Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

JOI: O echipă de trei tineri din Alba Iulia vor monta rastele pentru biciclete la Colegiile „HCC” şi Economic. Promovează modul de transport sănătos la şcoală

Publicat

O echipă de trei tineri organizează joi o acţiune de amplasare a unor rastele pentru biciclete, în curţile colegiilor “Horea, Cloșca și Crișan” şi “Dionisie Pop Marţian” din Alba Iulia, în cadrul unui proiect finanţat de Fundația Comunitară Alba. Tinerii doresc astfel să promoveze mersul cu bicicleta la școală, ca un mod sănătos, rapid și ieftin de transport.

Iniţiativa aparaţine echipei “Interact” Alba Iulia şi evenimentul se derulează joi, 22 mai, de la ora 10.00 la “HCC” şi de la ora 11.00 la Colegiul Economic. Proiectul se numeşte “Move right! Live right!” şi este finanţat de Fundaţia Comunitară Alba, prin Programul “YouthBank Alba” pentru anul 2014, fiind unul din cele 10 iniţiative desemnate câștigatoare în acest an. Echipa “Interact Alba Iulia” a primit o finanțare în valoare de 2.000 de lei.

Acest proiect promovează mersul cu bicicleta la școală, un mod sănătos, rapid și ieftin de transport și constă în realizarea a şase rastele pentru biciclete, care vor fi ampalsate în curțile celor două colegii.

Cei trei membri ai echipei “Interact” Alba Iulia – Mihnea Orvas, Marius Țoc şi Alexandru Costinaș – s-au implicat activ în realizarea proiectului, iar sondajul realizat în rândul elevilor celor două colegii le-a demonstrat acestora utilitatea și necesitatea demersului lor, ideea fiind bine primită de tinerii liceeni.

Proiectul a fost o provocare încă de la etapa punerii pe foaie, urmată apoi de proiectarea rastelelor, realizarea acestora și în final promovarea acțiunii în rândul elevilor.

Echipa “Interact Alba Iulia” a primit un real sprijin din partea conducerii celor două colegii, în special a directorilor celor două instituții de învățământ, Valeriu Cerbu și Dan Anca.

În realizarea proiectului, tinerii au fost sprijiniți de “Rotary Club Alba Iulia Civitas Solis”, care a oferit spijin juridic, contabil și de expertiză.

Clubul de voluntariat “Interact Alba Iulia” s-a prezentat cu două proiecte în Programul “YouthBank”, ambele fiind declarate câștigatoare.

De asemenea, echipa a beneficiat de activa colaborare a membrilor “YouthBank”, la fel de implicați în inițiativele comunitare.

La evenimentul de inaugurare sunt invitați să participe cadrele didactice și elevii celor două licee, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar și Primăriei Alba Iulia, tinerii sperând că proiectul lor va reprezenta un început în promovarea deplasării cu bicicleta în rândul elevilor din municipiul Alba Iulia și chiar din întreg județul Alba.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax