Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Jocuri mari, la partidele mici din USL: Cornel Suciu, preferat de UNPR Alba în locul lui Nicolae Dobra, pentru candidatura la Senat

Publicat

Jocuri de culise în zona partidelor de stânga din USL, pe ultima sută de metri, înainte de anunțarea oficială a candidaților la parlamentare. Reprezentanţii UNPR l-au desemnat drept candidatul pentru Senat pe Cornel Suciu, directorul adjunct DGFP Alba. Acesta l-a depăşit cu un vot pe Nicolae Dobra- cel care, până acum, părea favorit pentru candidatura la Colegiul Senatorial nr 2 Sebeş – Blaj – Aiud – Ocna Mureş sub sigla USL.

PSD și UNPR sunt singurele partide din USL care nu și-a anunțat candidații, semn că în interiorul acestor partide încă se mai dau lupte, pentru obținerea unor locuri în colegii.

Presa locală din Alba Iulia a semnalat faptul că și canditatura șefului PSD Alba Iulia, Ovidiu Jidveian este pusă sub semnul întrebării, din cauza faptului că, aripa de stânga din Alianță, nu a comunicat, partenerilor, în scris, lista completă  a candidaților pentru locurile stabilite obținute în urma negocierilor cu grupul PNL+PC.

PUNR a semnat cu PSD, la nivel central, un protocol de alianță, în urma căruia a beneficiat de câteva locuri pe listele de candidați ai USL la alegerile Parlamentare. În Alba, UNPR a obținut un loc pe lista candidaților USL  la Senat pe Colegiul Sebeș – Blaj – Aiud – Ocna Mureș.  Până acum două zile, acesta era atribuit senatorului Nicolae Dobra. Cornel Suciu, fost director la DGFP Alba, provine din  marea familie PSD, unde a fost trezorier în campaniile electorale din 2006 și 2008. A demisionat din PSD după ce i s-a refuzat numirea în funcția de director general la Direcției Finanțelor Publice Alba. În urmă cu doi ani s-a înscris în UNPR după care a revenit la Finanțe într-u post de director adjunct.

Cornel Suciu şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al UNPR în septembrie 2011, deoarece funcţia politică ar fi fost incompatibilă cu cea de director adjunct al DGFP.

Suciu are 45 de ani şi a absolvit Facultatea de Ştiinţe-Economice din Cluj Napoca. Dacă decizia locală de desemnare a lui Suciu, drept candidat UNPR Alba la parlamentare se aprobă la nivel central, acesta va trebui să renunţe la funcţia administrativă, în cazul în care va fi ales senator.

Concurentul lui Suciu, Nicolae Dobra  a ajuns senator după ce a candidat pe listele PDL. A demisionat din partid înainte de alegerile locale și a canditat la funcția de primar al Sebeșului sub sigla UNPR. A obținut în jur de 600 de voturi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax