Connect with us
Publicitate

Uncategorized

„Bătrânei sau tinerei”: Un spectacol Commedia dell’Arte, cu grupul Skepsis, pe treptele Sălii Unirii din Alba Iulia

Publicat

Grupul Skepsis va juca, joi, 29 august, pe treptele Sălii Unirii, de la ora 19.00, piesa „Bătrânei sau Tinerei?”, un spectacol Comedia dell Arte în care personajele binecunoscute ale genului se vor întrece timp de aproape două ore pentru a câştiga zâmbetele şi aplauzele spectatorilor, întocmai cum se întâmpla în perioada medievală în pieţele cetăţilor în timpul bâlciurilor şi al carnavalurilor pitoreşti din care s-au desprins.

În Bătrânei sau Tinerei?, Pantalone (bătrânul acru, bogat şi avar) doreşte să se căsătorească cu Isabella, frumoasa fiică a Doctorului Gratiano (bătrânul om de ştiinţă care ştie multe dar nu înţelege nimic din ceea ce ştie) care este în stare de orice pentru a-şi vedea visul de a învia morţii împlinit. În această lume, în care deseori cei puternici călcau uşor în picioare pe cei din jur pentru a-şi atinge scopurile, tânărul Lelio (îndrăgostit de Isabella), ajutat de servitori inteligenţi, (Colombina), jucăuşi (Arlechino) sau vicleni (Brighela) încearcă să dejoace planurile bătrânilor spre a putea da o şansă de supravieţuire şi speranţă dragostei într-o lume dominată de jocuri de putere şi bani. Dincolo de conflictul dintre generaţii care se conturează, sub masca umorului spumos, debordant, se desfăşoară o lupta continuă. Lupta dintre cei puternici, abuzivi, corupţi şi decăzuţi cu cei slabi, simpli, dar curaţi la suflet, nevoiţi să găsească mijloace inventive de a-şi apăra năzuinţele.

Distribuţie:

Arlechino – Răzvan Cociobea

Colombina – Olga Surd

Pantalone – Viorel Mihai

Lelio – Bogdan Berar

Doctorul – Eugenio Brighella – Ludmila Cioflică

Isabella – Andreea Adam

Căpitanul – Daniel Muntean

Regia: Viorel Cioflică

Tehnic: Ovidiu Olea

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax