Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

JOI: Expoziție de pictură și grafică și spectacol artistic la Galeria de Artă de la Poarta a III-a a Cetății Alba Carolina

Publicat

Joi, peste 30 de lucrări de pictură şi grafică, realizate de cursanţii Şcolii Populare de Arte „Tudor Jarda” din Cluj-Napoca vor fi expuse la Galeriile Porţii a III-a a Cetăţii Alba Carolina. Vernisajul expoziţiei „Clujul-oraşul comoară” face parte din proiectul „Iubesc Clujul”, proiect iniţiat în urmă cu trei ani de managerul Şcolii de Arte „Tudor Jarda” Cluj, Vasile Corpodean. Evenimentul începe la ora 14.00, iar cei prezenţi vor putea lua parte şi la un moment artistic, susţinut de cursanţii Centrului de Cultură „Augustin Bena” din oraş. Expoziţia va fi deschisă publicului din Alba Iulia până la mijlocul lunii ianuarie 2014.

De-a lungul anilor au avut loc expoziţii de promovare a Clujului şi a artiştilor de aici în mai multe oraşe din România precum Bucureşti, Satu Mare, Reşiţa, Târgu Mureş, Carei şi Turda, sub diverse denumiri („Iubesc Clujul”, „Iubesc Clujul, iubesc Turda”, „Cluj – Kolozsvar – Klausenburg”, „Scrisoare de dragoste pentru Cluj”, „Clujul – oraşul comoară”), iar joi vine rândul oraşului nostru.

Organizarea expoziţiei de la Alba Iulia este rodul bunei colaborări dintre Şcoala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj, manager Vasile Corpodean şi Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, manager Daniela Floroian, cele două instituţii culturale organizând în ultimii ani, în parteneriat, mai multe acţiuni cultural-artistice.

Expoziţia cuprinde 35 de lucrări de pictură şi grafică, realizate de cursanţii Şcolii Populare de Arte „Tudor Jarda” Cluj, de la clasele coordonate de experţii Călina Langa, Melinda Farkas, Duiliu Crişan şi Fabian Arpad. Iubitorii de frumos din Alba Iulia vor putea admira peisaje din judeţul Cluj, dar şi clădiri reprezentative ale oraşului de pe Someş printre care: Cazinoul, Casa lui Matei Corvin, Catedrala Ortodoxă, Teatrul Naţional şi Muzeul de Artă.

Din programul artistic al elevilor Şcolii de Arte Populare şi Meşteşuguri din Alba IUlia nu vor lipsi colindele şi cântece de iarnă interpretate cu Leontina Fărcaş şi Mugurii de Tezaur, grupul ,,Primavera” coordonat de prof. Marinela Popa, instrumentiştii din clasa de instrumente de suflat a prof. Nicolae Vancu. De asemenea, va fi şi un moment de folk al clasei de chitară a prof. Dragoş Tudor şi unul de actorie al trupei „Youth Art” a prof. Viorel Cioflică.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax