Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

JOI: PNL Alba Iulia marchează 25 de ani de la reînființarea partidului. Depuneri de coroane la statuia lui Ion I.C. Brătianu și ședință solemnă a BPT TNL Alba

Publicat

PNL Alba Iulia În acest an, PNL Alba Iulia împlinește 25 de ani de la reînființarea partidului. Astfel, joi, 15 ianuarie începând cu ora 16.15 vor avea loc depuneri de coroane la statuia marelui om politic liberal Ion I. C. Brătianu, din Alba Iulia (în fața Instituției Prefectului), eveniment la care sunt invitați să participe toți cei care doresc să aducă un omagiu marilor oameni de stat pe care, de-a lungul existenței sale, i-a dat Partidul Național Liberal. De asemenea, de la ora 17.00, la Blaj, TNL Alba va organiza un seminar despre valorile și principiile liberale, urmat de o ședință solemnă a BPT TNL Alba.

„În zilele fierbinți ale Revoluției din 1989, mai exact în 22 decembrie, un grup de vechi liberali, între care Sorin Botez, Nicolae Enescu, Dan Amedeu Lăzărescu, I.V. Săndulescu ș.a., au creat un comitet de iniţiativă pentru reînfiinţarea Partidului Național Liberal, care fusese desființat de către comuniști în noiembrie 1947.

În 6 ianuarie 1990 partidul a fost înscris la Tribunalul Bucureşti, iar în 15 ianuarie 1990, prin decizia instanței, partidul a fost practic reînfințat, primul său președinte postdecembrist fiind Radu Câmpeanu, fost lider al Tineretului Liberal în perioada interbelică, arestat ulterior de către comuniști și închis în temnițele comuniste.

Pentru a marca 25 de ani de la reînființarea Partidului Național Liberal, PNL Alba Iulia va organiza un important eveniment de comemorare a momentului din ianuarie 1990”, transmit reprezentanții PNL Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax