Contacteaza-ne si pe
Publicitate

BLAJ

Jidvei a obținut 14 medalii la concursuri internaționale de vinuri din Franța, Germania și Australia

Publicat


vinuri jidvei

Jidvei a adus României 14 medalii obținute la unele dintre cele mai prestigioase concursuri internaționale de vinuri ce au avut loc în ultima lună: cinci medalii de diamant, o medalie de aur și opt de argint.

Jidvei – Regele Vinului din România

Concours Mondial du Sauvignon, cea mai importantă competiție mondială dedicată vinurilor realizate din soiul Sauvignon Blanc, a oferit pentru a treia oară medalia de Aur vinului din gama Nec Plus Ultra (2016). De asemenea, vinul Ana din gama Owner’s Choice (2017) a obținut medalia de argint.

Ediția a IX-a competiției a avut loc în regiunea Styria din Austria, având un juriu format din 70 de membri din 20 de țări, inclusiv Africa de Sud, Japonia și Noua Zeelandă – membri ai industriei, cercetători științifici, producători de vin, somelieri, distribuitori, jurnaliști de specialitate și formatori de opinie – care au evaluat peste 950 de vinuri din 26 de țări.

La Vinalies® Internationales Competition, competiție fondată de EURL Œnologues de France în urmă cu 24 de ani, vinurile Jidvei au fost distinse cu trei medalii de argint pentru Grigorescu – Dry Muscat (2017), Owner’s Choice – Ana Sauvignon Blanc (2016) și Maria Pinot Gris (2016).

Timp de peste cinci zile, membrii juriului, experți în analiză senzorială, sub îndrumarea unui specialist francez în vinuri, au testat în orb peste 3.000 de vinuri din toate cele patru colțuri ale lumii. Alese conform regulilor International Organisation of Vine and Wine, premiile sunt limitate la 30% per categorie și sunt oferite doar vinurilor care îndeplinesc un grad înalt de expresie.

MUNDUS VINI – The Grand International Wine Award, fondat în urmă cu 15 ani în Germania, a adus vinului Grigorescu – Gewurztraminer (2017) medalia de argint. Ediția de anul acesta a avut un număr record de probe înscrise: 6.770 de vinuri din 150 de regiuni din toată lumea. Acestea au fost evaluate critic, timp de șase zile, de către 270 de experți internaționali în vinuri din peste 44 de țări.

Chardonnay du Monde® se distinge de celelalte competiții internaționale datorită standardelor de calitate mult mai stricte. Recunoașterea celor mai bune vinuri obținute din soiul Chardonnay se realizează de către un juriu internațional format din 300 de experți.

Cea de-a XXV-a ediție a avut loc în regiunea Burgundy din Franța, peste 700 de vinuri din 38 de țări fiind înscrise în concurs. După trei zile de jurizare, doar 30% dintre participanți au fost premiați (52 medalii de aur și 174 de argint). Chardonnay-ul din gama Nec Plus Ultra (2016) a fost distins cu medalia de argint, fiind un vin cu aromă intensă specifică soiului.

Femmes et Vins du Monde, ediția a XII-a, este prima competiție franceză la care vinurile din întreaga lume sunt degustate exclusiv de către femei. Fiecare panel al juriului este format din cinci experți internaționali, doi francezi și trei străini, recunoscuți în domenii precum oenologie, producție vinuri, comercializare și distribuție, educație și media.

Desfășurat la Monaco, concursul a oferit vinurilor Jidvei cinci medalii Nova de Diamond, cea mai înaltă distincție, pentru Clasic – Fetească Regala (2017), Owner’s Choice – Ana Sauvignon Blanc (2017) și Maria Fetească Alba (2016), Tradițional – Muscat Ottonel (2016) și Castel – Pinot Gris (2009). De asemenea, vinurile din gama Owner’s Choice – Ana Chardonnay (2016) și Maria Pinot Gris (2016) – au fost distinse cu medalia de argint.


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: AL DOILEA caz CONFIRMAT de coronavirus, în Alba. Persoana infectată este internată la spitalul din Alba Iulia

Publicat

Un nou caz confirmat de coronavirus în județul Alba. Este vorba despre o persoană internată și izolată la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia. Informația a fost confirmată pentru Alba24.ro, de managerului instituției sanitare, Diana Mîrza. Mai mulți angajați ai spitalului, 27 de persoane, dintre care trei medici și restul personal medical,  care au […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Prețurile la energie, gaze, apă și carburanți, plafonate prin Ordonanța militară nr. 4. Vela: Vor putea doar să scadă

Publicat

scumpiri

Prețurile la gaze, apă, salubritate, carburanți, energie termică și electrică nu vor mai putea fi majorate, odată cu publicarea în Monitorul Oficial a Ordonanței Militare nr. 4, pe perioada stării de urgență, a anunțat, duminică seara, ministrul MAI, Marcel Vela. Potrivit acestuia, prețurile vor putea doar să scadă, în funcție de cerere sau ofertă. Ordonanța […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Persoanele peste 65 de ani vor putea ieși din locuințe și în alte intervale orare. Ce prevede Ordonanța nr. 4

Publicat

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat duminică seara că, prin Ordonanța nr. 4, persoanele peste 65 de ani vor putea părăsi locuințele și în afara intervalului orar 11.00-13.00, în anumite condiții. ”Am clarificat cu privire la circulația persoanelor peste 65 de ani un interval orar în care își pot rezolva probleme de natură medicală: […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

OFICIAL: 1.815 cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus în România. Arafat: Refuzul de internare cade sub incidență penală

Publicat

arafat raed

Secretarul de stat Raed Arafat a anunțat duminică seara situația oficială a cazurilor de îmbolnăviri, dar și măsuri noi dispuse. Potrivit acestuia, până la ora 20.00, în România au fost confirmate 1.815 cazuri, au fost declarați vindecați 206 și au fost înregistrate 43 decese. Citește și 43 DECESE din cauza coronavirus în România. Cel mai […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate