Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

JOI: PARASTAS pentru Regele Mihai, la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. Slujba, oficiată de ÎPS Irineu

Publicat

Joi, 14 decembrie, de la ora 12.00, la Catedrala Încoronării din Alba Iulia se va desfăşura slujba de parastas pentru Regele Mihai. Ceremonia religioasă este oficiată de ÎPS Irineu, Arhiepiscop ortodox de Alba Iulia, alături de un sobor de preoţi şi diaconi.

Trupul neînsufleţit al Regelui Mihai a fost adus în ţară, la Bucureşti, miercuri dimineaţa, în jurul orei 11.00 fiind oficiată o slujbă religioasă pe Aeroportul Otopeni.

Cortegiul funerar se îndreaptă spre Castelul Peleș, unde va rămâne pentru câteva ore. Apoi, sicriul va fi transportat la Bucureşti şi va fi depus în Sala Tronului de la Palatul Regal, unde va rămâne până sâmbătă, ziua în care va avea loc înmormântarea, la noua catedrală Episcopală de la Curtea de Argeş. Sicriul cu corpul neînsufleţit al Majestăţii Sale va fi transportat cu Trenul Regal de la Bucureşti la Curtea de Argeş, potrivit digi24.ro.

Patriarhia a anunţat că, în cadrul ceremoniilor religioase oficiate cu prilejul înmormântării Regelui Mihai I al României vor exista trei momente în care vor fi trase clopotele catedralelor, mănăstirilor şi bisericilor din întreaga ţară:

Miercuri, 13 decembrie 2017, ora 11:00, la sosirea sicriului cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai I pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă;

Sâmbătă, 16 decembrie 2017, ora 12:30, la începutul slujbei de prohodire (înmormântare) din interiorul Catedralei Patriarhale;

Sâmbătă, 16 decembrie 2017, ora 18:30, la începutul ceremoniei religioase de îngropare în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală din Curtea de Argeş.

Vezi programul complet al funeraliilor:

Sicriul Regelui Mihai a fost adus în România, cu o aeronavă a forțelor aeriene. Va fi depus la Palatul Regal

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax