Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

JOI: Echipajele de intervenţie din Alba îşi testează capacitatea de acţiune în Munţii Şureanu. Exerciţiu în cazul unui incendiu de pădure

Publicat

Echipaje de pompieri, jandarmi, salvamont, lucrători silvici şi off-road îşi testează, joi, capacitatea de reacţie şi intervenţie în Munţii Şureanu. Pentru că se anunţă a fi o vară secetoasă şi în anii trecuţi au fost semnalate mai multe incendii de pădure în zone greu accesibile din zona montană, forţele de intervenţie vor participa la un exerciţiu în care simulează o situaţie de foc izbucnit pe fondul forestier cu risc de extindere.

Activitatea este inclusă în planul de pregătire în domeniul situaţiilor de urgenţă pe anul 2014 şi va avea loc în 12 iunie, în zona Poarta Raiului – Muntele Șureanu, începând cu ora 10.00. Este vorba despre un exerciţiu al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba, Comitetului Local pentru Situații de Urgență Șugag și al celorlalte instituții cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență pentru pregătirea, organizarea și desfășurarea acțiunilor de intervenție de stingere a incendiilor la fondul forestier, pe raza comunei Șugag.

Scenariul exerciţiului prevede gestionarea unei situaţii de urgenţă generată de producerea unui incendiu la fondul forestier de pe raza Ocolului Silvic Cugir, existând riscul propagării incendiului la rezervația naturală Iezerul Șureanu și la cabana Șureanu.

Participanţi la exerciţiu: Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba; Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba; Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Șugag; Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Săsciori; Inspectoratul de Poliție al Județului Alba; Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba; Serviciul Public Județean Salvamont Alba; Direcția Silvică Alba; Ocolul Silvic Cugir și Ocolul Silvic Blaj; Ocolul silvic privat Valea Sebeșului; Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic și de Vânătoare Alba; Asociația Română de Off-Road Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax