Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

JOI: Expoziția „Premianții la muzeu”, la Alba Iulia. Desene și machete ce au obținut locul 1 la concursul „Satul copilăriei mele”

Publicat

Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia vor fi expuse joi, 2 februarie, pentru prima dată, în cadrul expoziției „Premianții la muzeu”, peste 200 de desene, colaje și machete ale elevilor ce au obținut locul I la cea de a III-a ediție a concursului „Satul copilăriei mele”, organizat de Consiliului Județean Alba în luna decembrie 2022, la nivelul satelor și comunelor din județul Alba.

Cu acest prilej, micii expozanți vor beneficia de o vizită ghidată de personajele istorice la Muzeul Național al Unirii, Sala Unirii și Museikon.

La cea de a III-a ediție a concursului „Satul copilăriei mele”, un regal de culoare și creativitate, peste 5.000 de elevi, din 62 de comune din județul Alba, au răspuns provocării lansate de Consiliul Județean Alba de a arăta frumusețea și complexitatea satelor din județul Alba.

Expoziția „Premianții la muzeu”, deschisă până la sfârșitul lunii februarie, oferă publicului larg viziunea micilor artiști în devenire asupra satului copilăriei.

Concursul intitulat „Satul copilăriei mele” este un concurs adresat elevilor din ciclul primar (clasele pregătitoare – IV) și din ciclul gimnazial (clasele V-VII) și are scopul de a apropia copiii de tradiții, obiceiuri, peisaje locale și arhitectura tradițională.

Concursul s-a desfășurat pe două ramuri de vârstă, elevii din ciclu primar (clasele pregătitoare – IV) și elevii din ciclul gimnazial (clasele V-VIII). Lucrările au fost realizate individual pentru secțiunea desene și colaje, iar pentru secțiunea de machete grupuri de maxim 5 elevi.

Juriul a fost format din specialiști în domeniu, profesori de desen din școlile unde s-a desfășurat concursul și reprezentanți ai autorităților administrației publice locale.

Activitatea culturală propusă, „Promovarea conceptului de peisaj cultural în rândul copiilor” prin organizarea Concursului „Satul copilăriei mele – ediţia a III a” în satele şi comunele judeţului Alba vizează educarea tinerei generații în spiritul formării unei opinii capabile să prețuiască valorile tradiționale locale în ceea ce privește peisajul cultural și arhitectura tradițională.

S-au acordat câte 3 premii pentru fiecare categorie/secţiune de concurs. Pentru cele 62 de comune participante s-au acordat aproximativ 1.200 de premii, constând în rechizite şcolare, cărţi şi alte materiale didactice pentru fiecare categorie de vârstă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. facsimil

    marți, 31.01.2023 at 17:19

    când vom intra și noi în secolul XXI ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax