Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

JOI: Se sărbătoresc 20 de ani de medicină de urgenţă a UPU Alba Iulia şi 5 ani de la înfiinţarea SMURD. Distincţii şi simpozion aniversar

Publicat

YouTube video

IMG_9873 Joi, Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean din Alba Iulia sărbătoreşte 20 de ani de medicină de urgenţă şi 5 ani de la înfiinţarea serviciului SMURD. Potrivit şefului secţiei UPU, Aurel Crişan vor fi înmânate şi distincţii atât colaboratorilor care au sprijinit secţia, cât şi unor angajaţi care s-au evidenţiat prin munca lor. În cadrul evenimentului de joi va fi difuzat şi un film de prezentare a a activităţii UPU Alba.

Joi, 27 decembrie, de la ora 12.00, la sala de conferinţe a Hotelului Medieval din Alba Iulia, aproximativ 150 de invitaţi din mai multe judeţe ale ţării vor fi prezente la sărbătorirea celor 20 de ani de activitate a medicinei de urgenţă şi 5 ani de la înfiinţarea serviciului SMURD.

Şeful secţiei UPU, Aurel Crişan a precizat că o să fie difuzat un film care o să prezinte activitatea celor 20 de ani, respectiv cei 5 ani de SMURD cu „bune şi rele”.

IMG_9875 În cadrul evenimentului o să fie şi un moment de mulţumire a celor care au venit în sprijinul secţiei de Urgenţă, prin înmânare de diplome. Vor fi acordate diplome de merit şi plachete aniversare colaboratorilor, precum Consiliul Judeţean Alba, Consiliul Local Alba Iulia, sponsorilor, dar şi medicilor şi asistenţilor medicali din cadrul unităţii.

În prezent secţia de Primiri -Urgenţe a spitalului are 100 de cadre medicale, dintre care 17 medici titluari şi 4 medici rezidenţi.

YouTube video

Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare Alba este un serviciu public de urgenţă care asigură intervenţia cu maximă operativitate pentru supravieţuirea victimelor accidentelor, cât şi pentru efectuarea manevrelor medicale menite să preântămpine agravarea acestora. Funcţionează în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba din 16 octombrie 2009, prin echipaje ce încadrează ambulanțe pentru prim ajutor calificat și terapie intensivă mobilă. Echipajele sunt formate, în funcție de tipul ambulanței, din medici sau asistenți medicali din cadrul Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Alba și paramedici din cadrul I.S.U Alba, care au fost formaţi prin cursuri de prim-ajutor şi descarcerare.

Munca în echipă, unde fiecare membru al echipajului de intervenţie are un rol bine definit, promptitudinea, dăruirea, spiritul de sacrificiu şi profesionalismul în acordarea asistenţei medicale de urgenţă reflectă ideea de unitate în lupta pentru viaţă şi duc la creşterea calităţii îngrijirii acordate în faza prespitalicească pentru ridicarea la nivelul standardelor europene. Prin aceste demne calități și mânați de deviza ”Cine salvează o viață, salvează o lume întreagă!” au reușit membrii SMURD Alba să asigure un grad mai ridicat de siguranță a cetățenilor în cele peste 13 000 de intervenții la care au participat de la inaugurare și până astăzi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax