Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Jason Micu, puștiul cu origini în Cugir care a impresionat o echipă de fotbal din Anglia. Vrea să ajungă la fel de bun ca Neuer

Publicat

Jason Micu își are rădăcinile în Cugir, însă impresionează în Anglia. Este vorba despre un copil în vârstă de opt ani, ai cărui părinți sunt din Cugir, dar în urmă cu 16 ani au plecat în Anglia. 

Copilul are un vis: Acela de a ajunge ca idolul său, Manuel Neuer. Este portar la echipa de juniori a formațiunii Wycombe Wanderers. Povestea copilului cu șanse mari pe viitor în fotbalul englezesc este detaliată de Anunțul UK, într-o postare pe Facebook

Un puști român născut în Anglia, care a impresionat un fost portar al lui Chelsea, a reușit un transfer de senzație la doar un an după ce s-a apucat de fotbal
Jason Micu (8 ani) a semnat cu Wycombe Wanderers din League One.

Jason s-a nascut în Londra, însă în urmă cu șapte ani familia lui s-a mutat în Slough, nu departe de granița vestică a capitalei britanice.

A fost încurajat de tatăl său

În urmă cu un an, încurajat de tatăl sau, puștiul s-a înscris la fotbal la clubul Slough Town Junior FC. Evoluează pe postul de portar, iar paradele lui acrobatice l-au transformat destul de repede într-un junior cu o cota foarte bună.

Antrenorii ii spun „Pantera” sau „Flash” datorită vitezei de reacție și agilității cu care intervine la șuturile trase pe porta de adversarii lui.


Totodată, Jason se antrenează suplimentar și la GK Icon Academy, o mică școală de fotbal dedicată portarilor. Aici, a atras în mod special atenția antrenorului Yves Ma-Kalambay, fost la Chelsea ca rezervă a legendarului Petr Čech.

Cum a ajuns să dea probe la Wycombe Wanderers

Kalambay le-a vorbit despre el mai multor scouteri, aceștia au venit să-l vada, iar nu peste mult timp romanul în vârstă de opt ani a fost invitat la o preselectie a clubului Wycombe Wanderers.

După câteva zile, în care a impresionat cu reflexele lui spactaculoase, pe 20 iulie, Jason a devenit oficial jucatorul gruparii care evolueaza în League One.

Acum el visează să ajunga precum idolul său Manuel Neuer, portarul lui Bayern Munchen și al naționalei Germaniei.

Diana și Gabriel, părintii micutului portar, sunt originari din Cugir, judetul Alba, și s-au mutat în Anglia în urmă cu 16 ani. Jason este cel de-al doilea copil al lor, el mai avand un frate mai mare David (14 ani) și o sora mai mică, Jessica (7 ani).

„Noi locuim în Slough și deși e un pic costisitor să îl ducem la antrenamente și la meciuri la High Wycombe, vom face tot ce putem să îl ajutăm să își urmeze visul, acela de a deveni un mare portar. Suntem foarte mandri de el”, a spus Gabriel Micu, tatăl lui Jason, pentru Anunțul UK.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate