Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

JOI: Şedinţă la Consiliul Local Sebeş. Transport gratuit pentru pensionari, finanţări şi investiţii


Publicat

Consiliul Local al Municipiului Sebeş este convocat joi, 26 octombrie, de la ora 14.00, în şedinţă publică ordinară, la sala festivă a Colegiului Naţional “Lucian Blaga”. Consilierii au pe ordinea de zi 20 de proiecte de hotărâre şi informări.

Proiect al ordinii de zi:

1. Proiect de hotărâre privind modificarea şi completarea art. 1 al HCL nr. 238/2016 privind desemnarea reprezentanţilor Consiliului Local al Municipiului Sebeş în Comisiile de Evaluare şi Asigurarea Calităţii, ce se vor constitui la nivelul Şcolilor din învăţământul preuniversitar de pe raza administrativ teritorială a Municipiului Sebeş, modificată prin HCL nr. 313/2016.

Proiect: iniţiator Primar

2. Proiect de hotărâre privind tacita relocaţiune intervenită între locatar DOMNIŢA Manuela – Camelia, fost locatar al contractului de închiriere nr. 93/23311/14.07.2011 – si Municipiul Sebeş ca efect al prevederilor art.1810 NCPC.

Proiect: iniţiator Primar

3. Proiect de hotărâre privind aprobarea liniilor prioritare pentru subvenţionarea din bugetul local în anul 2018 a asociaţiilor şi fundaţiilor, în baza Legii nr. 34/1998 privind acordarea unor subvenţii asociaţiilor şi fundaţiilor române cu personalitate juridică, care înfiinţează şi administrează unităţi de asistenţă socială.

Proiect: iniţiator Primar

4. Proiect de hotărâre privind aprobarea gratuităţii transportului public local de persoane pentru pensionarii cu domiciliul pe raza Municipiului Sebes care au pensii până la 1500 lei/lună inclusiv şi pentru alte categorii de persoane.

Proiect: iniţiator Primar

5. Proiect de hotărâre privind privind stabilirea procedurii de acordare a esalonarilor la plata impozitelor, taxelor si a altor obligatii la bugetul local al municipiului Sebeş, a esalonarii la plata majorarilor de intarziere de orice fel, cu exceptia majorarilor de intarziere datorate pe perioada de esalonare de contribuabilii persoane fizice si juridice, elaborate in conformitate cu prevederile Legii 207/2015 privind Codul de procedura fiscal.

Proiect: iniţiator Primar

6. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentaţiei P.U.Z. şi a R.L.U. Proiect nr. 39/2017 “Construire iazuri piscicole şi zone de agreement” Municipiul Sebeş, Extravilan – loc numit topic „Ruzga”, F.N., jud. Alba, beneficiar: S.C. Superior Stone S.R.L.

Proiect: iniţiator Primar

7. Proiect de hotărâre privind retragerea din administrarea Serviciul Public de Administrarea Patrimoniului Sebeş a mijlocului fix “Teren aferent – Grup Şcolar ind. Sebeş – Str. Viilor, nr. 2”, nr. inventar 80019 şi darea în administrare către Liceul Tehnologic Sebeş.

Proiect: iniţiator Primar

8. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentaţiei P.U.Z. şi a R.L.U.proiect nr. 34/2017 “PUZ Baza Sportivă Răhău”, loc. Răhău, Municipiul Sebeş – Extravilan, nr. FN, jud. Alba, beneficiar Municipiul Sebeş.

Proiect: iniţiator Primar

9. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentaţiei P.U.Z. şi a R.L.U. proiect nr.2/2017 „Construire Hală de Producţie şi împrejmuire”, extravilan Municipiul Sebeş, jud. Alba, beneficiar S.C. Ecorom Star Invest S.R.L.

Proiect: iniţiator Primar

10. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației P.U.Z. şi a R.L.U. proiect nr. 1357/2017 „Construire drum interior”, Mun. Sebeș – str. Industriilor, nr.FN, jud. Alba, beneficiar: S.C. Star Transmission S.R.L și S.C. Star Assembly S.R.L.

Proiect: iniţiator Primar

11. Proiect de hotărâre privind aprobarea transferului dreptului de folosinţă gratuită asupra terenului situat în Lancrăm înscris în CF 76107 – nr. topo. 76107 parcela nr. 23 din folosinţa d-nului Moro Ciprian Zoltan în folosinţa d-nei Macovei Ana-Maria.

Proiect: iniţiator Primar

12. Proiect de hotărâre privind acordarea, post mortem, a Titlului de „Cetăţean de Onoare” al Municipiului Sebeş pentru Episcopul Vasile Moga.

Proiect: iniţiator Primar

13. Proiect de hotărâre privind majorarea valorii de inventar a mijlocului fix “Reţea apă” – Răhău, ca urmare a finalizării şi efectuării recepţiei la terminarea lucrărilor pentru bunul realizat prin programul de investiţii din fondul IID – 2017: “Extindere reţea de alimentare cu apă potabilă – Răhău, Municipiul Sebeş , jud. Alba”

Proiect: iniţiator Primar

14. Proiect de hotărâre privind repartizarea sumelor alocate cultelor religioase în bugetul pe anul 2017.

Proiect: iniţiator Primar

15. Proiect de hotărâre privind aprobarea încetării prin reziliere unilaterală de către concedent a Contractului de concesiune nr. 17960/11.09.2002 ca urmare a nerespectării obligaţiilor de către concesionar.

Proiect: iniţiator Primar

16. Proiect de hotărâre privind aprobarea prelungirii contractelor de închiriere pentru chiriaşii din blocurile ANL 12 AB – cartier Valea Frumoasei.

Proiect: iniţiator Primar

17. Informarea nr. 30082/26.09.2017 – adresa Instituţiei Prefectului Judeţului Alba.

18. Informarea nr. 30567/03.10.2017 – adresa Ministerului Mediului privind petiţia unui grup de cetăţeni din Sebeş.

19. Informarea nr. 31402/11.10.2017 – raportul consilierilor care au participat la cursul de perfecţionare din perioada 8.09.2017 – 14.09.2017 privind “Transparenţă, etică şi integritate în administraţia publică”.

20. Informarea nr. 31955/17.10.2017 – adresa Liceului Tehnologic Sebeş.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ECONOMIE

VIDEO: Ratele la bănci pot fi amânate. Cei care întâmpină greutăți pot face sesizări pe o platformă online

Publicat

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat luni seară, după ședința de guvern, că de astăzi românii pot cere amânarea ratelor la credite.

Tot astăzi au fost publicate în Monitorul Oficial normele de aplicare a ordonanței pentru suspendarea plății ratelor până la 9 luni.

Citește și Amânarea ratelor la bănci. Ce prevăd normele de aplicare a OUG 37/2020, publicate în Monitorul Oficial

„În următoarele 45 de zile, românii au timp să depună cereri pentru amânarea ratelor”, a mai adăugat ministrul Finanțelor. El le cere băncilor să analizeze cu prioritate aceste solicitări venite de la clienții aflați în dificultate de a plăti ratele creditelor, afectați de criza cauzată de coronavirus.

Tot luni, ministrul Finanţelor a anunţat că românii care nu știu cum să aplice pentru amânarea ratelor pot accesa, începând de marţi, un portal online pentru a semnala problemele cu care se confruntă și a cere lămuriri.

sursă: digi24.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

INCENDIU într-o gospodărie din Sâncel. Pompierii din Blaj intervin cu trei autospeciale

Publicat

incendiu noaptea

Pompierii din Blaj au fost chemați să intervină, luni seara, pentru stingerea unui incendiu izbucnit în localitatea Sâncel. Din primele date, a luat foc acoperișul unui garaj.

Potrivit ISU Alba, arde o suprafață de 20 mp din acoperișul garajului și există posibilitatea de extindere la o casă vecină.

La fața locului intervin pompierii cu două autospeciale de stingere incendii și un echipaj SMURD.

UPDATE: ISU Alba a transmis că incendiul a fost localizat și nu s-a extins la alte proprietăți.

foto: arhivă

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

Ministrul Educației: Elevii vor rămâne acasă cel puțin până la jumătatea lunii mai. Anul școlar nu va fi înghețat

Publicat

Elevii vor rămâne acasă cel puțin până jumătatea lunii mai, a precizat ministrul Educației, Monica Anisie. A exclus înghețarea anului școlar și a spus că precizări despre evaluare națională și bacalaureat va da în această săptămână.

Ministrul Educației a spus că după 21 aprilie, când se termină vacanța de primăvară, elevii vor continua să învețe de acasă până cel puțin în 16 mai, când expiră starea de urgență în România.

”Cel mai important este ca elevii și profesorii să fie în siguranță, sănătatea lor este cea mai importantă”, a afirmat Monica Anisie.

Ea a precizat că momentul redeschiderii școlilor va fi decis de către Comitetul pentru Situații Speciale de Urgență.

Ministrul Educației a mai spus că în cursul acestei săptămâni va anunța măsurile pe care le va lua în privința examenelor naționale și a desfășurării acestora.

”Noi ne uităm și la ce au făcut celelalte țări. Sunt însă foarte multe țări – Estonia, Ungaria, Luxemburg, de exemplu – care nu au luat încă nicio decizie. Săptămâna aceasta vom anunța soluțiile la care ne gândim și pe care le luăm și în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus. Dar sub nicio formă nu se va îngheța anul școlar”, a declarat pentru HotNews.ro Monica Anisie.

sursă: hotnews.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Mesajul tulburător al unui aiudean, după ce a aflat că a fost infectat cu coronavirus la Centrul de Dializă din Alba Iulia

Publicat

domsa dializa

Mesaj emoționant al unui bărbat, pacient la Centrul de Dializă din Alba Iulia, care a aflat astăzi dimineață că fost diagnosticat cu COVID-19. Acesta și-a exprimat îngrijorarea, având în vedere vestea pe care a primit-o, iar postarea sa pe rețeaua de socializare a atras sute de încurajări venite de la semenii săi.

”La Centrul de dializă din Bărăbanț (Alba Iulia) acolo unde fac eu dializă de 3 ori pe săptămână, au fost depistate două cazuri de infecții cu Covid 19. Sâmbătă după-amiaza ne-au testat și pe noi, pacienții, plus medicii și asistentele. Azi au venit rezultatele, și au fost depistate aproximativ încă zece persoane pozitive, contaminate cu Covid 19, printre care și eu”, a scris bărbatul, pe Facebook.

Lucian Domșa scria de mai multă vreme un roman pe facebook. ”Povestirile sunt o parte reale, o parte inventate, am încercat să aduc un echilibru între real și imaginar” scria Lucian într-un comentariu la o postare pe facebook. ”Aneta” este o poveste la care Lucian scrisese până acum 47 de episoade.

”Voi intra în izolare, e posibil ca acesta să fie ultimul episod din „Aneta”  pe care-l voi posta, deși nu-mi doresc deloc acest lucru… Dumnezeu cu mila….”. Apoi la sfârșitul episodului,  a încheiat: ”Va urma. Sper..”

 

Postarea sa a strâns, în doar câteva ore, sute de comentarii cu mesaje de susținere și încurajare, dar și de revoltă pentru inconștiența cu care au fost expuși infectării cu COVID-19, pacienții, la Centru de Dializă din Alba Iulia.

Vezi și ȘTIREA TA Probleme GRAVE semnalate la Centrul de dializă din Alba Iulia: „E o bombă cu ceas”. Poziția DSP Alba

Reamintim că la Centrul de dializă din Alba Iulia este în derulare o anchetă epidemiologică și una separată, derulată de DSP Alba, după ce aici au fost confirmate 10 cazuri de COVID-19 (1 medic, 2 asistente și 7 pacienți dializați). Pe dresa redacției au fost semnalate nereguli cu privire la activitatea și măsurile de prevenire a infectării pacienților.

Vezi și Noi cazuri de coronavirus la Centrul de Dializă din Alba Iulia. Personal medical și pacienți, INFECTAȚI cu noul virus

Citește și Anchetă DSP Alba la Centrul de dializă din Alba Iulia. Alexandru Sinea: ”Este inadmisibil ce s-a întâmplat”

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate