Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

JOI: Începe Stagiunea cu Skepsis 2018. Spectacolul de teatru „Cerere în Căsătorie”, la Alba Iulia

Publicat

Compania de teatru Skepsis vă invită joi, 18 ianuarie, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia, la primul eveniment din cadrul proiectului Stagiunea cu Skepsis 2018.

Pentru că proiectul, reeditat anual, urmăreşte aducerea în prim plan a tinerilor de valoare, cu potenţial creator, din Alba Iulia, programul serii va debuta cu un moment liric inedit dedicat lansării volumului de poezie „Intimele” semnat de poetul albaiulian Ioan Adrian Popa – câteva poeme incluse în volum vor fi prezentate publicului sub forma unei dramatizări cu Skepsis.

Seara va continua cu spectacolul de teatru „Cerere în Căsătorie” – un spectacol deja clasic din repertoriul grupului, construit pe baza uneia dintre piesele într-un singur act ale lui A.P. Cehov, autor care a marcat dramaturgia rusă şi care este un nume de reper în cultura universală.

Prin intriga simplă şi elegantă, prin construcţia personajelor pitoreşti, Cehov surprinde acel ceva reprezentativ nu doar pentru înţelegerea spiritului culturii sociale a Rusiei vremurilor sale dar şi pentru înţelegerea a ceea ce înseamnă omul şi relaţiile umane universale. Ivan Vasilievici Lomov, un tânăr boier de ţară doreşte să se aşeze „în rândul lumii” şi pentru asta face toate demersurile pe care le cere obiceiul. Tânăra Natalia, fiica vecinului său, pare a fi o partidă bună şi nu mai rămâne decât îndeplinirea formalităţilor.

Întregul eveniment poartă amprenta deja cunoscută a grupului Skepsis combinând umorul inteligent cu sensibilitatea, ironia fină cu satira. Grupul Skepsis nu doreşte să dovedească ceva, ci mai degrabă să descopere. Ne gândim spectacolele astfel încât să ascundă ceva ce merită şi aşteaptă să fie descoperit – sentimentul de comunitate, de împărtăşire a gândurilor şi emoţiilor colective în spiritul artei şi al umorului isteţ. Skepsis este o continuă provocare de a ieşi din zona de confort şi a descoperi ceva esenţial ce ţine de spiritualitatea umană, de experienţa de a fi legat în sens profund de ceilalţi, de comunitatea din care faci parte.

Biletele (10 lei/ 5 lei redus pentru elevi, studenţi şi pensionari) se pot găsi începând de marţi, 16 ianuarie, la secretariatul Casei de Cultură a Studenţilor Alba Iulia.

Stagiunea cu Skepsis 2018 – un proiect care urmăreşte implicarea tineretului în diversificarea ofertei cultural-artistice a oraşului şi participarea civică la viaţa socioculturală. Prin acest proiect Grupul Skepsis pregăteşte şi oferă publicului albaiulian spectacole de teatru şi divertisment pe întreg parcusrsul anului.

Parteneri: Primăria Municipiului Alba Iulia; Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia; Fundaţia “Inter-Art” Aiud; Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia; Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax