Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Jandarmii vor asigura ordinea la cele două partide de baschet susținute de CSU Alba Iulia în acest sfârșit de săptămână

Publicat

Jandarmii din Alba vor asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică în zona sălii de sport a Universităţii „1 Decembrie 1918”, în timpul meciurilor susținute de echipa de baschet feminin CSU Alba Iulia cu SC BT Alexandra și CS Rapid București, vineri şi duminică.

Pentru a preveni orice fel de incident, jandarmii recomandă celor care vor asista la cele două jocuri sportive să dea dovadă de maturitate şi responsabilitate, să respecte indicaţiile forţelor de ordine şi reprezentanţilor CSU Alba Iulia, să se conformeze recomandărilor făcute de către personalul de pază, să nu consume alcool şi să nu încerce să introducă băuturi alcoolice în incinta sălii de sport, să nu deţină arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acţiuni violente.

„Reamintim spectatorilor că săvârşirea de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea ori scandarea de injurii, cuvinte sau expresii jignitoare ori vulgare la adresa forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţă, precum şi ameninţarea cu acte de violenţă la adresa celorlalţi spectatori, oficiali, jucători sau a bunurilor acestora constituie contravenţii, fiind sancţionate cu amendă de la 150 lei la 400 lei sau prestarea a 70-120 ore de activităţi în folosul comunităţii. De asemenea, atragem atenţia că ameninţarea forţelor de ordine sau personalului de ordine şi siguranţă cu acte de violenţă se sancţionează cu amendă de la 250 lei la 750 lei sau prestarea a 100-150 ore de activităţi în folosul comunităţii, precum şi cu sancţiunea contravenţională complementară de interzicere a accesului la competiţiile şi jocurile sportive de genul celor la care aceştia au săvârşit fapta pe o perioadă de 6 luni. Tot contravenţie este şi fapta de provocare ori participare la scandal în incinta arenei sportive, fiind sancţionată cu amendă de la 500 lei la 1.500 lei sau prestarea a 120-200 de ore de activităţi în folosul comunităţii, precum şi cu sancţiunea contravenţională complementară de interzicere a accesului la competiţiile şi jocurile sportive de genul celor la care aceştia au săvârşit fapta pe o perioadă de un an. În final, informăm cetăţenii că vor putea apela cu încredere la ajutorul jandarmilor, atât prin contact direct cât şi prin apelarea numărului unic de urgenţe 112”, au mai transmis oamenii legii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. BprAlba

    vineri, 08.03.2013 at 18:22

    Conform celebrei Legi 4 jandarmeria, poliţia sau poliţia locală nu are voie să stea în incinta arenei sportive. De ce jandarmeria incalcă legea?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax