Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

UPDATE: Şedinţă la CJ Alba. Transferul unui traseu de transport la AIDA TL, spaţiu pentru Colegiul Medicilor Dentişti şi TAXE


Publicat

CJ prefectura albaConsilierii judeţeni se reunesc joi, 26 februarie, de la ora 11.00, în şedinţă ordinară, cu 18 proiecte pe ordinea de zi. Vor vota propuneri pentru includerea traseului de transport Alba Iulia – Galda de Jos – Cetea în cadrul AIDA-TL şi eliminarea din programul judeţean, comisie pentru declararea utilităţii publice a lucrării “Stadion Cîmpeni”, modificări la documentaţia pentru restaurarea clădirii ce va găzdui Museikon, spaţii pentru Colegiul Medicilor Dentişti Alba la subsolul sediului de pe strada Basarabiei din Alba Iulia, completarea taxelor locale şi tarifelor şi rectificare.

UPDATE: Ordinea de zi a fost suplimentată cu două proiecte, privind aprobarea finanțării proiectului ”Resistematizarea și amenajarea Centrului expozitional – Muzeu Ialoveni” propus de Raionul Ialoveni din Republica Moldova și respectiv privind aprobarea Programului anual de finanțare nerambursabilă din bugetul județului Alba a activităților nonprofit de interes județean, aferent anului 2015 și a Regulamentului de finanțare nerambursabilă din bugetul județului Alba a activităților nonprofit de interes județean, în domeniul ”Sport”.

Toate proiectele au fost aprobate de către consilierii județeni.

Proiectul ordinii de zi:

1. Proiect de hotărâre privind actualizarea Programului de transport judeţean de persoane prin curse regulate pentru perioada 2008-2013, în judeţul Alba, prelungit până la data de 31.03.2015, prin eliminarea traseului Cod 033: Alba Iulia – Galda de Jos – Cetea, care urmează a fi inclus în programul de transport public local din cadrul Asociaţiei Intercomunitare de Dezvoltare Alba Iulia – Transport Local.

2. Proiect de hotărâre privind reactualizarea componenţei Comisiei de evaluare şi selecţie a lucrărilor din categoria culturii scrise (Gabriela Cristina Hale, membru)

3. Proiect de hotărâre privind acordarea unui mandat special reprezentantului Judeţului Alba în Adunarea Generală a Acţionarilor la Societatea Comercială „Drumuri şi Poduri Locale Alba” S.A (mandat special pentru Victor Secară în vederea prelungirii pe un an a împrumuturilor bancare şi creditelor comerciale în valoare de 2,3 milioane lei

4. Proiect de hotărâre privind aprobarea susţinerii activităţilor Agenţiei Locale a Energiei Alba – ALEA, înfiinţată potrivit Contractului de grant EIE/TYPE2/07/211/SI2.469828. (195.000 lei)

5. Proiect de hotărâre privind numirea Comisiei pentru efectuarea cercetării prealabile în vederea declarării utilităţii publice de interes local a lucrării „Stadion – Cîmpeni” (Voichiţa Maria Coman – arhitect şef al judeţului, Mihail Trifa – viceprimar Cîmpeni, Tania Cramba – arhitect şef Cîmpeni)

6. Proiect de hotărâre pentru modificarea Anexei nr. 1 la Hotărârea Consiliului Judeţean Alba nr. 216/2014 privind aprobarea unor procese-verbale de vecinătate.

7. Proiect de hotărâre pentru modificarea Anexei nr. 1 a Hotărârii Consiliului Judeţean Alba nr. 75 din 27.03.2014 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii „Restaurare, reabilitare, refuncţionalizare pentru clădire corp C3 în Museikon” – Secţia de psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, str. Unirii nr. 3 (investiţie 6.338.924 lei exclusiv TVA, din care construcţii-montaj 5.007.183 lei; durata lucrărilor 13 luni; suprafaţa construită existentă 532 mp şi propusă 562 mp; suprafaţa desfăşurată existentă 1596 mp şi propusă 1865 mp; investiţie finanţată din fonduri SEE şi bugetul judeţean).

8. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării valorii de inventar a unui bun imobil, proprietate publică a Judeţului Alba, concesionat catre SC APA-CTTA SA, ca urmare a realizării unor lucrări de investiţii din Fondul de Întreţinere, Înlocuire, Dezvoltare (împrejmuire staţie clorinare Bărăbanţ – Alba Iulia)

9. Proiect de hotărâre privind însuşirea documentaţiilor tehnice cadastrale, pentru înscrierea în Cartea funciară a dreptului de proprietate publică a Judeţului Alba asupra a două sectoare de drum judeţean (DJ 704: DN7 Şibot – Vinerea – Cugir – Şureanu – Prigoana – Valea Mare – DN 67 C, de la km 59+586 la km 75+950, pe teritoriul comunei Şugag, extravilan; DJ 709 K: limită judeţul Hunedoara – Cabana Şureanu – DJ 704, de la km 65+951 la km 68+917, pe teritoriul oraşului Cugir extravilan, respectiv de la km 68+917 la km 69, pe teritoriul comunei Şugag extravilan)

10. Proiect de hotărâre privind aprobarea închirierii de către Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia a unui spaţiu în suprafaţă totală de 5 mp, situat în imobilul aflat în administrarea acestei unităţi sanitare (punct control poartă, preţ pornire licitaţie închiriere 50 euro/mp/lună)

11. Proiect de hotărâre privind aprobarea dării în administrarea Colegiului Medicilor Dentişti Alba a unor bunuri – spaţii în suprafaţă utilă totală de 59,81 mp, situate la subsolul imobilului din Municipiul Alba Iulia, str. Basarabiei nr. 5, proprietate publică a Judeţului Alba (5 spaţii – camere)

12. Proiect de hotărâre privind includerea unui bun în Inventarul proprietăţii private a Judeţului Alba şi aprobarea concesionării acestuia către SC APA-CTTA SA (maşină debitat)

13. Proiect de hotărâre privind modificarea Regulamentului de organizare şi funcţionare al Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba.

14. Proiect de hotărâre privind modificarea structurii organizatorice a Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud (Secţia Pneumologie I – 56 paturi din care compartiment TBC 23 paturi; Secţia Pneumologie II TBC – 60 paturi; spitalizare zi – 4 paturi; farmacie, laborator analize medicale (compertiment BK), laborator radiologie – imagistică medicală, laborator explorări funcţionale (compartiment endoscopie bronşică), dispensar TBC, ambulatoriu integrat (pneumologie), aparat funcţional)

15. Proiect de hotărâre privind modificarea Anexei la Hotărârea Consiliului Judeţean Alba nr. 213/29.12.2014 privind actualizarea „Devizului general” din cadrul documentaţiei tehnico-economice aferentă Proiectului „Sistem de management integrat al deşeurilor în Judeţul Alba”, finanţat in cadrul Programului Operaţional Sectorial Mediu.

16. Proiect de hotărâre privind completarea Anexei Hotărârii Consiliului Judeţean Alba nr. 27/17.02.2013 (se completează cu autobuz ce va fi utilizat pentru activităţi CJ)

17. Proiect de hotărâre pentru completarea Hotărârii Consiliului Judeţean Alba nr. 156/27.09.2014 privind stabilirea de taxe locale şi tarife datorate bugetului general al Judeţului Alba în anul 2015, cu modificările şi completările ulterioare.

18. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului general al Judeţului Alba, a bugetului propriu al Judeţului Alba şi aprobarea bugetului fondurilor externe nerambursabile, pe anul 2015 (completare tarife ambulatoriu de specialitate Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud)

Citeşte şi Aproape un milion de lei de la CJ Alba pentru promovarea şi dezvoltarea turistică a judeţului. Programul evenimentelor şi activităţilor în 2015


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


TOP articole in ultimele zile

Publicitate

EVENIMENT

Scrisoare deschisă: Mai multe cadre medicale din țară, cer pensie de urmaș pentru copiii lor, dacă vor muri la datorie

Publicat

Într-o scrisoare deschisă adresată autorităților, ONG-ul Alianța Medicilor cere o lege prin care copiii cadrelor medicale să beneficieze de pensie de urmaș, în cazul în care, aceștia vor muri la datorie, în lupta cu noul coronavirus.

De asemenea, în scrisoarea respectivă, cadrele medicale, mai arată că bonusul de 500 de euro, promis de președintele țării, Klaus Iohannis, nu va rezolva problema, ci că au nevoie de echipamente de protecție, circuite corecte și camere de decontaminare.

” Scrisoare deschisă pentru toți decidenții,

Dacă nu ni se vor da asigurări și o lege clară, potrivit căreia copiii noștri (indiferent de vârsta acestora, aflați la studii sau încă sugari) vor avea asigurată toată viața pensie de urmaș în caz de deces (din cauza COVID-19), ne rezervăm dreptul de a demisiona.

Suntem foarte mulți în situația soț-soție care lucrează în domeniul sănatății (medic – medic; asistent – asistent; medic – asistent; asistent – infirmieră și toate celelalte relații posibile).

Nu avem nevoie de bani în plus ca să muncim și să ne facem datoria!

Este revoltător! Avem nevoie de echipamente de protecție, de circuite corecte, de camere de decontaminare la ieșirea din zona roșie și, mai ales, avem dreptul să ne știm copiii la adăpost, în caz de îmbolnăvire.

Echipament corespunzător de protecție înseamnă:

1) Pentru ATI și specialități chirurgicale: mască ffp2/ffp3, viziere, bonetă, PPE, cizme de cauciuc, două perechi de mănuși chirurgicale;
2) Pentru restul personalului din specialitățile medicale: măști ffp2/ ffp3, vizieră, bonetă, halat chirurgical impermeabil, două perechi de mănuși și botoși lungi.

Subliniem că toți cei care lucrăm în spitale, de la portar, brancardier și până la medicii cei mai expuși – ATI-iști, ORL-iști, infectioniști, chirurgi – ne dorim să muncim în condiții de deplină siguranță pentru că, odată infectați, reprezentăm un pericol pentru pacienții noștri, colegi și pentru toți cei cu care venim în contact.

Pericolul de a ne transforma în vectori este mare și un singur infectat în spital ne poate infecta pe toți, iar cei infectați nu pot folosi nimănui, nici măcar celor pe care ar trebui să îi trateze.

Ne întrebăm: rezolvă cei 500 de euro promiși problemele personalului medical? Evident, nu. Ei se adresează unei presupuse nevoi financiare care nu există. Toți am cerut echipamente de protecție, teste, circuite, protocoale și nu am primit decât foarte puțin. Și le cerem nu pentru că ne e teamă pentru noi, ci pentru că odată infectați suntem un pericol, o bombă cu ceas pentru pacienți, pentru colegi și, nu în ultimul rând, pentru familiile noastre. Asta vrem: siguranță pentru toată lumea!

Nu este admisibil să avem protocoale pentru cei decedați și nicio asigurare pentru urmașii personalului din sănătate ce poate fi afectat de pandemie .
Nu suntem datori numai față de pacienți, ci si față de urmașii noștri.
Găsiți soluții viabile pentru ca toți cei ce lucrăm în domeniul sanitar să o putem face protejați, în condiții de siguranță și, dacă se poate, sustineți-ne cu tot ce puteți ca să ne putem trata pacienții și să fim sănătoși!

În cazul în care se va ajunge la primirea celor 500 de euro, fără posibilitate de refuz, donarea lor către o cauză pe care o susținem este de dorit, în contextul în care nu acesta este sprijinul pe care îl solicităm!”, se arată în scrisoarea postată pe pagina Alianța Medicilor.

Scrisoarea este semnată de doctor Bogdan Tănase, președinte al ONG-ului, Alianța Medicilor.

Alianţa Medicilor pentru Modernizarea Sistemului Medical este o organizaţie nonprofit constituit dintr-o mişcare spontană pe Facebook, la care au participat în jur de 30.000 de cadre medicale şi membrii ai societăţii civile din toată ţara. Alianţa Medicilor pledează pentru o creştere a finanţării sistemului medical, venituri comparabile cu cele din ţările Uniunii Europene, militează împotriva managementului defectuos al sistemului medical şi promovează eforturile deosebite ale corpului medical pentru un act medical responsabil şi de calitate.

 

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Câte persoane se află în izolare și în carantină în județul Alba. Amenzi de peste 250.000 de lei date de autorități în 24 de ore

Publicat

În județul Alba se află 345 persoane în carantină şi 1.298 persoane izolate la domiciliu. Au ieşit din carantină 94 de persoane, iar din izolare la domiciliu 2.582 persoane, potrivit celor mai recente date transmise de reprezentanții Prefecturii Alba.

Polițiștii din Alba continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență prin verificarea persoanelor și societăților comerciale, fluidizarea traficului rutier și escortarea autovehiculelor care tranzitează județul nostru cu persoane care revin din afara granițelor țării.

În ultimele 24 de ore, 236 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

Astfel, s-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 1.555 de persoane, iar echipaje mixte de polițiști, jandarmi, polițiști locali și lucrători MApN au intensificat activitățile pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanțele Militare.

Ca urmare a acțiunii au fost aplicate 211 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 256.100 lei, pentru nerespectarea dispozițiilor Ordonanțelor Militare.

De la debutul epidemiei, polițiștii din Alba au aplicat 2.260 sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.985.450 de lei.

În ultimele 24 de ore, 123 de efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19, astfel:

Misiuni de escortare a convoaielor auto
Asigurarea măsurilor de ordine publică în zona centrelor de carantină
Misiuni desfășurate în vederea verificării modului de respectare a prevederilor ordonanțelor militare.
În urma acțiunilor specifice au fost aplicate desfășurate de echipajele de jandarmi, au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 500 de lei, pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare.

sursă foto: Prefectura Județului Alba, imagine de arhivă, rol reprezentativ.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Proiect: Permisele de conducere reținute de Poliție nu vor mai fi predate personal de către șoferi

Publicat

politia-rutiera

Un proiect de ordonanță de urgență prevede că șoferii nu vor mai fi obligați să predea personal permisele de conducere, în situația în care polițiștii rutieri au dispus suspendarea acestora.

Actul de modificare a Codului Rutier propune ”derogarea de la obligativitatea contravenientului de a preda permisul de conducere personal ori prin reprezentant convenţional, în termen de 30 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei şi reglementarea predării acestuia exclusiv prin servicii de curierat, cu aviz de primire”.

De asemenea, ”permisul de conducere reţinut se restituie titularului la adresa de corespondenţă precizată cu ocazia transmiterii dovezii înregistrării plângerii contravenţionale”.

Derogările ar urma să fie aplicate în perioada stării de urgență, pentru a evita prezenţa conducătorilor de autovehicule, de tractoare agricole sau forestiere ori de tramvaie la sediul poliţiei rutiere.

Cererile de restituire, la încetarea cauzelor pentru care au fost reţinute, ar urma să fie transmise prin orice mijloace ce asigură transmiterea textului şi confirmarea primirii acestora, precum fax, e-mail, curier rapid, iar restituirea documentelor să se realizeze la adresa de corespondenţă precizată de către titular în cuprinsul cererii.

”În cazul contestării procesului-verbal de constatare și sancționare a contravenției la regimul rutier, contravenientului îi revine obligația de a prezenta la unitatea de poliție din care face parte agentul constatator, personal sau prin reprezentant convențional, dovada înregistrării plângerii la judecătoria în a cărei rază de competență a fost constatată fapta. Astfel, este necesară stabilirea unei derogări, pe întreaga durată a stării de urgență, în sensul că dovada înregistrării plângerii contravenționale se realizează printr-un document emis de către instanța de judecată sau printr-un extras de pe portalul instanțelor de judecată w.w.w.portal.just.ro, iar transmiterea la unitatea din care face parte agentul constatator să se realizeze prin orice mijloace ce asigură transmiterea textului și confirmarea primirii acestora, precum fax, e-mail, curier rapid. Subsecvent, permisul de conducere reținut se restituie titularului la adresa de corespondență precizată cu ocazia transmiterii dovezii înregistrării plângerii contravenționale”, se mai arată în nota de fundamentare a proiectului.

AICI, proiectul integral.

AICI, nota de fundamentare.

surse: digi24.ro, mai.gov.ro

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

DSP Alba: În județul Alba nu există focare de coronavirus, ci doar cazuri izolate de infectare

Publicat

dsp alba directia de sanatate publica

În județul Alba nu există momentan focare de coronavirus, ci doar cazuri izolate. Mai mult, la ora actuală nu există cazuri de infectare intraspitalicești, a declarat directorul DSP Alba, Alexandru Sinea.

” În toate cazurile confirmate pozitiv COVID-19 identificate în judet, medicii epidemiologi ai DSP Alba au demarat anchete epidemiologice privind stabilirea contactilor.

Conform procedurii, contactii direcți ai unei persoane depistate pozitiv se izolează, contactii direcți care prezintă simptomatologie specifica COVID-19 se testează și după caz se transporta la unități sanitare. Cadrele medicale care au întrat în contact cu bolnavi COVID-19 și prezintă simptome vor fi testate cu prioritate, folosirea materialelor de protecție fiind obligatorie.

Spitalele din județ dețin materiale de protecție pe care sunt obligate sa le pună la dispoziția cadrelor medicale.

Acestea sunt protocolale naționale, iar DSP Alba nu face altceva decât sa le respecte și sa le pună în aplicare. Nu se fac teste la cerere, respectam regulamentul întocmai și ne facem datoria”, a declarat Alexandru Sinea.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate