Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

JOI: Dezbatere privind încheierea unui parteneriat pentru Centenarul Marii Uniri, la Universitatea din Alba Iulia

Publicat

afis seria de dezbateri-Alba Iulia_000001La Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia va avea loc joi, 16 februarie, cea de-a patra dezbatere din seria „România Centenară”, organizată de către Departamentul CENTENAR din cadrul Guvernului României în perioada 20 ianuarie – 16 martie.

Seria de dezbateri propusă este parte a setului de acțiuni de pregătire a „Forumului României Centenare”, care urmărește să-i reunească pe reprezentanții autorităților centrale și locale, pe cei ai mediului academic și cultural, precum și pe cei ai societății civile. Obiectivul principal al seriei de dezbateri este semnarea unui Parteneriat pentru Centenar, cu accent pe cultură și educație, între universitățile naționale, Academia Română și Guvernul României, care să reprezinte o garanție pentru obținerea unor progrese notabile, până la 1 decembrie 2018, în realizarea celor mai importante inițiative de marcare a Centenarului.

Demersul vine în continuarea apelului național lansat în septembrie 2016 de către Departamentul CENTENAR în scopul centralizării proiectelor propuse de autorități locale și universități în vederea pregătirii, organizării și desfășurării manifestărilor, a acțiunilor și proiectelor de aniversare a Centenarului Marii Uniri (1918-2018) și al Primului Război Mondial.

Scopul principal al Seriei de Dezbateri „România Centenară” este semnarea unui Parteneriat pentru Centenar, cu accent pe cultură și educație, între universități, Academia Română și Guvernul României, care să reprezinte o garanție pentru obținerea unor progrese notabile, până la 1 decembrie 2018, în realizarea celor mai importante inițiative de marcare a Centenarului. Se au în vedere propunerile trimise de universități, Academia Română și autoritățile locale către Departamentul CENTENAR la sfârșitul anului 2016.

Primele trei dezbateri au avut loc pe 20 ianuarie 2017, la Constanța (Universitatea „Ovidius”), pe 27 ianuarie 2017, la Iaşi (Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”), pe 3 februarie 2017, la Suceava (Universitatea „Ştefan cel Mare”).

Următoarea dezbatere „România Centenară” va avea loc joi, 16 februarie, şi va fi găzduită de Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba-Iulia. Evenimentul va avea loc în Sala Senatului a Palatului Apor, începând cu ora 12.00. Se vor afla la Alba Iulia reprezentanți ai Departamentului Centenar din cadrul Guvernului României.

Cu acest prilej se va organiza și o expoziție fotografică, dedicată personalităților Primului Război Mondial.

Inițiativa se înscrie în Programul de Guvernare 2017-2020 cu privire la marcarea Centenarului Marii Uniri și face parte din setul de acțiuni de pregătire a „Forumului României Centenare”, ce urmărește să-i reunească pe reprezentanții autorităților centrale și locale, pe cei ai mediului academic și cultural, precum și pe cei ai societății civile. Momentul culminant al „Forumului României Centenare” s-ar putea regăsi în semnarea unui Parteneriat pentru Centenar între universități, Academia Română și Guvernul României.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax