Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

JOI, 25 octombrie: Termen pentru depunerea la Finanţe a Formularului 097 pentru aplicarea sistemului TVA la încasare

Publicat

Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Judeţului Alba reaminteşte contribuabililor că joi, 25 octombrie, este termenul limită pentru depunerea Formularului 097 Notificare privind aplicarea/încetarea aplicării sistemului TVA la încasare.

Au obligaţia depunerii formularului 097 persoanele impozabile înregistrate în scopuri TVA conform art.153 din Legea nr.571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, a căror cifră de afaceri din perioada 1 octombrie 2011 – 30 septembrie 2012 inclusiv nu depăşeşte plafonul de 2.250.000 lei şi care vor aplica sistemul TVA la încasare începând cu 1 ianuarie 2013.

Cifra de afaceri pentru calculul plafonului de 2.250.000 lei este constituită din valoarea totală a livrărilor de bunuri şi a prestărilor de servicii taxabile şi/ sau scutite cu drept de deducere, precum şi a operaţiunilor rezultate din activităţi economice pentru care locul livrării/ prestării se consideră ca fiind în străinătate,conform art. 132 şi 133, realizate în cursul unui an calendaristic.

Formularul 097 se completează în două exemplare, înscriindu-se cu majuscule, citeţ, corect şi complet, toate datele prevăzute: un exemplar, semnat şi stampilat conform legii, se depune la registratura organului fiscal competent sau se comunică prin poştă, cu confirmare de primire; un exemplar se păstrează de către persoana impozabilă.

Formularul 097 poate fi procurat direct de la unităţile fiscale teritoriale sau poate fi descărcat de pe websiteul ANAF : www.anaf.ro secţiunea Asistenţă contribuabili/Toate formularele cu explicaţii/ Formulare fiscale ordonate după număr.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax