Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

JOI: Şedinţă CDR Centru la Alba Iulia. Decizii pentru acţiuni referitoare la proiecte pentru dezvoltarea regională

Publicat

Foto-1Municipiul Alba Iulia găzduiește, în această săptămână, prima ședință ordinară a forului decizional al Regiunii Centru. Membrii CDR Centru vor dezbate cele 13 subiecte propuse de către ADR Centru pe ordinea de zi a ședinței, punând accent pe analiza rezultatelor concrete atinse la nivel regional prin absorbția fondurilor nerambursabile. În cadrul lucrărilor se vor stabili noi proiecte de viitor și se vor adopta decizii privind acțiunile ce vor fi întreprinse în acest an în procesul de dezvoltare regională.

Reuniunea de lucru a Consiliului pentru Dezvoltare Regională al Regiunii Centru va avea loc în Sala de Conferințe a Hotelului Parc din Alba Iulia, începând cu ora 11.00, în data de 3 martie.

La această întâlnire de lucru, convocată de către Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru vor participa reprezentanții celor şase consilii judeţene din Regiunea Centru, respectiv Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu, primarii nominalizaţi ca reprezentanţi ai municipiilor, ai oraşelor şi comunelor din fiecare din aceste judeţe, precum și invitați din alte structuri ale administrației publice locale. Primele trei puncte ale ordinii de zi supun spre aprobare, Raportul de activitate al ADR Centru pentru anul 2015 și Raportului execuţiei bugetare a ADR Centru pentru anul 2015, precum și avizarea Raportului de activitate al CRESC Centru pe anul 2015.

Aspecte privind implementarea celor peste 1300 de proiecte gestionate de ADR Centru la nivel regional și finanțate din fonduri europene vor constitui punctul central al dezbaterilor, în cadrul prezentărilor privind stadiul implementării Programului Operaţional Regional 2007-2013, stadiul implementării Programului Operațional Creșterea Competitivității Economice 2007-2013 și referitoare la studiile de evaluare a impactului fondurilor europene derulate prin POR 2007-2013 asupra dezvoltării regionale în România. Pornind de la analiza problemelor întâmpinate, dar și de la exemplele pozitive identificate, participanții vor discuta despre pregătirea Regiunii Centru și a portofoliului de proiecte pentru preconizata lansare a apelurilor de proiecte în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020.

Tot în cadrul acestei ședințe se vor discuta proiectele regionale selectate în cadrul Programului Interreg Europe 2014-2020 (primul apel de proiecte), în care ADR Centru are calitatea de partener; datele obținute în cadrul studiului “Potențialul de dezvoltare socio-economică durabilă a Văii Râului Mureș, Regiunea Centru”; precum și câteva informații privind activitatea din anul 2015 a reprezentantului pentru Parteneriatul dintre Regiunea Centru și Landul Brandenburg, în corelare cu posibilitățile de dezvoltare a colaborării bilaterale în anul 2016.

Un aspect deosebit, relevat pe parcursul timpului și extrem de important pentru dezvoltarea economico-socială a Regiunii, îl constituie implementarea Planului de acțiune pentru dezvoltarea competitivității Regiunii Centru și atragerea de investiții la nivel regional. Din acest punct de vedere, membrilor CDR Centru le va fi supusă spre aprobare propunerea de aprobare a modificării Organigramei și a Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al ADR Centru, în vederea creării structurii de sprijinire a IMM-urilor și atragerea investiților în Regiune. Dezbaterile vor include și propunerea de avizare a Acordului Specific încheiat între Comisia Europeană și ADR Centru, cu referire la acțiunile și bugetul regional prevăzute în anul 2016 pentru dezvoltarea activității Centrului de Informare Europe Direct Regiunea Centru.

„În cadrul acestei ședințe vom vorbi despre activitățile pe care le propunem pentru anul 2016. La nivel național, conform raportului de activitate, ne situăm pe primele locuri în privința realizărilor concrete din proiecte, depășind gradul de absorbție de 80% pe care îl estimasem. Vrem să învățăm din experiența derulată în gestionarea fondurilor din perioada precedentă și să accelerăm maxim posibil derularea viitoarelor proiecte. Pornind de la faptul că partenerii noștri instituționali acordă mare importanță competitivității regionale, ne propunem să devenim un pol de informare și de consiliere pentru sprijinirea IMM-urilor și atragerea investiților în Regiune. Pe de altă parte, dorim să dezvoltăm parteneriatele derulate în ultimii ani și să derulăm proiecte de nivel regional care să aibă mare relevanță, atât pentru publicul larg cât și pentru identificarea și elaborării de planuri și strategii coerente de dezvoltare, în concordanță cu recomandările europene”, a declarat, înaintea ședinței de la Alba Iulia, directorul general ADR Centru, Simion Crețu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax