Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Jandarmii din Alba, instruiţi pentru prevenirea consumului de droguri. Cursuri pentru formarea a 25 de specialişti

Publicat

Agenţia Naţională Antidrog prin Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba desfăşoară în perioada 30 septembrie – 3 octombrie sesiunea „Formare de bază în domeniul prevenirii consumului de droguri”, destinată personalului Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba, ofiţerilor din cadrul structurilor de prevenire şi combatere a faptelor antisociale şi lucrătorilor jandarmi implicaţi în activitatea de combatere a infracţionalităţii stradale.

Sesiunea de formare adresată unui număr de 25 de jandarmi va însuma 32 ore de învăţare (4 zile) şi se va desfăşura la sediul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba. Sesiunea de formare se înscrie în prevederile protocolului de colaborare încheiat între Agenția Națională Antidrog și Inspectoratul General al Jandarmeriei Romane în domeniul formării personalului IGJR.

Demersul formativ urmăreşte creşterea nivelului de cunoştinţe ale specialiştilor IGJR cu privire la influenţa drogurilor ilegale asupra consumatorilor, acestia fiind familiarizaţi cu aspecte precum: tendinţele fenomenului consumului şi traficului de droguri în România, principalele categorii de substanţe şi efectele acestora, noţiuni utilizate în domeniul drogurilor, semnele consumului de droguri, cadrul legal şi sistemul de coordonare a politicii în domeniul drogurilor, sistemul de asistenţă destinat persoanelor dependente de droguri în România, noţiuni şi concepte teoretice utilizate în prevenirea consumului de droguri (factori de risc şi protecţie, etapele unei campanii de prevenire, evaluarea unei campanii de prevenire, prevenirea în mediul şcolar etc), fenomenul substanţelor noi cu efecte psihoactive etc.

Formarea specialiştilor IGJR reprezintă un alt pas în efortul ANA de a informa, educa şi conştientiza personalul MAI şi societatea civilă cu privire la consecinţele consumului de droguri asupra individului.

Agenţia Naţională Antidrog este deschisă spre colaborare interinstituţională în vederea prevenirii şi combaterii traficului şi consumului ilicit de droguri, iar acest lucru se poate realiza în primul rând prin formarea pe această problematică şi a altor specialişti din strucuri cu atribuţii în domeniu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax