Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

JOI: „Cicatrice”, expoziție de fotografii realizate de Cosmin Bumbuț cu textele Elenei Stancu, la Palatului Apor din Alba Iulia

Publicat

Joi de la ora 18:30, la caponiera din spatele Palatului Apor va avea loc expoziția „Cicatrice”, o colecție de fotografii realizate de Cosmin Bumbuț și cu texte aparținând Elenei Stancu. Colecția de fotografii este rezultatul unei schimbări radicale de viață: acum patru ani, fotograful Cosmin Bumbuț și jurnalista Elena Stancu s-au mutat într-o autorulotă pentru a lucra la un proiect despre cultura violenței în România.

Expoziția „Cicatrice” a fost realizată în cadrul Festivalului One World Romania 11.

Cosmin Bumbuț: „Acum patru ani, m-am mutat într-o autorulotă împreună cu prietena mea, jurnalista Elena Stancu, ca să lucrăm la un proiect despre cultura violenței în România. Am încercat să înțelegem de ce românii le fac rău celor pe care ar trebui să-i iubească cel mai mult: pe copiii și pe soțiile lor. Am filmat o femeie care era închisă pentru că, după ani de chinuri, l-a ucis pe cel care o bătea. Am cunoscut o adolescentă care a fost lovită de tatăl ei cu biciul, cu lanțul și cu parii din vie. Am fotografiat o mamă cu nouă copii care era torturată de soțul ei și care a fost ucisă în bătaie doi ani mai târziu. Am cunoscut o femeie într-un adăpost, soția unui polițist, pe care n-am fotografiat-o, pentru că mi-a fost teamă că bărbatul ei o s-o caute și o s-o ucidă. Am fotografiat preoți care le spuneau femeilor să rămână lângă bărbații lor și să rabde, am fotografiat părinți care mi-au spus că așa se face educația copiilor, cu bătaia, am fotografiat bărbați care și-au ucis iubitele. Imaginile acestea nu spun doar poveștile victimelor. Imaginile acestea spun poveștile unor comunități care tolerează violența domestică și care <<nu se bagă în familia altuia>>.”

Expoziția poate fi vizitată zilnic, în perioada 4-11 octombrie, între orele 17:00 și 19:00.

Vernisajul expoziției va avea parte și de o discuție cu Cosmin Bumbuț și Elena Stancu pe tema violenței domestice.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate