Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

JOI „Cum creștem un copil încrezător, sigur pe el și fericit“: Conferință de parenting, la Universitatea din Alba Iulia

Publicat

conferinta parenting La Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia va avea loc joi, 7 septembrie, conferința de parenting cu tema „Cum creștem un copil încrezător, sigur pe el și fericit“, susținută de Domnica Petrovai, psiholog clinician, psihoterapeut cognitiv-comportamental, expert în sănătate mintală pentru copii și adulți pentru organizații guvernamentale și non-guvernamentale.

Domnica Petrovai va fi prezentă la Alba Iulia, în perioada 7-8 septembrie 2017. Pe agenda vizitei este inclusă o conferință cu tema „Cum creștem un copil încrezător, sigur pe el și fericit“. Expertul va aborda, în cadrul evenimentului, subiecte precum: impactul pe care l-au avut părinții noștri în modul în care ne creștem copiii; stiluri parentale, cum le identificăm și ce influență au asupra copilului; temperamentul și impactul lui asupra dezvoltării; viața cuplului, cum își gestionează cuplul relația și consecințele asupra copilului; timp de calitate cu copilul și în familie, rutinele în familie, recunoașterea celor mai frecvente comportamente „normale” ale copilului, în funcţie de vârstă, dar care ne dau bătăi de cap: 0-4 ani, 5-8 ani, 9-12 ani, adolescența; diferenţa dintre un comportament „normal” neintenţionat și un comportament intenţionat; cum să intervii ca părinte.

Evenimentul va avea loc joi, 7 septembrie, ora 9.30, la Universitatea „1 Decembrie 1918“, Amfiteatrul A9. Intrarea este liberă.

Conferința este organizată de către Primăria Municipiului Alba Iulia pentru părinți și persoane care lucrează cu copiii, în cadrul proiectului Interactive Cities – Digital, Social media and user generated-content boosting urban management, URBACT III (2014-2020).

Domnica Petrovai este Președintă a Asociației de Psihologia Copilului și Adolescentului din România și formator în cadrul Asociației Multiculturale de Psihologie și Psihoterapie, acreditată în programul de formare Triple P – Positive Parenting Program – al Universității din Queensland, Australia, și autor de ghiduri, articole și cărți de specialitate. Domnica este fondatoarea Mind Education Health, și lucrează cu pasiune în domeniul promovării sănătații emoționale de 20 de ani. 

Este consultant și trainer pentru renumite companii multinaționale în cadrul unor programe de wellbeing și work-life balance, speaker la evenimente de profil din țară și străinătate, precum și expert în sănătate mintală pentru copii și adulți pentru organizații guvernamentale și non-guvernamentale, precum Centrul Național de Sănătate Mintală – Ministerul Sănătații, UNICEF, ILO-IPEC, Salvați Copiii, Liga Română pentru Sănătate Mintală, Fundația Copiii Noștri, Fundația CRED, Centrul Național de Studii pentru Medicina Familiei, Centrul Parteneriat pentru Egalitate.

Agenda conferinței de parenting:

9.30-10.00: Înregistrare participați

10.00-12.00: Prima parte a conferinței

Cum să ne dezvoltăm odată cu copiii noștri

  • Impactul pe care l-au avut părinții noștri în modul în care ne creștem copiii
  • Stiluri parentale, cum le identificăm si ce influență au asupra copilului
  • Temperamentul și impactul lui asupra dezvoltării
  • Viața cuplului, cum își gestionează cuplul relația și consecințele asupra copilului
  • Timp de calitate cu copilul și în familie. Rutinele în familie

12.00-12.30: Sesiune de întrebări și răspunsuri

12.30-13.00: Pauză

13.00-15.00: Partea a doua a conferinței

Milestones în dezvoltarea copilului

  • Recunoașterea celor mai frecvente comportamente „normale” ale copilului, în funcţie de vârstă, dar care ne dau bătăi de cap: 0 – 4 ani, 5 – 8 ani, 9 – 12 ani, adolescența
  • Diferenţa dintre un comportament „normal” neintenţionat și un comportament intenţionat
  • Cum să intervii ca părinte

15.00-15.30: Sesiune de întrebări și răspunsuri

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax