Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Jill Biden se află în România. Cine este soția președintelui american. Programul vizitei sale oficiale în Europa

Publicat

Jill Biden este  pentru a doua oară când vizitează România. Prima oară s-a întâmplat în mai 2014, când l-a însoțit pe soțul ei, pe atunci vicepreședinte al SUA, într-o vizită în România, o vizită care, la fel ca și acum, se întâmpla într-un context regional tensionat, pentru că Rusia tocmai anexase ilegal peninsula Crimeea. Atunci, soții Biden și-au făcut timp pentru o plimbare în Centrul Vechi al Bucureștiului.

Soţia preşedintelui SUA a ajuns vineri în România, la baza aeriană Mihail Kogălniceanu, unde s-a întâlnit cu militarii americani, după care s-a deplasat la București.

Cine este Jill Biden

Jill Biden și-a petrecut cea mai mare parte a copilăriei în Willow Grove, Pennsylvania. Fiind întotdeauna încântată de orele de limba engleză din liceu, Biden a obținut în cele din urmă două diplome de master în această materie și apoi un doctorat în educație la Universitatea din Delaware, conform Biography.com.

Biden a predat la colegiile comunitare în cea mai mare parte a carierei sale, iar mai târziu a dezvoltat programe universitare conexe cu sprijinul Casei Albe.

În calitate de soție a vicepreședintelui american Joe Biden, a contribuit la creșterea gradului de conștientizare în ceea ce privește sprijinirea familiilor de militari, educația și problemele femeilor.

Jill Biden s-a născut Jill Tracy Jacobs la 3 iunie 1951, în Hammonton, New Jersey. Cu toate acestea, și-a petrecut cea mai mare parte a copilăriei în Willow Grove, Pennsylvania, alături de părinți și de cele patru surori mai mici.

Deși și-a propus să studieze marketingul de modă la un colegiu din Pennsylvania, Biden a considerat în curând că studiile sale sunt nesatisfăcătoare și a părăsit școala. Cam în aceeași perioadă, s-a căsătorit cu Bill Stevenson, un băiat cu care începuse să se întâlnească în vara anului 1969, în același an în care absolvise liceul.

Cei doi au decis să urmeze împreună cursurile Universității din Delaware, iar Jill s-a specializat în limba engleză. În primul an de facultate, cuplul s-a îndepărtat și, în cele din urmă, au divorțat.

Căsătorie, familie și carieră

În primăvara anului 1975, Biden a fost invitată la o întâlnire pe nevăzute cu senatorul american de atunci Joe Biden, de către fratele său. După doi ani, în 1977, cei doi s-au căsătorit.

Jill l-a ajutat pe soțul ei să îi crească pe cei doi fii ai săi dintr-o căsătorie anterioară și au avut propria lor fiică, Ashley, în 1981.

În timp ce lucra într-un spital de psihiatrie, unde a predat limba engleză adolescenților cu dizabilități emoționale timp de cinci ani, Jill Biden a obținut două diplome de master, de la Universitatea Villanova și de la Universitatea West Chester. A continuat să predea timp de trei ani la Claymont High School, iar apoi la Delaware Technical and Community College. De asemenea, Biden a obținut un doctorat în educație de la Universitatea din Delaware în ianuarie 2007.

Biden este profesoară de engleză la Northern Virginia Community College din 2009, în același an în care soțul ei a depus jurământul în funcția de vicepreședinte al Statelor Unite după victoria lui Barack Obama la alegerile prezidențiale din 2008.

În 2010, ea a găzduit primul Summit al Casei Albe privind colegiile comunitare, organizat împreună cu președintele Obama, și a continuat să lucreze la acțiuni de informare conexe pentru administrație.

Susținătoare a familiilor de militari și a drepturilor femeilor

Având în vedere că unul dintre fiii săi vitregi era în armată, Jill Biden s-a implicat în organizația non-profit Delaware Boots on the Ground, care ajută familiile cu soți în armată. Biden și prima doamnă Michelle Obama au lansat, de asemenea, Joining Forces, o inițiativă care a oferit resurse educaționale și de ocupare a forței de muncă, precum și servicii de sănătate/bunăstare personalului militar și familiilor acestora.

De asemenea, a scris o carte pentru copii, Don’t Forget, God Bless Our Troops (2012), bazată pe povestea nepoatei sale despre experiența unei familii de militari. În plus, Biden a cofondat programul Book Buddies.

Familia Biden s-a confruntat cu o tragedie atunci când fiul lui Joe, Beau, a murit de cancer la creier în 2015, la vârsta de 46 de ani. În această perioadă s-a pus și întrebarea dacă Joe Biden va candida la președinția SUA. În cele din urmă, el a decis să nu candideze, nominalizarea din partea Partidului Democrat revenindu-i fostului secretar de stat Hillary Clinton.

Programul vizitei lui Jill Biden în Europa

  • Vineri, 6 mai – Jill Biden a vizitat baza de la Mihail Kogălniceanu, unde s-a întâlnit cu membrii serviciului militar din Statele Unite. Seara, ea a plecat la București.
  • Sâmbătă, 7 mai – Prima Doamnă se va întâlni cu membrii Guvernului României, personalul ambasadei SUA, lucrătorii implicați în acțiuni de ajutor umanitar, precum și profesorii care îi ajută pe copiii ucraineni refugiați să se integreze într-un mediu școlar stabil și sigur. Ea va pleca apoi la Bratislava, Slovacia, unde se va întâlni cu personalul ambasadei SUA.
  • Duminică, 8 mai – Jill Biden va călători în Kosice și Vysne Nemecke, Slovacia pentru a se întâlni cu refugiații, lucrătorii implicați în acțiuni de ajutor umanitar și cu slovacii care sprijină familiile care au căutat refugiu în timpul acestei crize.
  • Luni, 9 mai – Jill Biden se va întâlni cu membrii Guvernului Slovaciei înainte de a pleca în Statele Unite.

sursa: G4media, digi24.ro, Facebook Jill Biden

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax