Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Jandarmii, cu ochii pe comercianţii ambulanţi

Publicat

Un echipaj de jandarmerie a surprins, luni, în cartierul Ampoi 3 din Alba Iulia, un tânăr care oferea spre vânzare şase recipiente – probabil conţinând parfum – inscripţionate “eau de toilette”. Jandarmii l-au interpelat, l-au legitimat şi i-au solicitat prezentarea actelor de provenienţă a mărfii, precum şi a celorlalte documente care să certifice faptul că activitatea de comerţ se desfăşura în conformitate cu prevederile legale. A reieşit astfel că tânărul se numeşte Matei B., este în vârstă de 20 ani şi locuieşte în municipiul Alba Iulia.

Deoarece nu a fost în măsură să prezinte toate documente solicitate, a fost condus pentru continuarea verificărilor la sediul Jandarmeriei Alba unde, în conformitate cu prevederile Legii nr. 12 din 6 august 1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, au fost întocmite pe numele acestuia actele privind sancţionarea contravenţională cu amendă în valoare de 1.000 lei. Cele şase parfumuri au fost ridicate în vederea confiscării.

Tot luni, jandarmii au observat, pe strada Lucian Blaga din municipiul Sebeş, o persoană care încerca să vândă trecătorilor un motofierăstrău pentru care solicita un preţ mult inferior celui practicat de magazinele de specialitate. M.M., în vârstă de 24 de ani cu domiciliul în comuna Brăhăşeşti, judeţul Galaţi nu a putut să prezinte documentele care să certifice provenienţa legală a motofierăstrăului şi, drept urmare, acesta a fost ridicat în vederea confiscării, iar tânărul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 lei.

„Încă o dată, reamintim cetăţenilor să nu încurajeze astfel de comercianţi şi să nu cumpere diverse produse oferite la colţ de stradă, deoarece, deşi preţul este atractiv, marfa are de cele mai multe ori o calitate îndoielnică, neputând fi folosită sau ducând la apariţia unor accidente grave. De asemenea, le recomandăm să semnaleze prompt organelor de ordine toate actele de comerţ care se desfăşoară în afara cadrului legal, tot ce trebuie făcut în acest sens fiind un simplu apel la 112 şi relatarea telefonică a celor observate”, se arată în comunicatul de presă al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax