Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Jandarmii montani, pregătiți să intervină de Crăciun. Numerele de telefon ale posturilor montane, unde puteți suna în caz de dificultate

Publicat

jandarmi montani Jandarmii montani din cadrul Jandarmeriei Alba sunt pregătiţi să contribuie la prezervarea climatului de normalitate civică în perioada Crăciunului şi să intervină pentru ajutarea celor aflaţi în dificultate în zona montană a judeţului. Cei care acced în zona montană a judeţului unde funcţionează posturile montane ale Jandarmeriei Alba sunt sfătuiţi să ia legătura cu jandarmii montani în vederea îndrumării, informării şi precizării modului de acţiune în cazul în care vor fi în dificultate.

Numerele de telefon unde puteți contacta jandarmii montani din Alba sunt:

Postul de jandarmi montan Şugag – 0258 746 061

Postul de jandarmi montan Arieşeni – 0258 779 022

Postul de jandarmi montan Roşia Montană – 0258 891 311

Jandarmii montani vor fi în măsură să dea informaţii referitoare la zonele considerate dificile şi care trebuie evitate, la modul corect de echipare şi la conduita în caz de pericol. Totodată, vor putea oferi date cu privire la zonele acoperite de reţeaua de telefonie mobilă, fapt care s-ar putea dovedi deosebit de important îndeosebi în zona Muntelui Şurianu, unde se ştie că aceasta funcţionează discontinuu.

De asemenea, prin contactarea jandarmilor montani, turiştii sau localnicii amatori de sporturi hibernale îşi vor putea revizui cunoştinţele despre prevederile legale care reglementează utilizarea pârtiilor şi traseelor de schi. Legat de ultimul aspect, jandarmii montani atrag atenţia turiştilor asupra necesităţii respectării normelor de convieţuire socială şi asupra respectării prevederilor legale referitoare la amenajarea, omologarea, întreţinerea şi exploatarea pârtiilor şi traseelor de schi pentru agrement.

În acest sens, le recomandă să nu folosească, fără drept, pe pârtiile ori traseele de schi pentru agrement automobile, tractoare sau orice alt tip de vehicul ( ATV), să nu coboare pe pârtiile sau traseele de schi pentru agrement, utilizând sănii, dispozitive improvizate sau alte materiale şi să nu acceadă pe pârtiile sau traseele de schi pentru agrement utilizând alt echipament decât cel adecvat pentru practicarea schiului şi snowboardului deoarece pot fi sancţionaţi cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei pentru prima situaţie şi cu amendă de la 25 la 200 lei pentru celelalte două.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax