Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

JOI: Acțiune de igienizare pe Valea Arieșului, la Gârda de Sus și Albac, organizată de Administrația Parcului Natural Apuseni

Publicat


AFIS Ecologizare GardaRNP Romsilva – Administrația Parcului Natural Apuseni R.A. organizează joi, 14 martie, activități de igienizare a Văii Arieșului, pe raza comunelor Gârda de Sus și Albac. Reprezentanții administrației susțin că în acest an există o cantitate fără precedent de deșeuri abandonate, constatate pe cursul superior al râului Arieșul Mare, urmare a managementul deficitar al deșeurilor din comunele situate de-a lungul acestui râu.

„Având în vedere faptul că porțiunea superioară a acestui râu, situată între satul de vacanță Vârtop și localitatea Albac este inclusă în Parcul Natural Apuseni și în ariile naturale protejate de interes comunitar ROSCI0002 Apuseni și ROSPA0081 Munții Apuseni – Vlădeasa, creșterea poluării a acestui râu produce un impact negativ major asupra speciilor de plante și animale, precum și a habitatelor acestora”, au transmis reprezentanții Administrației Parcului Natural Apuseni.

Totodată această zonă este importantă din punct de vedere turistic, iar calitatea peisajului natural ca principală sursă a dezvoltării turismului a acestei zone a avut foarte mult de suferit.

Astfel, RNP Romsilva – Administrația Parcului Natural Apuseni R. A. în colaborare cu comunele Arieșeni, Gârda de Sus, Scărișoara, Albac și Horea au decis organizarea unor activități de igienizare a văii Arieșului, care, pe lângă scopul de colectare și evacuare a acestor deșeuri, vor avea și un scop educativ și de conștientizare pentru comunitățile locale.

Această activitate de igienizare este promovată la nivelul comunităților locale prin amplasarea de afișe în diverse locații.

RNP Romsilva – Administrația Parcului Natural Apuseni R.A. a avut o serie de întâlniri cu reprezentanții administrației locale în cadrul cărora s-a stabilit că în activitatea de igienizare vor fi implicați, pe lângă angajații instituțiilor, și un număr mare de persoane din comunitățile locale.

„Sperăm ca la finalul acestor activități odată cu refacerea calității peisajului natural al văii Arieșului, să stimulăm comunitățile și administrațiile publice locale să reanalizeze soluțiile privind asigurarea managementului deșeurilor, astfel încât pe viitor atât comunitățile locale cât și vizitatorii acestor zone să nu mai fie tentați să abandoneze la întâmplare deșeuri în ariile naturale protejate cu o ridicată valoare din punct de vedere turistic”, au mai transmis reprezentanții RNP Romsilva – Administrația Parcului Natural Apuseni R.A.

Prima etapă a acestor activități va fi organizată joi, 14 aprilie, pe raza comunelor Gârda de Sus și Albac, așteptând totodată o participare numeroasă din partea membrilor comunității locale și nu numai. Activitățile vor începe de la ora 9.00 în fața Primăriei comunei Gârda de Sus și respectiv de la ora 10.00 în fața Primăriei comunei Albac.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Oficial MFP: Prețurile diferite față de UE la carburanți nu sunt determinate de nivelul taxelor

Publicat

scumpiri

În România ponderea taxelor în prețurile finale ale benzinei fără plumb și motorinei sunt printre cele mai mici din Uniunea Europeană, susține Attila Gyorgy, secretar de stat în cadrul Ministerului Finanțelor Publice (MFP), răspunzând unei interpelări adresate de un deputat. „Astfel, la benzina fără plumb această pondere reprezintă 54% din prețurile finale, iar la nivelul […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

ÎNTRE CHIN ȘI AMIN, filmul dedicat fenomenului Pitești, în care joacă Kira Hagi, va fi proiectat la Alba Iulia

Publicat

ÎNTRE CHIN ȘI AMIN, primul film artistic având ca temă Experimentul Pitești, unul dintre cele mai teribile experimente de reeducare prin tortură din istoria modernă, va fi difuzat marți, 22 octombrie, ora 18, la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia. În film joacă și Kira Hagi, fiica lui Gheorghe Hagi. Acesta s-a arătat […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Pădurarul care apare în ancheta RECORDER, snopit în bătaie după apariția reportajului

Publicat

Răzvan Cenușă, pădurarul din comuna Moldoviţa, judeţul Suceava, care a avut curajul să apară într-un reportaj realizat de jurnaliştii de la Recorder, în care se arată cum se fură legal din pădurile Bucovinei, a fost snopit în bătaie după difuzarea materialului.  Informația a fost făcută publică de activistul de mediu Tiberiu Boşutar pe site-ul său, […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

REVOLTĂTOR: Voluntarii care refăceau locuința unei familii sărmane din Gorj, reclamați de vecinii invidioși

Publicat

Mai mulți localnici din satul Bobu (Gorj) au depus reclamații contra voluntarilor veniți să refacă locuința unei familii sărace. Sătenii s-au plâns la primărie că sunt deranjați de zgomotul produs, iar unii săteni chiar îi înjurau pe voluntari atunci când treceau prin fața casei, scrie publicația locală igj.ro. Sătenii s-au plâns la primărie că sunt deranjați […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate