Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Jandarmii au intervenit de două ori la un local din Alba Iulia pentru a calma spiritele încinse de băutură

Publicat

Duminică seara,  în urma unui apel la 112 pentru semnalarea situaţiilor de urgenţă, jandarmii au intervenit şi au aplanat un conflict spontan izbucnit în incinta unui local situat pe Bulevardul Transilvaniei, nr. 20.

Iniţial, la faţa locului a acţionat o patrulă mixtă de ordine şi siguranţă publică – formată dintr-un jandarm şi un poliţist –  care a constatat că, pe fondul consumului de alcool, între doi bărbaţi izbucnise un conflict spontan. Aceştia au fost identificaţi, atenţionaţi şi îndrumaţi să se comporte civilizat. Potrivit oamenilor legii, cei doi scandalagii au lăsat impresia că s-au împăcat şi că episodul de violenţă verbală s-a încheiat, însă, pe când sărbătoreau “împăcarea”, cuvintele obscene, injuriile, expresiile jignitoare şi îmbrâncelile reciproce au reînceput, provocând indignarea angajaţilor barului, precum şi a celorlalţi consumatori.

De această dată, la faţa locului a intervenit un echipaj de jandarmerie care a pus definitiv capăt incidentului, a prevenit apariţia unor fapte de natură penală şi a permis reluarea activităţii localului în condiţii normale. Pentru fapta săvârşită, în conformitate cu prevederile Legii 61/1991(republicată), Teodor O., de 38 de ani şi Nicolae D., în vârstă de 30 de ani au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare totală de 500 lei.

Pentru prevenirea apariţiei unor astfel de fapte, oamenii legii reamintesc că provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri sau localuri publice constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 200 lei şi 1.000 de lei. De asemenea, aceştia atrag atenţia că servirea cu băuturi alcoolice, în localurile publice, a consumatorilor aflaţi în vădită stare de ebrietate, precum şi a minorilor constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 100 şi 500 de lei. Mai mult, dacă se constată o repetare a acestei fapte se poate dispune măsura suspendării activităţii localului public pe o perioada cuprinsă între 10 şi 30 de zile.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax