Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

JOI: Ceramica romană de la Apulum, prezentată la Muzeul din Alba Iulia. Congres cu 150 de specialişti din ţară şi de peste hotare

Publicat

Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia găzduieşte joi, 27 septembrie, de la ora 13.00, o prezentare a ceramicii romane de la Apulum. Această manifestare este prilejuită de desfăşurarea celui de-al 31-lea Congres Internaţional al Asociaţiei Rei Cretariae Romanae Fautores, ale cărui lucrări au fost deschise în 24 septembrie, la Cluj-Napoca.

Congresul internațional al Asociației Rei Cretariae Romanae Fautores este unul dintre cele mai prestigioase manifestări științifice în domeniul arheologiei clasice, cu accent pe studierea vieții economice în Imperiul roman. De fapt, subiectul Congresului îl reprezintă studierea relațiile economice ale diferitelor zone ale Imperiului roman prin prisma importurilor și a producției locale de ceramică.

La ediția din acest an și-au anunțat prezența un număr de 150 de participanți, proveniți din 25 de țări europene, din SUA și Tunisia.

În cadrul manifestării organizate la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, specialiştii vor avea posibilitatea studierii la faţa locului a ceramicii romane produse la Apulum, unul din cele mai importante centre urbane ale provinciei Dacia.

Evenimentul este organizat de Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, Facultatea de Istorie și Filozofie a Universității „Babeș-Bolyai” și Institutul de Arheologie și Istoria Artei al Academiei Române, în parteneriat cu alte 14 instituții muzeale și științifice din țară, printre care și muzeul albaiulian.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax