Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

JOI: Eveniment dedicat poetului Mihai Eminescu, pe Aleea Scriitorilor din Alba Iulia, la 165 de ani de la naşterea Luceafărului românesc

Publicat

BUST  EMINESCU ALBA IULIA La 165 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu, joi, pe Aleeea Scriitorilor din Alba Iulia, va avea loc un moment de aducere aminte organizat de autorităţile locale. În continuare, la Biserica ”Buna Vestire” din Alba Iulia, elevii Liceului de Arte ”Regina Maria” vor oferi bijuterii muzicale inspirate de creația eminesciană.

Citește și 15 ianuarie: 165 de ani de la nașterea poetului, Mihai Eminescu. „Luceafărul”, cel mai lung poem de dragoste din lume

”…e altfel decât l-am fixat în memoria noastră. E grav, dar se și joacă, e trist dar poate fi și binedispus, e solemn și profetic, dar poate să fie și ironic sau plictisit.” Este un fragment din argumentul lui Andrei Pleșu în alegerea spre lectură a unor poeme eminesciene mai puțin citite sau mai puțin cunoscute.

Pornind de la acest argument, Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană ”Lucian Blaga” Alba, alături de reprezentanți ai Primăriei Municipiului Alba Iulia, ai asociațiilor cultural-istorice din municipiu şi elevi ai Școlii Gimnaziale ”Mihai Eminescu” și ai Liceului de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia organizează un moment dedicat marelui poet.

Intitulat ”Mihai Eminescu – omul, poetul, daimonul…”, evenimentul are loc joi, 15 ianuarie, de la ora 12.00, la bustul poetului de pe Aleea Scriitorilor.

După acest moment, la Biserica ”Buna Vestire” din Alba Iulia, elevii Liceului de Arte ”Regina Maria” vor oferi „bijuterii muzicale” inspirate de creația eminesciană.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax