Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

JOI: Concurs de eseuri „Primăria și comunitatea numită Aiud”, dedicat elevilor din municipiu. Cel care va ocupa primul loc devine „Primar pentru o zi”

Publicat

primaria aiudElevii de la colegiile din Aiud şi liceul din Ciumbrud participă, joi, la concursul de eseuri „Primăria și comunitatea numită Aiud”. Acesta este organizat de Primăria Aiud şi începe de la ora 10.00, în sala Ion I. C. Brătianu. Elevul care se clasează pe primul loc devine „Primar pentru o zi”.

La tradiționala competiție, care în acest an are ca temă „Aiudul și turismul”, au fost invitați elevii de la colegiile aiudene și liceul din Ciumbrud. Au fost înscrise 14 eseuri ale elevilor de la Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud, Colegiul Tehnic Aiud, Colegiul Național „Bethlen Gabor” și Liceul Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” Ciumbrud.

Vor fi premiate primele patru locuri, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Aiud, care va avea loc la sfârșitul acestei luni. Se vor acorda trei premii și o mențiune, după cum urmează: premiul I: 350 lei; premiul II: 250 lei; premiul III: 200 lei; menţiune: 150 lei.

Elevul care se va clasa pe primul loc va deveni și „Primar pentru o zi”. Data la care va avea privilegiul să dețină această funcție, în mod onorific, și în care va participa efectiv la activitățile administrative derulate, va fi stabilită de comun acord cu elevul câștigător.

Toți ceilalţi elevi înscrişi în competiție vor primi câte un premiu de participare, valoarea premiului fiind stabilită de către juriul care va și evalua eseurile și va stabili, la sfârșitul susținerilor, ierarhia concurenților.

Acest eveniment, va fi precedat de o dezbatere oratorică, având tema: „Toți copiii cu dificultăți de învățare trebuie incluși în învățământul de masă „. Vor dezbate echipe de elevi, de la Colegiul Tehnic Aiud și Liceul Teoretic „Petru Maior ” Ocna Mureș, coordonați de profesorii Oana Badea, Ramona Buta, Szilaghi Ioana și Alina Pustai.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate