Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Se deschide JOB Club la Colegiul Economic din Alba Iulia. Proiect CJ Alba finanţat de Comisia Europeană

Publicat

elevi

La Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian” Alba Iulia are loc joi, 3 aprilie, deschiderea oficială a JOB-clubului înfiinţat în cadrul unităţii şcolare. Aceasta este inclusă în proiectul „Realizarea unui parteneriat în vederea stabilirii unei Scheme de Garantare pentru Tineri în judeţul Alba, România”, implementat de CJ Alba, pentru creşterea gradului de integrare socio-profesională a 80 de tineri.

În cadrul proiectului, patru şcoli-pilot din judeţul Alba derulează un program de acompaniament suport şi pregătire practică, în cadrul unui parteneriat public privat constituit între actori locali cu atribuţii în implementarea politicilor de ocupare şi de tineret.

Cele mai importante activități ale proiectului vizează crearea şi activarea de reţele suport: reţea partenerială la nivel judeţean între autorităţi publice locale, şcoli, mediu de afaceri, instituţii publice de ocupare, ONG-uri; reţea pilot de consilieri pentru îndrumare şi orientare profesională (18) – organizată la nivelul şcolilor partenere.

De asemenea, se va furniza un program de orientare şi consiliere vocaţională suport pentru 80 de tineri: Servicii de orientare profesională a tinerilor în cadrul a patru JOB-cluburi organizate în şcolile pilot; realizarea platformei online www.cvact.ro; curs de educaţie antreprenorială în fiecare şcoală pilot, componentă practică curs antreprenoriat – realizarea de start-up-uri  virtuale; ucenicie şi stagii de practică – internship în colaborare cu mediul de afaceri

Proiectul, finanţat de Comisia Europeană, este implementat de către Consiliul Judeţean Alba în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba, Patronatul Român, Asociaţia Acţiuni Sociale prin Metode Educative Active – ASMEA Ocna Mureş, Asociaţia Atitudini şi Alternative Bucureşti.

Valoarea totală a proiectului este de 149.254,67 euro, din care finanţare nerambursabilă 141.790,54 euro, iar durata de implementare este de 12 luni.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax