Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

JOI: Academia de Arte Vizuale, la Galeria de Artă din Alba Iulia. Cursuri gratuite de pictură cu Ovidiu Paștina

Publicat

Ca în fiecare joi de mai bine de o lună, pe 25 septembrie 2012, începând cu ora 18.00, la Galeria de Artă din Alba Iulia are loc Academia de Arte Vizuale, în cadrul căreia, pictori cunoscuți din țară, cadre didactice la diverse Universități din țară, vin la Alba Iulia pentru a ține un curs de arte vizuale. Cursurile sunt gratuite și sunt invitați să participe toți iubitorii de artă și cultură.

Invitatul special din această săptămână este pictorul Ovidiu Paștina, care face, împreună cu cei prezenți, câțiva pași în pictură. Cei care doresc să meargă la curs, trebuie să aibă la ei foi de desen, acuarele, cărbuni sau alte materiale pe care vor să le folosească.

De asemenea, la cursul de joi, vor fi prezentate aproximativ 50 de desene din Academia de Artă București, din colecția pictorului Aurel Nedel, reprezentantive pentru felul în care se făceau cursurile la Academie în perioada studenției lui.

Ovidiu Paştina s-a născut în 1934 la Alba Iulia. A absolvit Academia de Arte Frumoase „Ion Andreescu” din Cluj-Napoca în 1959. S-a stabilit în Ploieşti şi a devenit membru UAP. Are participări active la expoziţii naţionale şi internaţionale de pictură, artă decorativă şi grafică. Este, de asemenea, autor al câtorva importante lucrări monumentale. Austria, Ungaria, Polonia, Germania, Suedia, Rusia, Cehia sunt ţări în care artistul a expus. Colecţii particulare şi muzee din ţară şi din străinătate au achiziţionat lucrări de-ale sale. Este deţinătorul, printre altele, al Premiului „Ion Andreescu” (1980) al Academiei Române şi al Premiului pentru Artă Monumentală al UAP (1979). Prezent la simpozioane naţionale şi internaţionale, precum şi în călătorii de studii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax