Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Jocuri de culise și amenințări „în stil mafiot” în Consiliul Local Șibot. Previziunile lui Mihai Nicușor despre viitorul viceprimar

Publicat

YouTube video

Atmosferă tot mai tensionată în Consiliul Local Șibot, după ce viceprimarul liberal Dacian Herlea a fost schimbat din funcție joi, la inițiativa primarului Ilie Tomuș, care a fost ţinta unor acuzaţii de fraudă și sifonare a banului public în ultima perioadă. Prin vocea lui Mihai Nicușor, PNL a ținut să își facă publică susținerea față de Herlea și să împărtășească presei câteva dintre posibilele variante pentru preluarea funcției de adjunct al administrației din Șibot.

„Ieri a fost încălcat principiul conviețuirii politice pentru binele cetățenilor de către primarul Ilie Tomuș împreună cu clica ce formează majoritatea în Consiliul Local Șibot, mai precis PDL-PNȚ-PPDD. Aceștia au hotărât imoral schimbarea viceprimarului ales, Dacian Herlea și nu au motivat absolut deloc de ce se produce această schimbare”, a spus Mihai Nicușor.

Dacian Herlea este încă viceprimarul comunei Șibot, până când hotărârea Consiliului Local va primi avizul de legalitate din partea Instituției Prefectului Județului Alba. Reprezentanții PNL sunt hotărâți să atace decizia în instanță.

„Majoritatea PDL-PNȚ-PPDD probabil dorește să continue politica dăunătoare pentru cetățenii comunei Șibot, de sifonare a banului public, către buzunarele celor care au votat ieri schimbarea viceprimarului. Considerăm că această majoritate încearcă să ascundă gravele încălcări ale legii, sesizate de organele de control și la care toți se fac părtași. Acești consilieri locali, conduși de primar, se comportă ca și cum comuna ar fi feuda primarului sau a dânșilor. Șibotul este proprietatea cetățenilor, iar ei, când au fost aleși consilieri, au jurat să apere interesul comunei și nu al lor personal”, a mai spus Mihai Nicușor.

Atacuri „în stil mafiot”: „Sora primarului l-a amenințat pe secretar să nu mai facă publice documente de interes public”

„Printr-un raport al organelor de control se sesizează grave prejudicii ale bugetului comunei Șibot, de care tripleta PDL-PNȚ-PPDD se  face vinovată. Sistemul pus la cale de această tripletă se apropie de unul în stil mafiot, mai ales că astăzi am aflat că sora primarului, doamna Matei Viorica, l-a amenințat pe secretarul comunei Șibot să nu mai facă publice documente de interes public”, precizează Mihai Nicușor.

„Jocuri de culise” și posibili viitori viceprimari

„Primarul PDL Ilie Tomuș împreună cu tripleta respectivă au votat pentru schimbarea viceprimarului. Au mai votat pentru asta doamna Matei Rațiu Cosmina (patroana firmei Romana Costin, cel mai mare distribuitor de cuie și aracet pentru Primăria comunei Șibot, lucru care reiese din actele pe care le avem la dosar), domnul Dan Lazea de la PNȚ (președintele Asociației Agricole Miorița, care deține mai mult de jumătate din pășunile comunei Șibot și care este datoare la bugetul local cu o sumă considerabilă) și domnul Iosif Valer, consilier PP-DD, care a fost instruit de domnul deputat Comșa să voteze așa cum a votat, pentru că altfel nu îmi explic prezența domnului deputat în biroul primarului chiar înaintea ședinței de Consiliu.

Bănuiesc că postul de viceprimar a fost promis PPDD, dar, după cum știu, domnul Iosif Valer nu-și dorește funcția, ceea ce înseamnă că s-a făcut un alt troc PDL-PPDD. Varianta cea mai plauzibilă pe care o avansez este Vasile Ștef, fostul viceprimar care a făcut o echipă foarte bună cu domnul Ilie Tomuș în perioada 2008-2012 și care este, la ora actuală, cel care a închiriat, pe numele fiului, Târgul din Șibot. El va fi, cel mai probabil ales viceprimar, după ce unul dintre unul dintre consilierii PNȚ își va da demisia”, a mai declarat Mihai Nicușor.

YouTube video

Citiți și:

Viceprimarul de la Şibot, Dacian Herlea, schimbat din funcţie de consilierii locali, la propunerea primarului

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax