Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

JOI: Green Fashion Show 2017, la Alba Iulia. 20 de echipe de liceeni, la parada creaţiilor vestimentare realizate din materiale reciclabile. Concert DJ Rynno şi Sylvia

Publicat

parada

parada ecool O nouă ediţie a concursului de creaţii vestimentare din materiale reciclabile se desfăşoară joi, la Alba Iulia. La Green Fashion Show vor fi premiaţi cei mai creativi liceeni din judeţul Alba, care dovedesc astfel că le pasă de mediul înconjurător.

Evenimentul va avea loc joi, 11 mai, de la ora 17.00, la Alba Mall, fiind parte din ediția cu numărul opt a Campaniei ECOol, adresată elevilor de liceu din județul Alba. Pe lângă parada de modă „eco”, va fi şi un concert DJ Rynno şi Sylvia.

În competiție s-au înscris 180 de elevi de la 14 licee din tot județul (6 dintre licee sunt din Alba Iulia), organizați în 20 de grupuri.

Green Fashion Show este un spectacol-concurs, o competiție pe teme ecologice care are ca obiectiv sensibilizarea elevilor și a cadrelor didactice față de necesitatea protecției mediului înconjurător prin implicarea într-o activitate ce presupune munca în echipă și stimularea creativității acestora.

Tinerii sunt invitați să demonstreze că le pasă de mediul în care trăiesc, că au imaginație și că sunt dispuși să arate cât de creativi pot fi în comparație cu colegii lor din alte licee prin capacitatea lor de a realiza ținute vestimentare din materiale reciclabile sau reciclate.

Organizatorii concursului sunt Agenția Locală a Energiei Alba (ALEA) împreună cu Consiliul Județean Alba (CJ Alba) și Inspectoratul Școlar Județean Alba (IȘJ Alba).

La concurs s-au putut înscrie elevi din clasele IX-XIII, organizați în grupuri de maximum 10 persoane. Grupurile participante la concurs au avut la dispoziție perioada cuprinsă între 1 aprilie – 10 mai 2017 pentru a realiza minim 4 creații vestimentare din materiale reciclabile/ reciclate, creații ce vor fi prezentate la „Green Fashion Show”.

Prezentarea ținutelor realizate de fiecare grup se va face sub forma unei defilări-prezentare de vestimentații (durata maximă 3 minute) în cadrul spectacolului-concurs la care sunt invitați toți elevii liceelor din județul Alba.

Evaluarea grupurilor se va face de către un juriu alcătuit din reprezentanți ai partenerilor evenimentului, din specialiști în domeniul creației vestimentare, sponsori.

Jurizarea se va realiza în funcție de următoarele criterii urmărite atât în creațiile vestimentare prezentate, dar și în momentele de prezentare ale grupurilor:

– originalitate / creativitate

– impresia artistică (expresivitate, complexitate, valoare estetică în general)

– ilustrarea unui mesaj „eco” inclusiv prin folosirea materialelor reciclabile/reciclate (punctajul maxim va fi condiționat de utilizarea 100% a acestora, varietatea tipurilor de materiale);

– ilustrarea unei concepții a colecțiilor (bazată pe o idee centrală care poate fi reprezentată prin mesaj, cromatică, un anumit stil de vestimentație, un anumit tip de material, etc).

Grupurile câștigătoare (prin punctajul maxim obținut), la categoriile “Cel mai expresiv/convingător mesaj eco”, “Cea mai bună prezentare a colecției” şi “Cea mai bună colecție de vestimentații” vor primi drept premiu o excursie. Coordonatorii-profesori ai grupurilor câștigătoare la cele trei categorii vor primi vouchere valorice.

Tot o excursie este premiul ce va fi oferit pentru cei cinci designeri/ creatori ai celor mai bune cinci vestimentații individuale, câștigători pe bază de punctaj individual.

Se mai acordă cinci portofolii de modă/ sesiuni foto pentru cele mai convingătoare prezențe scenice şi premii individuale pentru popularitate, alese în urma unui vot online pe pagina de Facebook a Campaniei ECOol, ce vor consta în invitații la Festivalul Blaj Alive.

De asemenea, vor fi acordate diplome prin care se va atesta sprijinul oferit de fiecare profesor-coordonator în organizarea campaniei „eCOol 2017”, precum și diplome pentru de participare pentru grupurile înscrise și prezente la spectacolul final „Green Fashion Show”.

Vezi şi FOTO-VIDEO: Creaţii vestimentare spectaculoase la „Green Fashion Show” 2016, Alba Iulia. PREMIILE „ECOol”, după parada de costume din materiale reciclabile

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax