Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Joi: Soprana Raluca Lucia Cîmpean își lansează un volum de poezii, la Biblioteca Județeană Alba

Publicat

Soprana Raluca Lucia Cîmpean își lansează joi, 8 iunie, de la ora 17.00, un volum de poezie, la Biblioteca Județeană Alba. În cadrul evenimentului, autoarea, alături de violonistul Dan Liviu Cernat și pianistul Ovidiu Pârjol, vor oferi un moment muzical.

Lansarea de carte este organizată de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba și Consiliul Județean Alba.

Volumul se numește ”Cel mai aproapele meu”, iar evenimentul este prezentat de conferențiar universitar doctor Marcela Ciortea și conferențiar universitar doctor Georgeta Orian, de la Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia. Lectură poezii: Daniela Floroian.

Cu această ocazie, publicul va avea parte de un moment muzical deosebit, oferit chiar de autoare, soprana Raluca Lucia Cîmpean, alături de violonistul Dan Liviu Cernat și pianistul Ovidiu Pârjol.

„Poezia scrisă de Raluca Lucia Cîmpean e deseori într-o poziție-pe-prag, între – spre exemplu – survenirea concretă a cotidianului și dimensiunea căutată, sperată și uneori inevitabilă a lirismului și a spiritualului.

E un lirism pe alocuri cu aer conservator, asumat ca atare, pentru că e o poezie scrisă în mod evident mai puțin în funcție de mode și judecăți de critic sau istoric literar, cât dintr-o postură de necesitate existențială.

O necesitate aproape fenomenologică, în care fără îndoială se poate intra și, cum ar spune Heidegger, locui.

O poezie în care solitudinea pare decisivă și totuși totul se construiește – ca lume – într-o relație cu aproapele, ba chiar cu acest cel mai aproapele meu. O alteritate din care poate stărui ecoul și e destul”, descrie volumul scriitorul Horea Poenar.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax