Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Jandarmii şi salvamontiştii din Alba asigură siguranța publică la SERBĂRILE ZĂPEZII de la ȘUREANU. Atenţionări şi recomandări pentru turişti

Publicat

jandarmi montani Jandarmeria Alba asigură ordinea şi siguranţa publică în perioada 6-8 februrie, pe timpul manifestărilor prilejuite de “Serbările Zăpezii pe Domeniul Schiabil Şureanu”. Zilnic vor acţiona câte cinci jandarmi din cadrul Postului de Jandarmi Montan Şugag, iar misiunile acestora vor viza în principal îndrumarea, informarea şi acordarea de asistenţă turiştilor şi persoanelor aflate în dificultate în zona montană şi prevenirea şi combaterea oricăror fapte care aduc atingere legilor şi normelor de convieţuire socială.

Alături de jandarmi, zilnic, vor veghea la siguranţa cetăţenilor câte patru salvamontişti din cadrul Serviciului Public Salvamont Alba.

Citește și 6 – 8 februarie: SERBARILE ZĂPEZII la ȘUREANU. Concursuri, show-uri muzicale și surprize. PROGRAMUL

Jandarmii din Alba recomandă celor care vor participa la aceste manifestări să respecte recomandările făcute de organizatori sau forţele de ordine, să acorde o atenţie deosebită bunurilor personale (genţi, poşete, schiuri, clăpari etc.) şi să evite, pe cât posibil, să aibă la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenţia (aparate foto-video, bijuterii, etc.).

De asemenea, turiştii sunt sfătuiţi să manifeste răbdare şi spirit de solidaritate, să respecte regulile locului, să nu lase în urma lor resturi menajere depozitate în spaţii neamenajate, să fie echipaţi adecvat, să nu distrugă mediul înconjurător prin diverse acţiuni neconforme cu protejarea acestuia, să nu aprindă focul în locurile neamenajate, să nu distrugă semnele de orientare turistică, să-şi echipeze autovehiculele potrivit anotimpului hibernal şi să nu intre cu acestea în zonele marcate.

Pentru prevenirea unor situaţii neplăcute, turiştilor li se recomandă să acceadă cu autovehiculele spre Domeniul Schiabil Şureanu doar dinspre municipiul Sebeş, celelalte comunicaţii fiind impracticabile. Astfel, până la Barajul Oaşa, se poate urca pe drumul naţional 67 C (Transalpina), după care va trebui urmat drumul judeţean 704 până la Luncile Prigoanei, iar de acolo drumul judeţean 709 K, până la baza domeniului schiabil.

Drumul naţional 67 C (Transalpina) este închis circulaţiei, de la Barajul Oaşa înspre Obârşia Lotrului.

Având în vedere straturile succesive de gheaţă şi zăpadă, fluctuaţiile de temperatură, ceaţa semnalată la altitudini mari şi vântul puternic din zona de creastă, amatorii de excursii montane sunt avertizaţi că traseele turistice prezintă un grad ridicat de periculozitate – ele fiind declarate închise de către Serviciul Public Salvamont Alba – şi sunt sfătuiţi să rămână în preajma pârtiilor de schi special amenajate.

Potrivit Salvamont, riscul de avalanşă estimat pentru Munţii Sebeşului, la Vârful Şureanu, este de nivel 3, pe o scară de la 1 la 5, existând condiţii ca acesta să se modifice în perioada următoare.

Citeşte şi STAREA PÂRTIILOR în ALBA: ”Serbările Zăpezii” la Șureanu şi sezon de schi în condiţii bune la Arieşeni

Jandarmii mai precizează că accesul sau circulaţia pe pârtiile ori traseele de schi pentru agrement cu automobile sau orice alt tip de vehicul (ATV), coborârea pe pârtiile sau traseele de schi pentru agrement utilizând sănii, dispozitive improvizate sau alte materiale şi accesul pe pârtiile de schi pentru agrement fără echipament adecvat pentru practicarea schiului sau snowboarding-ului constituie contravenţii şi pot fi sancţionate cu amendă cuprinsă între 25 de lei şi 5000 de lei.

Jandarmeria reamintește turiştilor că pot apela cu încredere, în orice situaţie, la ajutorul jandarmilor şi salvamontiştilor, intervenţia acestora putând fi solicitată atât prin contact direct cât şi prin apelarea numărului unic de urgenţă 112.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax