Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

JOI: Centrul de resurse Academia Doamnelor își deschide porțile, la Alba Iulia. La eveniment participă ASR Principesa Maria a României şi alţi invitaţi. PROGRAMUL

Publicat

academia doamnelor 2 Joi, centrul comunitar de resurse dedicat în întregime femeilor din localitatile ce alcătuiesc Asociația Intercomunitară de Dezvoltare Alba, „Academia Doamnelor” își va deschide oficial porțile. Evenimentul se va desfăşura în prezența ASR Principesa Maria a României, începând cu ora 8.30, la sediul centrului din municipiul Alba Iulia, strada Gladiolelor, nr. 3A.

La evenimentul din 15 octombrie vor participa câteva dintre doamnele care au atras întotdeauna atenția publicului din România, fiind percepute ca un model de reușită profesională și umană: Andreea Esca, ASR Principesa Maria a României, Valerie Ciolos și Gianina Corondan.

Seara, începând cu ora 19.00, la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia va avea loc spectacolul inaugural „Inimă de femeie”.

Program inaugurare Centru de resurse – Academia Doamnelor:

8.30 – 9.00 înregistrare participanți

9.00 – 9.05 cuvânt de deschidere Anamaria Tan, asistent manager proiect

9.05 – 9.15 cuvânt inaugural Andreea Esca

9.15 – 9.25 cuvânt inaugural Geanina Corondan, redactor șef Revista VIP

9.25 – 9.35 cuvânt inaugural Valerie Cioloș – Villemin

9.35 – 9.45 cuvânt inaugural Centru de Resurse – Academia Doamnelor, Mircea Hava, președinte Asociația Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia și primar al municipiului Alba Iulia

9.45 – 10.00 vizitare Centru de Resurse – Academia Doamnelor

10.00 – 11.00 sesiune de autografe

Program inaugural „Inimă de femeie”:

Orchestra de Cameră a județului Alba (Ciprian Porumbescu – Balada, Mozart – Divertismentul,Mozart – Mica serenadă)

– tenor Ioan Chiciudean, pian: Ruben Morar

– Aneloris, Yohanna A și Corul de copii „Flori de Mai” al Liceului de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia.

Spectacolul este organizat de Primăria Alba Iulia, în parteneriat cu Liceul de Arte „Regina Maria” Alba Iulia, Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba și Asociația Filarmonică Regală din Alba Iulia.

Centrul de Resurse – Academia Doamnelor Alba Iulia a luat naştere prin proiectul cu acelaşi nume, implementat de Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia şi finanţat prin Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV), Direcţia Generală de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 -2013 prin Organismul Intermediar pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane Regiunea Centru, Axa prioritară 6 „Promovarea Incluziunii Sociale”, DMI 6.3 „Promovarea egalităţii de şanse pe piaţa muncii”.

Începând cu data de 15 octombrie, doamnele vor avea un loc de socializare modern, dotat corespunzător, în care vor putea susține cursuri sau ateliere creative şi vor beneficia de îndrumare și consiliere în diverse domenii. Este un centru care se adresează femeilor dar, în acelaşi timp, întregii comunităţi, deoarece ele sunt soţii, mame, fiice ori colege, iar de lucrurile bune care li se întâmplă lor beneficiază toţi cei care le sunt aproape.

Centrul de Resurse – Academia Doamnelor Alba Iulia va avea sediul în clădirea fostei centrale termice de pe strada Gladiolelor, nr. 3A, situată în spatele cinematografului Dacia, care a fost extinsă şi modernizată total.

Acesta este singurul centru de resurse socio-profesionale dedicat în întregime femeilor din localitățile ce alcătuiesc Asociația Intercomunitară de Dezvoltare Alba (AIDA): Alba Iulia, Sebeş, Teiuş, Vinţu de Jos, Sântimbru, Galda de Jos, Ighiu, Cricău, Berghin, Ciugud şi Meteş.

Contribuția la dezvoltarea fizică a centrului suportată de muncipalitate este 727.039 lei. Valoarea totală a proiectului implementat în cadrul programului de finanțare europeană PSDRU 2007-2013 este de 2.171.390 lei.

Proiectul a avut două componente. Una a vizat reamenajarea acestei clădiri, iar cealaltă a oferit unui număr de aproximativ 580 de persoane, în majoritate femei, din arealul Asociației Intercomunitare de Dezvoltare Alba (AIDA), şansa de a urma cursuri gratuite de calificare, perfecţionare sau specializare. Totodată, ele au primit consiliere personalizată în carieră, dar şi consiliere antreprenorială, în cazul celor care au dorit să îşi înceapă propria afacere.

Circa 350 de femei au participat la programe de calificare şi recalificare, alte 230 de persoane având şansa de a urma cursuri de specializare şi perfecţionare. Totodată, în cadrul proiectului au fost organizate şi 11 caravane în fiecare comunitate aparţinătoare arealului AIDA.

40 de persoane au beneficiat de consiliere antreprenorială în cadrul proiectului. O parte dintre acestea şi-au deschis propriile afaceri, unele reuşind chiar să acceseze finanţări europene.

Proiectul a fost implementat de Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia în parteneriat cu Asociaţia AGORA Alba Iulia – organizaţie neguvernamentală care activează în domeniul educaţiei şi serviciilor sociale din anul 2006, SC DAD Expertise SRL – furnizor acreditat de formare profesionala a adulţilor cu o experienţă în derularea proiectelor cu finanţare prin POSDRU şi Instituto de Formacion Integral, S.L.U, partener transnaţional – companie cu o vastă experienţă în ceea ce priveşte furnizarea de servicii de consultanţă în formare profesională şi de asemenea cu o amplă experienţă în implementarea proiectelor POSDRU.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax