, de partenerul femeii care îl pierduse în urmă cu o lună. Aparatul era în posesia unui bărbat care îl cumpărase de la un cunoscut. Acesta din urmă este cercetat de polițiști.

Fapta a fost constatată de un echipaj de jandarmerie, duminică, în jurul orei 16.00, când, aflat într-o staţie de autobuz din cartierul albaiulian Ampoi 1, un bărbat domiciliat în satul Oiejdea, comuna Galda de Jos a recunoscut telefonul pe care concubina sa îl pierduse cu aproximativ o lună în urmă.

Aparatul se afla în posesia unui bărbat din Alba Iulia care a recunoscut că l-a achiziţionat de la un cunoscut şi a dat indicii pentru localizarea acestuia. În urma verificărilor efectuate, jandarmii au reuşit identificarea lui I.C.G., în vârstă de 29 de ani, domiciliat în municipiul Alba Iulia, care a oferit informaţii contradictorii asupra modului în care a ajuns în posesia aparatului telefonic.

În aceste condiţii, pe numele lui I.C.G. au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale fiind susceptibil de săvârşirea infracţiunii de “însuşirea bunului găsit”. Cercetările vor fi continuate de Poliţia Municipiului Alba Iulia.

Pentru prevenirea unor astfel de fapte, jandarmii reamintesc că, în conformitate cu art. 216 C.P., “fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.  Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi însuşirea pe nedrept a unui bun mobil ce aparţine altuia, ajuns din eroare în posesia făptuitorului”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax