Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

JOI: Dezbatere publică organizată de Primăria Aiud pentru Planul Urban de Mobilitate Durabilă. Formularul de înscriere

Publicat

Cafenea publica Primăria Municipiului Aiud în parteneriat cu Societatea pentru Consum Responsabil, vă invită joi, 16 martie, la ora 17.00 fix, la Queen’s Pub, pentru a dezbate Planul Urban de Mobilitate Durabilă al oraşului nostru. Părerea ta contează şi te invităm să te înscrii la acest eveniment. 

Lipsa pistelor de biciclete, străzi neasfaltate, acces dificil al persoanelor cu handicap în spaţiile publice urbane, blocaje în trafic, autobuze arhipline, șoferi stresați, pietoni grăbiți, şoferi vitezomani, toate descriu tabloul cotidian al vieții în orașele româneşti. 

„Noi nu ne dorim asta la Aiud! Iar pentru că o parte din cele enumerate mai sus se potrivesc şi peisajului actual al oraşului nostru, o echipă de experţi a făcut un plan: Planul de Mobilitate Urbană Durabilă. Pentru că părerea aiudenilor contează, vă propunem un dialog şi vă invităm să ne împărtăşiți recomandările voastre joi, la 17.00 fix, la Queen’s Pub” a transmis Primăria Aiud. 

Evenimentul va avea loc sub forma unei cafenele publice, o metodă de dialog activ, schimb de informaţii şi identificare de soluţii creative pentru acţiuni în comunitate. În timpul cafenelei, vom dezbate următoarele subiecte:

  • Reţeaua stradală (reabilitare şi modernizare străzi)

  • Transportul public (autobuze ecologice, e-ticketing, staţii de staţionare, etc)

  • Mijloace alternative (piste de biciclete, shared spaces, trasee pietonale, etc

  • Managementul traficului (parcare colectivă, parcări de reşedinţă, etc.

  • Transportul de marfă

  • Altele (aspect instituţionale, operaţiuni urbanistice necesare, monitorizare PMUD, etc)

Cafeneaua publică este unul dintre instrumentele prin care ne propunem să stimulăm implicarea cetățenilor, a ONG-urilor și a reprezentanților mediului privat în procesul decizional de la nivelul municipiului Aiud. Va fi un eveniment inovativ şi totodată, cu o structură în care fiecare participant îşi va asuma un rol activ, constructiv pentru viitorul oraşului nostru. 

INSCRIERE:
Pentru participarea la dezbatere vă solicităm să completaţi un scurt formular de înscriere, pentru o buna organizare: https://goo.gl/forms/kLJ40paCWJ4k6sp63

Inscrierea persoanelor care nu au acces la internet se face telefonic la: 0258-861.310.

Accesul la eveniment se face pe bază de înscriere din cauza spaţiului limitat.

Mulțumim!

Promovăm egalitatea de șanse şi invităm aiudenii să se înscrie indiferent de vârstă, statut social, pregătire profesională. Niciun fel de discriminare nu va fi acceptată in cadrul acestui eveniment.

DESPRE PMUD

Documentaţia tehnică a Planului de Mobilitate Urbană Sustenabilă poate fi consultată pe site-ul Primăriei AICI.

Fiți eco-mobili și alegeți mersul pe jos sau transportul în comun! Impărţiți maşina cu prietenii sau şi mai bine, faceţi o plimbare până la Queens Pub pe data de 16 martie. Ne vedem acolo la ora 17 fix!

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax