Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

JOI: Acțiune de igienizare pe Valea Arieșului, la Gârda de Sus și Albac, organizată de Administrația Parcului Natural Apuseni

Publicat

AFIS Ecologizare GardaRNP Romsilva – Administrația Parcului Natural Apuseni R.A. organizează joi, 14 martie, activități de igienizare a Văii Arieșului, pe raza comunelor Gârda de Sus și Albac. Reprezentanții administrației susțin că în acest an există o cantitate fără precedent de deșeuri abandonate, constatate pe cursul superior al râului Arieșul Mare, urmare a managementul deficitar al deșeurilor din comunele situate de-a lungul acestui râu.

„Având în vedere faptul că porțiunea superioară a acestui râu, situată între satul de vacanță Vârtop și localitatea Albac este inclusă în Parcul Natural Apuseni și în ariile naturale protejate de interes comunitar ROSCI0002 Apuseni și ROSPA0081 Munții Apuseni – Vlădeasa, creșterea poluării a acestui râu produce un impact negativ major asupra speciilor de plante și animale, precum și a habitatelor acestora”, au transmis reprezentanții Administrației Parcului Natural Apuseni.

Totodată această zonă este importantă din punct de vedere turistic, iar calitatea peisajului natural ca principală sursă a dezvoltării turismului a acestei zone a avut foarte mult de suferit.

Astfel, RNP Romsilva – Administrația Parcului Natural Apuseni R. A. în colaborare cu comunele Arieșeni, Gârda de Sus, Scărișoara, Albac și Horea au decis organizarea unor activități de igienizare a văii Arieșului, care, pe lângă scopul de colectare și evacuare a acestor deșeuri, vor avea și un scop educativ și de conștientizare pentru comunitățile locale.

Această activitate de igienizare este promovată la nivelul comunităților locale prin amplasarea de afișe în diverse locații.

RNP Romsilva – Administrația Parcului Natural Apuseni R.A. a avut o serie de întâlniri cu reprezentanții administrației locale în cadrul cărora s-a stabilit că în activitatea de igienizare vor fi implicați, pe lângă angajații instituțiilor, și un număr mare de persoane din comunitățile locale.

„Sperăm ca la finalul acestor activități odată cu refacerea calității peisajului natural al văii Arieșului, să stimulăm comunitățile și administrațiile publice locale să reanalizeze soluțiile privind asigurarea managementului deșeurilor, astfel încât pe viitor atât comunitățile locale cât și vizitatorii acestor zone să nu mai fie tentați să abandoneze la întâmplare deșeuri în ariile naturale protejate cu o ridicată valoare din punct de vedere turistic”, au mai transmis reprezentanții RNP Romsilva – Administrația Parcului Natural Apuseni R.A.

Prima etapă a acestor activități va fi organizată joi, 14 aprilie, pe raza comunelor Gârda de Sus și Albac, așteptând totodată o participare numeroasă din partea membrilor comunității locale și nu numai. Activitățile vor începe de la ora 9.00 în fața Primăriei comunei Gârda de Sus și respectiv de la ora 10.00 în fața Primăriei comunei Albac.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax