Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

JOI: Şedinţă CDR Centru la Alba Iulia. Decizii pentru acţiuni referitoare la proiecte pentru dezvoltarea regională


Publicat

Foto-1Municipiul Alba Iulia găzduiește, în această săptămână, prima ședință ordinară a forului decizional al Regiunii Centru. Membrii CDR Centru vor dezbate cele 13 subiecte propuse de către ADR Centru pe ordinea de zi a ședinței, punând accent pe analiza rezultatelor concrete atinse la nivel regional prin absorbția fondurilor nerambursabile. În cadrul lucrărilor se vor stabili noi proiecte de viitor și se vor adopta decizii privind acțiunile ce vor fi întreprinse în acest an în procesul de dezvoltare regională.

Reuniunea de lucru a Consiliului pentru Dezvoltare Regională al Regiunii Centru va avea loc în Sala de Conferințe a Hotelului Parc din Alba Iulia, începând cu ora 11.00, în data de 3 martie.

La această întâlnire de lucru, convocată de către Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru vor participa reprezentanții celor şase consilii judeţene din Regiunea Centru, respectiv Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu, primarii nominalizaţi ca reprezentanţi ai municipiilor, ai oraşelor şi comunelor din fiecare din aceste judeţe, precum și invitați din alte structuri ale administrației publice locale. Primele trei puncte ale ordinii de zi supun spre aprobare, Raportul de activitate al ADR Centru pentru anul 2015 și Raportului execuţiei bugetare a ADR Centru pentru anul 2015, precum și avizarea Raportului de activitate al CRESC Centru pe anul 2015.

Aspecte privind implementarea celor peste 1300 de proiecte gestionate de ADR Centru la nivel regional și finanțate din fonduri europene vor constitui punctul central al dezbaterilor, în cadrul prezentărilor privind stadiul implementării Programului Operaţional Regional 2007-2013, stadiul implementării Programului Operațional Creșterea Competitivității Economice 2007-2013 și referitoare la studiile de evaluare a impactului fondurilor europene derulate prin POR 2007-2013 asupra dezvoltării regionale în România. Pornind de la analiza problemelor întâmpinate, dar și de la exemplele pozitive identificate, participanții vor discuta despre pregătirea Regiunii Centru și a portofoliului de proiecte pentru preconizata lansare a apelurilor de proiecte în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020.

Tot în cadrul acestei ședințe se vor discuta proiectele regionale selectate în cadrul Programului Interreg Europe 2014-2020 (primul apel de proiecte), în care ADR Centru are calitatea de partener; datele obținute în cadrul studiului “Potențialul de dezvoltare socio-economică durabilă a Văii Râului Mureș, Regiunea Centru”; precum și câteva informații privind activitatea din anul 2015 a reprezentantului pentru Parteneriatul dintre Regiunea Centru și Landul Brandenburg, în corelare cu posibilitățile de dezvoltare a colaborării bilaterale în anul 2016.

Un aspect deosebit, relevat pe parcursul timpului și extrem de important pentru dezvoltarea economico-socială a Regiunii, îl constituie implementarea Planului de acțiune pentru dezvoltarea competitivității Regiunii Centru și atragerea de investiții la nivel regional. Din acest punct de vedere, membrilor CDR Centru le va fi supusă spre aprobare propunerea de aprobare a modificării Organigramei și a Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al ADR Centru, în vederea creării structurii de sprijinire a IMM-urilor și atragerea investiților în Regiune. Dezbaterile vor include și propunerea de avizare a Acordului Specific încheiat între Comisia Europeană și ADR Centru, cu referire la acțiunile și bugetul regional prevăzute în anul 2016 pentru dezvoltarea activității Centrului de Informare Europe Direct Regiunea Centru.

„În cadrul acestei ședințe vom vorbi despre activitățile pe care le propunem pentru anul 2016. La nivel național, conform raportului de activitate, ne situăm pe primele locuri în privința realizărilor concrete din proiecte, depășind gradul de absorbție de 80% pe care îl estimasem. Vrem să învățăm din experiența derulată în gestionarea fondurilor din perioada precedentă și să accelerăm maxim posibil derularea viitoarelor proiecte. Pornind de la faptul că partenerii noștri instituționali acordă mare importanță competitivității regionale, ne propunem să devenim un pol de informare și de consiliere pentru sprijinirea IMM-urilor și atragerea investiților în Regiune. Pe de altă parte, dorim să dezvoltăm parteneriatele derulate în ultimii ani și să derulăm proiecte de nivel regional care să aibă mare relevanță, atât pentru publicul larg cât și pentru identificarea și elaborării de planuri și strategii coerente de dezvoltare, în concordanță cu recomandările europene”, a declarat, înaintea ședinței de la Alba Iulia, directorul general ADR Centru, Simion Crețu.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

DSP Alba: 900 de persoane vaccinate în județ, în ultimele 24 de ore. Nu au fost semnalate reacții adverse imediate

Publicat

În județul Alba au fost vaccinate 900 de persoane, în ultimele 24 de ore. Potrivit DSP Alba, nu au fost înregistrate reacții adverse sau pierderi de vaccin.

~Luni, 25 ianuarie, în județul Alba au fost realizate 900 de imunizări anti-COVID, astfel: 534 în centrele de faza II (60 la Sebeș, 60 la Blaj, 60 la Câmpeni, 60 la Aiud, 60 la Cugir, 234 la Alba Iulia); 366 în centrele de faza I (spitale) din care 349 reprezintă rapeluri (a doua doză de vaccin).

Nu au existat doze irosite și nu au fost raportate reacții adverse imediate”, transmite DSP.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Stadiul lucrărilor de reabilitare termică a Școlii Generale din Teiuș. Proiect de peste 3,3 milioane de lei

Publicat

Școala Generală din Teiuș va fi reabilitată termic printr-un proiect de peste 3,3 milioane de lei.

Prin acest proiect se prevede realizarea lucrărilor de reabilitare și izolare termică a fațadei, respectiv a pereților exteriori, a soclului, atât pentru partea vitrată, dar și pentru cea opacă, precum și de izolare termică a planșeului peste ultimul nivel încălzit. Proiectul prevede și reabilitarea completă a sistemului de încălzire, dar și instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei. 

„Lucrările demarate la Școala Generală Teiuș, corpul de clădire aferent claselor V- VIII, un proiect amplu de reabilitare termică a școlii teiusene, în valoare de peste 3,3 milioane lei vor genera un confort termic și o ventilație corespunzătoare pentru copiii noștri și cadrele didactice ce desfășoară activități în școală, în paralel cu scăderea consumului de gaz și energie electrică, prin folosirea celor mai noi tehnologii în domeniu (panouri foto-voltaice, pompe de caldură, etc).

Lucrarea a demarat prin realizarea termosistemului pardoselelor și va continua conform proiectului tehnic cu celelalte lucrări de înlocuire și izolație”, au transmis reprezentanții Primăriei Teiuș. 

Citeste mai mult
Publicitate

BLAJ

FOTO: Imagine emoționantă cu Dorin și Miky, pompierul din Alba și cățelul pe care acesta l-a salvat din apa înghețată a Târnavei

Publicat

Ministerul Afacerilor Interne a postat pe contul de Facebook al instituției o fotografie cu un pompier din județul Alba, împreună cu câinele pe care acesta l-a salvat din apele Râului Târnava Mare. 

”Se numește Dorin, are 36 de ani și, nici nu avea cum altfel, este un mare iubitor de animale.

El este pompierul care săptămâna trecută l-a salvat, din apele Râului Târnava Mare în care căzuse, pe Miky, un cățel din rasa Malamut de Alaska.

Citește și: VIDEO: Momentul în care un câine căzut în apele înghețate ale râului Târnava Mare este salvat de pompierii din Blaj

Cei doi s-au revăzut la sediul unității de pompieri, iar Dorin i-a promis noului său prieten că, pe lângă cele două pisici pe care le are acasă, în curând va avea și un câine!” au scris pe Facebook, reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne.

Momentul emoționant cu salvarea câinelui în vârstă de 8 ani din apele înghețate a fost surprins de unul dintre salvatorii chemați să intervină la fața locului.

Sursă video: ISU Alba

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Braconieri sancționați de jandarmii din Alba, după ce au fost prinși pescuind fără permis. Ce amenzi au primit

Publicat

În urma unor acțiuni de combatere și prevenire a pescuitului ilegal, desfășurate la sfârșitul săptămânii trecute, mai multe persoane au fost sancționate de jandarmii din Alba cu amenzi cuprinse între 300 și 800 de lei, precum și cu avertisment, pentru încălcarea prevederilor legale privind pescuitul și acvacultura.

Pe timpul acestor acțiuni ce au avut loc pe râul Mureș, în localitățile Zărești, Teiuș, Aiud, Ocna Mureș și Lunca Mureșului, șase persoane cu vârste cuprinse între 32 și 75 de ani, originare din județele Hunedoara, Cluj și Alba, au fost depistate pescuind fără a deține permis de pescuit, iar una dintre acestea pescuind cu lansetă cu plasă monofilament.

Pe timpul acestor acțiuni au fost desfășurate și activități de informare și prevenție, cu privire la faptele ce constituie contravenții sau infracțiuni în domeniul pescuitului și sancțiunile care se aplică în cazul nerespectării prevederilor legale.

„Astfel de acțiuni vor continua și în zilele următoare. Recomandăm persoanelor pasionate de pescuit să studieze prevederile Ordonanței de urgență 23/2008 privind pescuitul și acvacultura”, au transmis reprezentanții Jandarmeriei Alba.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate