Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Exerciţiu în caz de cutremur, la Blaj. Forţele de intervenţie îşi testează capacitatea de acţiune

Publicat

autospeciale isu interventie teren

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Alba derulează joi, de la ora 10.00, în municipiul Blaj, „Exercițiul cu forțe și mijloace în teren pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de seism”.

În scenariul exerciţiului, pentru îndeplinirea obiectivelor propuse, s-a prevăzut gestionarea mai multor situaţii de urgenţă generate de producerea unui cutremur major cu epicentrul în zona Vrancea, care s-a resimțit și în unele localități din județul Alba, producând avarii ale construcțiilor, rețelelor de utilitate publică (apă, gaz, energie electrică, etc). În cadrul exercițiului va fi testată viabilitatea Planului ROȘU de intervenție în cazul produceri de accidente cu victime multiple, a transmis ISU Alba.

Potrivit ISU Alba, Garda Blaj a intervenit joi dimineața pentru salvarea victimelor și prim ajutor la Școala Petru Aron din municipiu.

Pentru gestionarea situațiilor de urgență, la exercițiu participă reprezentanți ai Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba – Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba; Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Blaj; Compartimentul de primiri urgențe Blaj și Unitatea de primiri urgențe Alba; Serviciul Județean de ambulanță Alba; Inspectoratul de Stat în Construcții; Apa CTTA Alba; Poliția municipiului Blaj; Secția de jandarmi Blaj; Crucea Roșie – Filiala Alba; Electrica SA; Delgaz Grid.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax